Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



OLJK: Ivica i Marica s Arsenom Dedićem

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Ana
Offline
Avatar

Ukupno postova: 113
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 04.07.2005. 14:56 
Naslov:  OLJK: Ivica i Marica s Arsenom Dedićem
05.07.2005. 21:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu Osječkoga ljeta kulture sutra (05. srpnja) će biti održana premijera "Ivice i Marice" dramoleta koji igra ansambl Dječjega kazališta u Osijeku. Premijera je najavljena za 21 sat u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta. Iznimno popularnu bajku u bratu i sestri koji se izgube u šumi i ugledaju kućicu od kolača na sccenu je postavio autorski dvojac redatelj Robert Waltl i dramaturg Ivica Buljan, osječkoj kazališnoj publici poznati po režiji "Kresiva".

U radu na predstavi pridružio im se i hrvatski velikan glazbene secene, šansonijer i kantautor Arsen Dedić koji je napisao stihove i glazbu te napravio vesele songove u kojima će najmlađa publika posebno uživati.

Iako je rad na "Ivici i Marici" bio zahtjevan, dramaturg Buljan odlučio se za pomalo dorađenu verziju poznatog nam klasika, pa je kao predložak dramoletu uzeo dramski tekst u stihovima Andreja Rozmana Roze.

Rozmanov tekst odmak je od klasike jer ne slijedi elemente bajke nego svakom dijelu priče pridaje jednaku važnost, uz to njegov tekst vrvi veselim jezičnim igrama koje koketiraju sa viskim stilom i jezikom ulice....

Junaci Ivica i Marica su Đorđe Dukić i Areta Ćurković koji će velike i male uvesti u deliričnu avanturu širom raširenih očiju, ušiju i otvorenih usta!

Scenografiju potpisuje studio Numen, scenski pokret koreografkinja svjetskoga glasa Irma Omerzo, a kostime Ana Savić-Gecan.

Ako vremenske prilike budu nepovoljne, premijera će biti održana u Dječjem kazalištu u Osijeku.

Ana Kiefer

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: