Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



O zaštiti okoliša bez dlake na jeziku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
gaap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2694
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.07.2005. 12:47 
Naslov:  O zaštiti okoliša bez dlake na jeziku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gotovo dvije godine na jednome se mjestu mogu pronaći najaktualnije informacije o zaštiti okoliša. Riječ je o nezavisnom mediju nazvanom "Alert" koji se može pratiti na adresi http://alert.zeleni.hr.

Alert je kao ideja nastao u jesen 2003. godine kada je postalo jasno da civilno društvo uz masovne medije treba imati jedan medij koji će na nepristran i objektivan način izvještavati o problemima okoliša, a istovremeno podupirati nevladine organizacije, institucije i pojedince koji iskreno rade za prirodu i okoliš. Jedan od glavnih početnih ciljeva je bilo ostvarivanje suradnje s novinarima iz svih dijelova Hrvatske, koji kroz svoj rad mogu značajno djelovati na proširenje ekoloških ideja i pokretanje društvenih promjena u odnosu prema okolišu.

Prva financijska sredstva, tijekom 2004. godine Alertu su dodijeljena od međunarodne organizacije Regionalni centar zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu (REC) kroz projekt razvoja okolišnog novinarstva na Balkanu. Sredstva su bila dovoljna za održavanje nekoliko skupova na kojima su se okvirno dogovarale smjernice novog medija i pozivali suradnici.

Tijekom 2005. godine napravljen je novi privlačniji dizajn, pokrenuta e-mail lista a broj i kvaliteta vijesti je povećana. U to vrijeme je započela i iznimno dobra suradnja sa sličnim medijima u regiji kao što je beogradska organizacija Ekoforum, Eko mreža BiH, Bluelink iz Bugarske i dr. Nastavljena je suradnja s REC-om a posebice s magazinom Green Horizon. Tako se vijesti objavljene na Alertu prenose u medijima širom regije, a ujedno naši čitatelji dobivaju korisne i (do sada) nepoznate informacije o okolišu drugih zemalja.

Danas Alert okuplja brojne suradnike, novinare i stručnjake, koji na pristupačan način pišu o najtežim problemima okoliša kao i o nekim rješenjima za drugačiji bolji odnos prema prirodi u kojoj i od koje živimo. Naslovi vijesti se distribuiraju i putem e-mail liste koja ima 400 pripisanih e-mail adresa.

Uredništvo koje se sastoji od novinara i aktivista nevladinog sektora želi širiti suradnju sa svima koji će kroz Alert objavljivati poruke o ugroženosti okoliša, prirode i u njoj ljudi.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: