Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Josipovićeva isprika/žaljenje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Minardi
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2010. 10:04 
Naslov:  Josipovićeva isprika/žaljenje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Niti je objasnio kako je to Hrvatska djelila BiH i pridonjela stradanju, niti je jučer u Pečuhu spomenuo srpsku agresiju i etničko čišćenje kada je pričao o prepolovljenom broju Hrvata u BiH - a za što je okrivio "lošu politiku 90-ih"
Loše, nepromišljene, neistinite čak i beskorisne, ali moguće i vrlo štetne izjave Ive josipovića.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2010. 10:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedan od najboljih govora hrvatskih predjednika do sada [kad je BiH u pitanju]...

Josipovicev govor ne odgovara jedino ekstremnoj desnici, ustasoidima s ekspanzionistickim tendencijama, te dijelu HDZ-a koji ima ruke do lakta u krvi...

Govor Ive Josipovica... vrijedi procitati...


"Poštovani gospodine predsjedniče Parlamentarne Skupštine,
Predsjedniče Vlade,
Gospođe i gospodo zastupnici,

pružili ste mi izvanrednu čast da budem prvi Predsjednik Republike Hrvatske kojeg ste ljubazno pozvali da govori pred Parlamentarnom Skupštinom Bosne i Hercegovine. Čast je to koja u meni izaziva snažne osjećaje, prije svega, odgovornost i zahvalnost. Nadasve, gospođe i gospodo - čast je to koja u meni izaziva odgovornost prema budućnosti vaše i naše zemlje i njihovih građana. Ovu bih čast zato želio posvetiti vašoj i našoj djeci, novim generacijama kojima svi dugujemo odgovornost, mirotvornost i viziju prosperiteta.

Republika Hrvatska nije samo susjed Bosni i Hercegovini, nego i iskren prijatelj, partner i saveznik. Zajedno s vama i ostalim našim susjedima, želimo od ove regije, koja je u bližoj i daljnjoj prošlosti često stradala i previše toga propatila, stvoriti prostor trajnog mira, slobode i napretka. Danas sam došao potvrditi to prijateljstvo i savezništvo. Došao sam kao prijatelj k prijateljima, kao susjed k susjedima, bez ikakvih skrivenih namjera, kako bismo mi u Zagrebu rekli, bez fige u džepu.

Bosna i Hercegovina i Hrvatska veoma su posebni susjedi. Toliko posebni da nam, duboko sam uvjeren, sporazum o posebnim odnosima i ne treba. Da bismo se razumjeli, mi ne trebamo prevoditelje. Samo mudrost i dobrotu. Voljeli to neki ili ne, i naše su kulture i povijest neodvojivo prožete. A povijest nije uvijek ni lijepa ni laka. Ovim su se prostorima stoljećima izmjenjivale pa i prožimale plemenitost, duboka prijateljstva i razumijevanje, ali i zlo, krv i stradanje. I s pravom se pitamo da li Bošnjaci, Srbi i Hrvati, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija jedni drugima predstavljamo prokletstvo prošlosti ili blagoslov budućnosti. Odgovor je u nama, u našoj sposobnosti da iz povijesti izvučemo pouke i te pouke pretvorimo u viziju mirotvorstva, razumijevanja i suradnje.

U BiH i Bošnjaci i Hrvati i Srbi imaju svoje žrtve

Ali, što ćemo s našom prošlosti? Sa zlom prošlosti koja nas poput olovnih kugli drži u mjestu, i ne da nam u budućnost? Tu prošlost ne treba zaboraviti, ali u njoj ne smijemo živjeti. Da bi zauvijek ostao u prošlosti, zločin se mora susresti sa svojom kaznom, a žrtve s poštovanjem. Ne postoje zločinački narodi, postoje samo zločinci i zlodjela, koja su to gora kada su počinjena navodno u ime naroda. Ovdje, u Bosni i Hercegovini, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi imaju svoje žrtve, svoje stradalnike prema kojima osjećam duboko poštovanje i sućut, bez obzira kojem narodu pripadaju. Svaki izgubljen život gubitak je sviju nas. Sutra ću otići na mjesta strašnih zločina, da zločin još jednom doživi osudu, da se poklonim žrtvama kojima je jedini grijeh bio što su bili drugi, drukčiji. Pritom će mi se pridružiti vjerski vođe, političari, građani, rodbina žrtava. Smatram to plemenitom spremnošću na oprost i zajedničku budućnost. Samo pravom i pravdom i možemo naše narode očistiti od zla međusobna okrivljavanja za prošla nedjela, osigurati da se zlo više nikada ne ponovi. Ne dogodilo se nikad više!

Politike koje su devedesetih - bilo to iz zloćudnosti, neznanja, arogancije ili ludosti - vjerovale da je rješenje za Bosnu i Hercegovinu - podjela, posijale su u Bosni i Hercegovini, ali i u svojim zemljama zlosretno sjeme. Zavedeni su narodi i pojedinci požnjeli rat, smrt i sakaćenje stotina tisuća, milijune raseljenih, uništena gospodarstva, uništene obitelji, a ovdje u Bosni i Hercegovini ostavili za sobom rastrgano tkivo jednoga nedvojbeno posebnoga društvenog i kulturnoga bića utemeljenog na multietničnosti i multikonfesionalnosti. Duboko žalim što je i Republika Hrvatska svojom politikom u devedesetim godinama prošlog stoljeća tome doprinijela. Duboko žalim što je takva hrvatska politika doprinijela stradanjima ljudi i podjelama koje nas i danas muče. Došlo je novo doba, doba u kojemu odlučno treba prepoznati pogreške prijašnjih vremena, i hrabro kročiti novim putem, putem koji će trajno u regiji donijeti mir, stabilnost i prosperitet.

Nudim BiH naše partnerstvo

Gospođe i gospodo,
sjetio sam se prošlosti, ali želim razgovarati i o budućnosti, o napretku, suživotu, optimizmu, o europskoj budućnosti. Ta naša europska budućnost nije više puki san, ona je realna, bliska budućnost, gotovo stvarnost. Hrvatska je članica NATO-a i, vjerujem, vrlo brzo bit će i članica EU. Ali, hrvatski europski projekt neće biti potpun dok u njemu ne bude i naših susjeda, prije svih Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Došao sam ovdje iskazati punu podršku Republike Hrvatske europskoj i euroatlantskoj orijentaciji Bosne i Hercegovine i ponuditi naše partnerstvo. Hrvatska snažno i bez rezerve podupire Bosnu i Hercegovinu na putu prema NATO savezu i Europskoj uniji, i spremna je pružiti svaku pomoć. Kao članica Sjevernoatlantskog saveza, Hrvatska danas snažno podupire napredovanje Bosne i Hercegovine prema članstvu kroz prve korake u Akcijskom planu za članstvo (MAP), a tako će biti i ubuduće. O tome smo više puta odlučno govorili na važnim međunarodnim forumima premijerka Jadranka Kosor i ja.

Došlo je novo doba, novo doba koje traži novu politiku. Umjesto nekadašnjih sukoba i konfrontacija, na putu BiH u EU i u NATO, imat ćete punu i bezrezervnu podršku i pomoć Republike Hrvatske.

Zato vas, naše bosanskohercegovačke prijatelje, pozivam da i vi ostvarite san o Europi. Ne govorim o iluziji. Govorim o nečem vrlo mogućem, nečemu nadohvat. Pa, Hrvatska je na samom pragu ostvarenja tog cilja.

Dopustite mi da upotrijebim daytonsku ustavno-političku frazeologiju: europska je Bosna i Hercegovina vitalni nacionalni interes Hrvatske. Bez obzira koga predstavljate u tijelima vlasti Bosne i Hercegovine, učinite i vi skoro članstvo u Europskoj uniji – vašim vitalnim nacionalnim interesom za dobrobit vaše zemlje i vaših građana.

Ponudite i vi kao vođe svojim građanima partnerstvo za Europu. Nađite snage da prevladate svoje i njihove sumnje i strahove.

Politike devedesetih moraju biti zauvijek napuštene

Gospođe i gospodo,
mi, vaši susjedi, stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine vidimo i kao naš nacionalni interes, kao zalog, ne samo našeg nego i europskog mira i prosperiteta. Vi ćete uskoro biti u prilici odlučivati o budućnosti vaše zemlje, o ustavnim promjenama koje će jamčiti stabilnost i funkcionalnost Bosne i Hercegovine. Nijedan od tri konstitutivna naroda, Bošnjaci, Srbi i Hrvati, ne može sam pronaći formulu uspjeha. Svi mi, vaši susjedi i prijatelji, a i velike svjetske sile, možemo samo ponuditi svoje dobre usluge, svoju pomoć. Ali, ne možemo odlučivati umjesto vas. Bosna i Hercegovina je suverena država tri konstitutivna naroda i građana. Uspjeh leži u tome da nađete formulu jednakopravnosti i zaštite za narode, ali i za svakog pojedinca, na cijelom području vaše lijepe zemlje. Hrvatska je iznimno zainteresirana za uspjeh pregovora, i kao susjed, i kao država koja ima ustavnu obvezu brinuti o Hrvatima koji žive izvan Republike Hrvatske. Snažno potičemo Hrvate u BiH da u dogovoru s druga dva naroda ostvare svoju jednakopravnost. Bosna i Hercegovina je moguća onda ako je istinska zajednica ravnopravnih naroda, država koja će biti dobar dom svakom pojedincu, bez obzira kojemu narodu pripada. Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, koji je također u ratu pretrpio mnoga stradanja, čiji je broj u BiH gotovo prepolovljen, duboko vjerujem, prepoznaje Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu i državu u kojoj vidi svoju budućnost. Bošnjaci i Srbi njihovi su partneri u projektu europske BiH.

Politike koje su u devedesetim godinama vidjele rješenje u podjeli i razdvajanju, u supremaciji jednih na drugima, u isključivanju drugoga, u nepoštivanju ljudskih prava, u sili i nasilju, u nepravdi i namjernom širenju straha, moraju biti jednom i zauvijek napuštene. Za novo doba treba nam nova politika.

Politika stalnog konfrontiranja i sumnjičenja drugoga treba ustupiti mjesto politici koja će brinuti o slobodi, sigurnosti i prosperitetu čovjeka. Nikada više ne smijemo šovinističkim i ekstremnim politikama dopustiti da ugroze opstojnost, pravo na slobodno izražavanje i puni razvoj identiteta bilo kojeg pojedinca, naroda ili grupe u društvu!

Ujedinimo naše glave i naše ruke za Bosnu i Hercegovinu!

Gospođe i gospodo,
dok su političke elite zauzete strahovima, nepovjerenjem i prijeporima oko prošlosti, elite kriminalnih miljea koriste slabosti i neprilagođenosti države.One se bez okolišanja koriste prednostima nadnacionalnog globaliziranog svijeta. Njihov je vitalni interes ograničiti slobodu pojedinca, održati državnu upravu u kaosu i disfunkcionalnosti, umjesto pravne države, održavati koruptivne mreže, udaljiti naše zemlje od EU i EU od naših zemalja. Zar ćemo tolerirati integraciju u kriminalu, a sukobljavati se oko integracije u dobru? Srećom, naše su države prepoznale da protiv organiziranog i transnacionalnog kriminala, protiv ratnog zločina, možemo samo zajedničkim snagama.

Novo vrijeme donosi nove izazove, ponajprije one gospodarske. Regionalna politika i suradnja svih država u regiji, pa i Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sve će se više odvijati kroz gospodarsku suradnju, trgovinu, zajedničke gospodarske i infrastrukturalne projekte i nastup na trećim tržištima. Naša su gospodarstva kompatibilna. Danas više no ikada, pod nezadrživom bujicom globalizacije gospodarstva prestaju biti nacionalna. Ona gospodarstva koja ostaju zatvorena u naciji, stagniraju i propadaju. Prosperiraju samo otvorena gospodarstva i otvorena društva s jakom vladavinom prava i dobro organiziranom i funkcionalnom državnom upravom. Siguran sam da naše dvije države trebaju usko surađivati u provedbi naših energetskih politika, prometnoj povezanosti, industriji, poljoprivredi i turizmu. Naša su gospodarstva neraskidivo povezana. Primjerice, koliko god da je izgradnja Koridora Vc vitalno važna za unutarnji integritet BiH, toliko je važna i za povezivanje sjeverne i južne Hrvatske.

Na kraju, posebno stoga što je ovdje nazočan i diplomatski zbor, dozvolite mi da s ove, najviše govornice u Bosni i Hercegovini pozovem sve vas predstavnike političkih stanaka, Europsku uniju, Sjedinjene Države i cijelu međunarodnu zajednicu, a posebno našu susjedu Republiku Srbiju, jer u tome se ostvaruje i njezin vitalni interes: Ujedinimo naše glave i naše ruke za Bosnu i Hercegovinu!

Svi mi – Bošnjaci, Srbi i Hrvati, Europljani općenito – moramo naći snage da prevladamo sumnje i strahove, da izađemo iz začaranog kruga u koji nas je uvela loša politika iz prethodnih vremena.
To je moguće jedino ako jednakopravnost naroda i zaštitu pojedinca stavimo u središte svoga političkog i javnog djelovanja. Svatko je slobodan da bude Hrvat, Bošnjak, Srbin Židov, ili Rom, pravoslavac, musliman, katolik, ili ateist. Svaki pojedinac neka ima slobodu da ostvaruje svoje pravo da bude zdrav, obrazovan i sretan. Postavimo u središte svojih vitalnih interesa narode i pojedince koji žele mir i slobodu za sebe, svoje najbliže i za buduće generacije. Koji nisu zarobljenici prošlosti i ne strahuju od budućnosti. One koji žele vidjeti – što prije – da se na sve građanke i građane odnosi europsko načelo slobode kretanja bez viza, bez čvrstih granica među državama i narodima, bez osjećaja da su u Europi gosti ili da su u njoj neravnopravni. Ta vizija budućnosti jest ono što nas sve čvrsto povezuje.

U izgradnji takve budućnosti, želim svima vama, nama i cijeloj Bosni i Hercegovini mnogo uspjeha.

Hvala."

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 17.04.2010. 10:30 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svaka mu čast zbog ovog govora,napokon je sprao je ljagu s nas,mi koji smo bili žrtve srpske nacionalističke politike smo se pretvorili u iste takve...

_________________
"AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mali_ivica
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2703
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.04.2010. 11:26 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

justice je napisao/la (Pogledaj post): › Svaka mu čast zbog ovog govora,napokon je sprao je ljagu s nas,mi koji smo bili žrtve srpske nacionalističke politike smo se pretvorili u iste takve...

Ma sve pet za izražavanje žalosti, no imam neki osječaj da smo MI uvijek ti
koji za nešto izražavaju žalost, dok se u Sarajevu i sl. mjestima skandira svi
smo mi Ejup Ganić i sl.
I nakraju opet ćemo mi biti ti super pošteni i "samosvijesni" koji ćemo ga
onako samosvijesno popušit.
Također koliko god se komu nesviđa koja vlast, mislim da je ipak trebao dogovoriti
sa vladom što će reči,
ovo za politiku koja je odgovorna nećete čuti u Srbiji i sl.
ili nekoj zapadnoj zemlji.

Drugi se bome štede kad su u pitanju izjave...
Al' opet sa druge strane bosanci nisu židovi pa će vjerojatno i ovakve stvari prije zaboravit, i mi smo ono što su nama radili. Wink
Mi kad su u pitanju davanje izjava, ni tu neznamo vodit državu, a kamoli nešto drugo kad je u pitanju.

No ako će to poboljšati nešto u BIH, a neće, sve pet!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Minardi
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2010. 11:40 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteci mungos je napisao/la (Pogledaj post): › Jedan od najboljih govora hrvatskih predjednika do sada [kad je BiH u pitanju]...

Josipovicev govor ne odgovara jedino ekstremnoj desnici, ustasoidima s ekspanzionistickim tendencijama, te dijelu HDZ-a koji ima ruke do lakta u krvi...



Hmmm...Samo si nahvalio istomišljenika i popljuvao neistomišljenike.
Fali ti sadržaja. Malo argumenta.

Ali evo ja ću reći zašto su loša ta dva sporna dijela - Hrvati niti u pravnom, niti u moralnom smislu, nisu bili niti agresori, niti postoji iti jedan dokaz ili indcija da su djelili BiH - a postoji brdo dokaza da su Hrvati pomagali i bili super pošteni prema toj zemlji - i zato nema mjesta isprikama. A pogotvo je promašeno optuživati politku iz 90-ih za prepolovljavnjanje broja Hrvata u BiH.

Josipović je u dva dana izjednačio krivnju za rat i amnestirao agresora. To su činjenice i ne važno je kako ti nazoveš svoje neistomišljenike - ustašom, fašistom ili zločincem - važne su samo činjenice i argumenti.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Minardi
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2010. 11:41 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

justice je napisao/la (Pogledaj post): › Svaka mu čast zbog ovog govora,napokon je sprao je ljagu s nas,mi koji smo bili žrtve srpske nacionalističke politike smo se pretvorili u iste takve...


Kako misliš ? Kojim potezom smo se pretvorili u "Srbima slične" ?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
sollo
Offline
Avatar

Ukupno postova: 107
Lokacija: Čepin
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.04.2010. 11:45 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Minardi je napisao/la: ›
Leteci mungos je napisao/la (Pogledaj post): › Jedan od najboljih govora hrvatskih predjednika do sada [kad je BiH u pitanju]...

Josipovicev govor ne odgovara jedino ekstremnoj desnici, ustasoidima s ekspanzionistickim tendencijama, te dijelu HDZ-a koji ima ruke do lakta u krvi...



Hmmm...Samo si nahvalio istomišljenika i popljuvao neistomišljenike.
Fali ti sadržaja. Malo argumenta.

Ali evo ja ću reći zašto su loša ta dva sporna dijela - Hrvati niti u pravnom, niti u moralnom smislu, nisu bili niti agresori, niti postoji iti jedan dokaz ili indcija da su djelili BiH - a postoji brdo dokaza da su Hrvati pomagali i bili super pošteni prema toj zemlji - i zato nema mjesta isprikama. A pogotvo je promašeno optuživati politku iz 90-ih za prepolovljavnjanje broja Hrvata u BiH.




Normalno da se prepolovio broj kada su se doselili u RH,

_________________
osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 17.04.2010. 11:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

dobro @ivice kakve veze ima Ejup Ganić s ovim,skandiraju mu jer je uhapšen totalno bezveze...
kao što i Tuzlaci skandiraju Hrvatu Iliji Jurišiću zbog hapšenja (što našu vlast ili bilo koga uopće ne zanima,ali da je bio neki harambaša iz Herceg-Bosne već bi se trubilo na sav glas),al to zbilja nema veze s ovim.

šta me briga što se Srpski političari boje za svoje guzice pa neće priznati nešto što bi trebali,da su bili agresori na nas,tj. na sve žive u bivšoj Jugi,baš me briga za njih.
Meni je važno da kod nas postoje političari koji se ne boje priznati naše greške.

_________________
"AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 17.04.2010. 11:50 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Minardi je napisao/la: ›
justice je napisao/la (Pogledaj post): › Svaka mu čast zbog ovog govora,napokon je sprao je ljagu s nas,mi koji smo bili žrtve srpske nacionalističke politike smo se pretvorili u iste takve...


Kako misliš ? Kojim potezom smo se pretvorili u "Srbima slične" ?


evo samo jedan primjer o kojem upravo sada komentiramo-Ahmići

_________________
"AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mali_ivica
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2703
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.04.2010. 11:54 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

justice je napisao/la (Pogledaj post): ›
šta me briga što se Srpski političari boje za svoje guzice pa neće priznati nešto što bi trebali,da su bili agresori na nas,tj. na sve žive u bivšoj Jugi,baš me briga za njih.
Meni je važno da kod nas postoje političari koji se ne boje priznati naše greške.

To i je ključan problem, nas za sve boli k, bitno je samo da priznajemo nešto, više nije bitno jesmo li napravili u kojoj mjeri ili nismo napravili, bitno je da priznajemo!
I na kraju kada mi sve ispriznajemo i više no što trebamo, na kraju opet popušimo.
I na kraju opet ispadne da je nečija vanjska politika bila bolja, a naša samosvijesna, totalna pušiona.
Na kraju ljudi koji su isharačili pola balkana, ostavili leševa za 200 godina dnk analiza,
prođu bolje od nas samosvijesnih, samo zbog svoje vanjske politike.

Na kraju se tada pitaš, a da nije možda to da smo ipak malo "prepošteni" i
da nije možda da ipak nešto krivo radimo?! Embarassed

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 17.04.2010. 12:01 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

pa @ivice šta bi sad trebali čekati da nam se Šešelj i ostali govnari ispričaju,pa naravno da neće,jer su glupi ekstremisti koji k. ne znaju osim što tvrde da su Srbi nebeski narod,a zbog toga će samo patiti normalni ljudi u Srbiji,kojih ima al su naučeni da šute.

Moje mišljenje je da se ovo trebalo učiniti jer su Ahmići kao i Dretalj,crne točke koje se nisu trebale dogoditi,kao i cijeli glupi rat,al jbg ipak živimo na Balkanu...

_________________
"AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Minardi
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2010. 12:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

justice je napisao/la (Pogledaj post): ›
Minardi je napisao/la: ›
justice je napisao/la (Pogledaj post): › Svaka mu čast zbog ovog govora,napokon je sprao je ljagu s nas,mi koji smo bili žrtve srpske nacionalističke politike smo se pretvorili u iste takve...


Kako misliš ? Kojim potezom smo se pretvorili u "Srbima slične" ?


evo samo jedan primjer o kojem upravo sada komentiramo-Ahmići


Što s Ahmićima ? Znaš li da zločine u Ahmićima nije počinio niti jedan hrvatski vojnik ili hrvatski državljanin ?

Ako su takvi zločini poput Ahmića dokaz hrvatske agresije na BiH - onda je i Armija BiH bila agresor na BiH jer su i oni činili zločine nad narodom u BiH u Borovici , Kiseljaku, Bugojnu, Trusini, Uzdolu, Doljanima, Grabovici kod Jablanice, Konjicu, Mostaru...

Ako netko opljčka trgovinu - ne znači da je cijela država zločinačka - tako ni pojedinačni zločini ne mogu odrediti prirodu našeg ili bošnjačkog ratovanja. Kao što sam rekao - nema nikakvog problema u odavanju počasti žrtvama. Problem je u onome što ti radiš - izjednačavanju s agresorom.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Minardi
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2010. 12:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

mali_ivica je napisao/la (Pogledaj post): ›
justice je napisao/la (Pogledaj post): ›
šta me briga što se Srpski političari boje za svoje guzice pa neće priznati nešto što bi trebali,da su bili agresori na nas,tj. na sve žive u bivšoj Jugi,baš me briga za njih.
Meni je važno da kod nas postoje političari koji se ne boje priznati naše greške.

To i je ključan problem, nas za sve boli k, bitno je samo da priznajemo nešto, više nije bitno jesmo li napravili u kojoj mjeri ili nismo napravili, bitno je da priznajemo!
I na kraju kada mi sve ispriznajemo i više no što trebamo, na kraju opet popušimo.
I na kraju opet ispadne da je nečija vanjska politika bila bolja, a naša samosvijesna, totalna pušiona.
Na kraju ljudi koji su isharačili pola balkana, ostavili leševa za 200 godina dnk analiza,
prođu bolje od nas samosvijesnih, samo zbog svoje vanjske politike.

Na kraju se tada pitaš, a da nije možda to da smo ipak malo "prepošteni" i
da nije možda da ipak nešto krivo radimo?! Embarassed


Ja se ne slažem - ako smo nešto zgriješili - priznajmo.

Nema potrebe muljaviti, skrivati itd. Ako se Njemci svako malo mogu ispričavati Židovima, Australci Aboriđinima...i nema nikakvih problema - onda mi možemo priznati naše grijehe.

Reći da smo mi djelili BiH ili doprinjeli stradanju - je potpuna glupost i očekuju se argumenti za takvu tezu - a toga ovdje nema.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mali_ivica
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2703
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.04.2010. 12:15 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

justice je napisao/la (Pogledaj post): › pa @ivice šta bi sad trebali čekati da nam se Šešelj i ostali govnari ispričaju,pa naravno da neće,jer su glupi ekstremisti koji k. ne znaju osim što tvrde da su Srbi nebeski narod,a zbog toga će samo patiti normalni ljudi u Srbiji,kojih ima al su naučeni da šute.

Moja izjava nije više bila u granicama Balkana, nego svijetskih razmjera.
Dakle, zašto smo mi ti koji se svima moramo zbog svega ispričavati?!

Kada se dogodi neki zločin nekog razmjera, onda u svim državama taj zločin je
djelo neka dva pojedinca, makar u njemu pobili 100000 ljudi, a kada se dogodi
zločin kojeg je naredilo dva hrvata, tada to nije zločin pojedinca, nego je tada
to zločin cijele jedne politike, koja traje u najmanju ruku zadnjih 150 godina.


također nije mi jasno, kada Srbija izglasava deklaraciju o Srebrenici, tada se o tome
vodi 10 dana neprejebiva borba u parlamentu, a kada se ide u Ahmiće, onda je dovoljno,
da nekom to pukne, on ode i ispriča se....
Kao ono... pa to da mi radimo sranja to je ionako po defaultu! Very Happy

Sada možemo tu pričati o dobrim namjerama i diplomatskom riječniku, pravnim frazama i sl.
Ali nemože se dogoditi da jedan čovjek na osnovu toga što on tako misli
ode u tuđu zemlju i priča kojekakve stvari i isprike bez uslaglašavanja sa ostatkom vladajućih.

Jer ovdje se neradi o tome da će kasnije njega nazivati poštenjačinom, nego o tome
da je on odgovoran za cijeli narod, ali zajedno sa ostatkom vladajućih.
I još nešto, GLAVNU RIJEČ U RH IMA PARLAMENT! A rasprava u parlamentu se vodila nije!!!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mali_ivica
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2703
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.04.2010. 12:20 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Minardi je napisao/la: ›
Ako se Njemci svako malo mogu ispričavati Židovima

Židovima se prijatelju svi moraju ispričavati, čak i kad rade sranja po Palestini, a to nije zato što su oni pošteni i humani, a neko drugi nije.
NEGO ZATO ŠTO SU SI ISKREIRALI TAKU POLITIKU,
I ZATO ŠTO PAMTE I ISKORIŠTAVAJU ONO ŠTO IM JE
NEKO NAPRAVIO PRIJE 60 GODINA, A MI ZABORAVLJAMO ONO ŠTO NAM SE DOGODILO PRIJE 20.

TO JE JEDINA I BITNA RAZLIKA IZMEĐU NAS I ŽIDOVA.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: