Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prva obnova kanalizacije nakon 2. svjetskog rata!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.03.2010. 9:00 
Naslov:  Prva obnova kanalizacije nakon 2. svjetskog rata!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Najstariji kanalizacijski sklop u Osijeku, onaj na području Gradske četvrti Donji grad, uskoro bi trebao biti rekonstruiran. Iako je riječ o, bez obzira na godinu gradnje, funkcionalnom sustavu, Vodovod planira ulaganja u izmjenu tamošnjih starih kanalizacijskih cijevi.

- Proteklih deset godina radili smo na proširenju kanalizacijske mreže na dijelove grada, odnosno u prigradska naselja u kojima ona nije postojala. Sada, kada je 90 posto planova proširenja realizirano, možemo razmišljati o rekonstrukciji već postojećih kanalizacijskih sustava koji obnovu trebaju zbog starosti. Tako ćemo idućih deset godina naglasak staviti na taj segment poslovanja. Prva je na redu rekonstrukcija sustava u Donjem gradu. Planirano je da ona krene od donjogradskog dijela Vukovarske ulice, za koji se već rade projektni planovi, kaže Krešimir Nemčanin, rukovoditelj Vodovodove PJ Kanalizacija, te dodaje kako se u međuvremenu, svake godine, u Donjem gradu obavlja nužna sanacija kanalizacijske mreže.

- Jednom godišnje čistimo cijevi, te uvijek izlazimo na teren kada dođe do začepljenja, što u Donjem gradu nije rijetko. Tako smo prije tri tjedna čistili Cvjetkovu ulicu, a potom i Frankopansku. Jedino u čemu i dalje ne možemo pomoći Donjograđanima su poplave zbog većih ljetnih pljuskova s obzirom da cijevi kanalizacijske mreže jednostavno toliku količinu oborina zbog svog promjera ne mogu podnijeti, kaže Nemčanin.

Betonske cijevi u turskim kanalima

Realizaciju Vodovodovih planova Donjograđani su dočekali s oduševljenjem. Naime, od kako su ulice s kanalizacijskim priključcima previđenim za obiteljske kuće preplavile stambene zgrade, stari sustav sve teže podnosi svakodnevna opterećenja.

- Rekonstrukcija je dugoočekivana i neophodna budući da je riječ o sustavu koji je izgrađen za vrijeme Turaka, te ugradnjom betonskih cijevi u postojeće kanale moderniziran neposredno nakon Drugog svjetskog rata, kaže predsjednik GČ Donji grad Hrvoje Stipetić.

Tekst: Ivana Kukić Solar/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
gaap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2694
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.03.2010. 17:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

iz doba turaka!? sramota! nadam se da je svima jasno da su za ovu sramotu (zbog koje tisuće donjograđanja seru u bajate cijevi) krivi Glavaš i Kohorta!

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: