Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Razvrstana iskustva

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Zal Kopp
Offline
Avatar

Ukupno postova: 110
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 03.09.2006. 11:14 
Naslov:  Razvrstana iskustva
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kada danas razvrstam svoja iskustva, pa ih redom posložim onako kako su nastajala, prva se javljaju dječja. Povremeno još nemirna, kao da su nešto izgubila ili zaboravila u svojoj brzopletoj nespretnosti, skaču i guraju se preko reda. Zajapurena i nestrpljiva, bez prestanka naokolo trče, galame i viču. Odmah poslije njih dolaze školska iskustva u kojima školsko zvono polako zaposjeda misli, a nedugo zatim i znatiželjna igra slova s kojom sam tek učio urezivati i šarati životne spoznaje. Odnedavno me takva iskustva posjećuju dok prolazim tvojim ulicama, jer se prepune knjižare i tramvaji ponovno nadvikuju s roditeljima i djecom. Očito su se sve ptice ponovno sjatile u tebe, moj lega.

Raznovrsnim iskustvima svakodnevno pokušavam prošetati kroz tvoje tisućljetne misli, ali ovaj puta se ne namjeravam previše zadržavati, jer su snažniji osjećaji jučerašnjih pogleda na ulice. Držim kako si me ovih dana nekoliko puta namjerno zaustavljao u prolazu. Ne zato da bih samo uživao širinu tvojih vedrih ulica, već i zbog podsjećanja na dolazak jeseni. U svakom slučaju, shvatio sam tvoje namjere, htio si mi između ostalog pokazati, što ostaje nakon povlačenja ljeta. A moja malenkost dobro pamti i odavno zna s kakvim se vrijednostima vrijeme nameće. Pogotovo što me već duže vrijeme iskušava, zamjenjujući sve brže godišnja doba u meni.

Ali bez obzira na prepoznato iskustvo, ono je uvijek novo i korisno. Prije svega, dragocjeno je svako sjećanje na beskrajna ljeta i vesele zime. I tišine se rado prisjećam, imala je nekakav poseban okus šuštanja lišća. To se zove moje djetinjstvo, bilo je i otišlo s jednim od bezbrojnih godišnjih doba koja su prošla kroz tebe. Ono što si zapisao u mene, stoji u redu sa svim ovim započetim ili sa mnogim djetinjstvima koja će tek početi. Ima ih više od godišnjih doba i svako u sebe prima tvoje posebno proljeće, ljeto, jesen i zimu. Ta su godišnja doba nezamjenjiva i ne mogu se uspoređivati sa jesenjom kišom ili zimskim snijegom. U njima je sunce najdraže i potpuno drugačije. Ako se i dogodi kakvo nenadano nevrijeme, tiho spomeneš vjetru kako su dječji obrazi zaslužili osmjehe, a ne vrijeme zaklonjeno tmurnim oblacima.


Tekst: Zal Kopp

Fotografija: Tomislav Dušanić-Tod

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
wendy
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1104
Lokacija: suicide machine
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 03.09.2006. 16:13 
Naslov:  Re: Razvrstana iskustva
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hmmm, to razdoblje znatiželjne igre slova očito te naučilo prekrasno urezivati i šarati životne spoznaje Wink

Prekrasno pišeš osijek031.com smile Ti to jamačno već znaš, ali nisam se mogla suzdržati od komentara Wink

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
l.l.
Offline
Avatar

Ukupno postova: 178
Lokacija: osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 07.09.2006. 13:08 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

dobro je sto se covjek lakse sjeca dobrih, nego losih stvari

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: