Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dugogodišnja ravnateljica GLUO Branka Balen odlazi u mirovinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.03.2010. 11:30 
Naslov:  Dugogodišnja ravnateljica GLUO Branka Balen odlazi u mirovinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon četiri desetljeća predanog i vrijednog rada u Galeriji likovnih umjetnost, Osijek, kustosica i muzejska savjetnica, voditeljica zbirke slikarstva osamnaestog i devetnaestog stoljeća i ravnateljica, mr.sc. Branka Balen odlazi u mirovinu. Tim povodom djelatnici Galerije likovnih umjetnosti danas, 11. ožujka, u 12 sati pripremaju svečani domjenak.

Branka Balen rođena je u Osijeku 6. srpnja 1941. od oca Eduarda i majke Irene Edite Tuffek; osnovnu i srednju školu, gimnaziju "Sara Bertić", završila je također u Osijeku.

Studirala je i diplomirala povijest umjetnosti i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, također gdje je i magistrirala s temom "Slikarstvo Josipa Franje Mückea 1821.-1883." te stekla titulu magistra humanističkih znanosti, polje povijest umjetnosti.

U Galeriji likovnih umjetnosti, Osijek zaposlena je od 1. travnja 1969. godine; te djeluje kao voditeljica Zbirke 18. i 19. stoljeća, u zvanju muzejskog savjetnika, sve do 2007. godine. Od 1973. do 1975. bila je v. d. ravnateljica ustanove, a u siječnju 2006. postaje ravnateljicom Galerije, funkcija koju obnaša sve do odlaska u mirovinu.

Dugogodišnja je suradnica u znanstvenim i stručnim časopisima (Peristil, Muzeologija, Informatica Museologica, Glasnik slavonskih muzeja, Osječki zbornik, Annali HAZU) i od 1975. sudjeluje na stručnim simpozijima prezentirajući teme iz umjetnosti poglavito 18. i 19. stoljeća Osijeka i regije.

Od 2000. do 2004. g. predavala je predmet Uvod u povijest umjetnosti na Pedagoškom fakultetu, potom na Filozofskom fakultetu u Osijeku te na Odsjeku za glazbenu kulturu Umjetničke akademije u Osijeku.

Od 2002. do 2006. predsjednica je Hrvatskog-austrijskog društva.

2007. dobitnica je nagrade za životno djelo "Pavao Ritter Vitezović", koju dodjeljuje Hrvatsko muzejsko društvo.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
promatračica
Offline
Ukupno postova: 10
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.03.2010. 15:34 
Naslov:  Re: Dugogodišnja ravnateljica GLUO Branka Balen odlazi u mirovinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bravo!
Iako ovu gospođu ne poznam, jako mi je drago pročitati da postoje ljudi o kojima se da tako lijepo i pohvalno pisati, a da su tu pohvalu stekli dugogodišnjim radom, a ne preko noći.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
eseker
Offline
Avatar

Ukupno postova: 649
Lokacija: moja radna soba
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.03.2010. 13:57 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osobno je nikad nisam upoznao ali poznata mi je njezina djelatnost. Svaka čast gđo Balen!!! Uživajte u zasluženoj mirovini!

_________________
šorom šajke a niz Dravu čeze osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: