A kad sam ja bila za Carpe Diem bilo je oko 12-13 ljudi, još ako je netko došao navečer...ne znam. Ali problem je što ljudi nisu dovoljno informirani jer se jako teško mogu naći reklame za animatore po Osijeku. Ne čitaju svi 031...
Za Istruturist sam vidjela da je bila reklama u busu, ali po gradu nigdje. Sigurna sam da bi bio veći odaziv da su polijepili malo plakata po gradu, ne bi im pala kruna s glave. Ja i za Carpe Diem ne bih znala da mi prijateljica koja tamo radi, nije rekla. Mogli bi poraditi na samopromociji i nekako najaviti svoje natječaje/audicije.
A Solaris je...ma uf, mislim da bilo tko da je tamo radio da se ne može sjetiti bar nekoliko dobrih riječi jer je to ništa nego izrabljivanje. Gdje im sve zaposlenici spavaju...ma nemam riječi...
A uostalom, eo i moje iskustvo, koje sam već napisala u jednoj temi...i dečko i ja smo radili u Solarisu, on kao konobar, a ja kao spremačica u wellnessu. Svaki dan smo zajedno poslije odrađenog posla pješačili sat-sat i pol do kuće u koju su nas smjestili izvan Solarisa. I to nikad prije ponoći nismo išli kući. Onako crknuti poslije posla još više od sat vremena pješačiti po neosvijetljenoj cesti...me "prekrasno", što drugo da kažem..?
"...Ja sam završila za hotelijersko-turističkog tehničara, u UTŠO, pa radila i na recepciji i kao konobar, u Osijeku, a još sam radila i na moru. Čula sam, a i vidjela koliko ljudi rintaju, i za koju plaću.
Moj dečko je radio kao konobar u Šibeniku...svaki dan hodao po nekoliko kilometara na posao po najvećoj žegi, radio 14-24, svaki dan i onda opet kući sav umoran hodao po nekoliko kilometara, ali bar smo bili zajedno tamo, kad je već sve kretenski, pa ajd bar nešto dobro...
A radi se o Solarisu...jednom ''predivnom poslodavcu, koji brine za zaposlenike i čini im život ljepšim...njima je vizija ovo, ono...''. I još su dobili neko priznanje za odnos prema kadrovima...a izrabljuju sve gdje god stignu, šefovi su idioti, samo su rijetki iznimka, a da ne govorim gdje im djelatnici spavaju tih nekoliko mjeseci...praktički u bunkerima...male sobice s naguranih 8-9 ljudi unutra...ma fuj! A druga opcija je biti udaljen nekoliko kilometara od radnog mjesta, kao što smo mi bili, do kojeg svaki dan moraš pješačiti po najvećoj žegi i poslije ponoći i to po sat i pol, najmanje.
A cijeli taj njihov turistički kompleks je toliko nekvalitetno napravljen...ajme! I još im po wellnessu trče štakori ispod ležajki na kojima ljudi leže, a dobrano su za taj kvazi luksuz platili. Ali na njihovu sreću, ljudi to nisu skontali, jer da jesu...ode Solaris...ili bar njihov ugled.
...
Lokalci dobivaju poslove u kojima maltene ne moraju ni prstom mrdnuti...recepcija, štandovi, suvenirnice, tobogani...i još pritom mogu izgledati k'o mumije i čak se ne moraju ni najsmiješiti, kao ni znati bilo koji strani jezik.
A Slavonci dođu, rade k'o stoka i nikom ništa...Dalmoši su prelijeni, a kakvi su kao ljudi, o tom da i ne govorim... Pilje u tebe k'o da si pao s Marsa, zabadaju nos u tuđe stvari i babe su kakvih nema...ma idioti..."
Klik