Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sunčana i dalje raskopana - završetak radova neizvjestan!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
gaap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2694
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.07.2005. 11:37 
Naslov:  Sunčana i dalje raskopana - završetak radova neizvjestan!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sunčana će ulica, prema projektnoj dokumentaciji, biti pješačko-biciklistička zona koja će imati odvojene staze, žardinijere, drveće i odmorišta s klupama. No, to stanari te ulice neće još skoro vidjeti iako je završetak rekonstrukcije Sunčane trebao biti gotov krajem ovog mjeseca. Vid Šebek, rukovoditelj gradilišta iz Gradnje Osijek, kaže kako tvrtka u kojoj radi nije kriva za kašnjenje radova.

- Kao krajnji rok se spominjala sredina odnosno kraj lipnja, i bilo je rečeno da su sve instalacije, u ove dvije godine dok se čekalo na dozvolu, izmještene. Međutim, kada smo počeli raditi ustanovilo se da 80 posto instalacija nije spojeno. Oborinska voda s kuća nije spojena, kolektor mora biti saniran i drenaža napravljenja, a riječ je o radovima koji su trenutno u tijeku. HEP je svoj dio posla odradio, bio je to veliki posao jer se radila rekonstrukcija cijele niskonaponske i visokonaponske mreže. Dakle, usporeno se gradi jer se moralo promijeniti sve instalacije, a te poslove ne radimo mi već komunalne tvrtke, kaže Vid Šebek.

Tek kada se obave radovi na podzemnoj infrastrukturi Gradnja će moći finalizirati svoj posao. Na gradilištu je postavljena nova elektroinstalacija, nisko i visokonaponska sa šahtovima, spoj dviju trafostanica iz Blok centra II do Ugostiteljske škole...

- Protekli je vikend prekopan i drugi dio ulice, spojen je jedan dio novog toplovoda. Kako se određni poslovi na gradilištu završavaju tako mi zatvaramo određeni dio kamenim slojem. Do sada je napravljen posao na jednoj trećini od ukupno 250 metara duge trase. Dok drugi ne odrade svoj dio posla mi, odnosno Gradnja, čekamo samo još jedan aneks ugovora s Gradom u vezi te izmjene projekta koja je napravljena, kaže Šebek.

Gradnja ima rok od 60 dana, a kada građevinari dobiju čistu trasu (kada budu završeni instalaterski radovi), te navezu kamen, Sunčana bi ulica mogla biti za 40 dana gotova do potpune funkcionalnosti jer je već stigla i urbana oprema - koševi, stolice... Sunčanom će biti dozvoljen promet malim dostavnim vozilima i to će biti označeno znakovima za dostavu od 24 do 6 sati. Završni su sloj Sunčane ulice kamene ploče sive i u boji terakote, klupe su metalne i zelene, a bit će i 17 velikih žardinjera na zapadnoj strani ulice. Po sredini je predviđena biciklistička staza, a ostalo je sve pješačka zona. Nova konstrukcija nije predviđena za teški promet vozila.

(Ne)rad u Sunčanoj ulici ponaviše smeta stanare ove ulice u središtu grada.
- “Što da vam kažem, iz kuće izlazim u blato i preko blata se vraćam kući. Kiša koja je pala prošloga vikenda problem je samo povećala. Da se nas stzotinjak stanara skupilo već bi i sami završili radove u Sunčanoj. No, sporost nije jedini problem. Cijela je ulica gradilište, a gradilišta bi trebala biti ograđena, barem kada je riječ o rupama. Obzirom da je noću rasvjeta poprilično loša događa se da se prolaznici poskliznu i padnu. Tko će biti kriv ako se netko polomi”, pitaju se stanari.

Slično razmišljaju i oni koji u Sunčanoj posluju te nerijeko komentiraju da njima poslovni gubitak, zbog mjesecima raskopane ulice kroz koju nitko ni ne prolazi, Grad sigurno neće nadoknaditi kao što je to učinio s onima koji posluju na središnjem trgu i u pothodniku. Zapravo, cijela situacija nije čudna, na svakom je koraku u gradu tako, nažalost već godinama... Doista, zanimljivo je s prozora Voodooa promatrati tih pet radnika Gradnje kako piju pivo, kopaju nos i skrivaju se od sunčevih zraka u hladovini parkiranog bagera ili, u najboljem slučaju, kako se svađaju jer je njih pet ujutro ponijelo samo dvije lopate. Kako su stvari krenule i Sunčana i Trg Ante Starčevića bit će završeni u isto vrijeme, jednog lijepog dana za nekoliko mjeseci...


Zadnja promjena: gaap; 04.07.2005. 12:03; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
nope
Post Postano: 04.07.2005. 11:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

tko vas gramatike ucio?

Download Poruke   Ocijeni poruku  
gaap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2694
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.07.2005. 12:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

baci se na lekturu, onak' volonterski... pomozi umjesto da gunđaš!

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
nope
Post Postano: 04.07.2005. 14:28 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

drugi puta Smile
moram na posao sada Very Happy

Download Poruke   Ocijeni poruku  
Gemi
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2963
Lokacija: Nebesa
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 04.07.2005. 21:40 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gost je napisao/la (Pogledaj post): ›
tko vas gramatike ucio?


A tebe?

_________________
Gemi031
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: