Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vinkovci/Zagreb/Rijeka: DORF '10 - nagrađen „Prvi pravi ženski zvuk“

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65842
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.01.2010. 8:51 
Naslov:  Vinkovci/Zagreb/Rijeka: DORF '10 - nagrađen „Prvi pravi ženski zvuk“
Od 04.03.2010. 8:50 do 07.03.2010. 8:50 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[08.03.2010.] Festival dokumentarnog rock filma – DORF održan je od 4. do 7. ožujka 2010., ove godine prvi puta u 3 grada: Vinkovcima (Gradsko kazalište Joza Ivakić), Zagrebu (Dokukino Croatia) i Rijeci (Art-kinu Croatia), uz projekcije filmova, koncerte, izložbe stripova, fotografija, promocije knjiga...

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 organizirala je Udruga ljubitelja filma "Rare" iz Vinkovaca, u suradnji s Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke, a okupio je više od 3 tisuće posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Žiri u sastavu Igor Mirković, Gordan Nuhanović i Petar Mitrić najboljim filmom proglasio je film „Prvi pravi ženski zvuk“ Brankice Drašković iz Srbije, o legendarnom novosadskom sastavu Boye, „za informativan i iscrpan prikaz društveno-sociološkog i kulturnog konteksta 80-ih godina u kojem je ponikao jedan od prvih ženskih rock sastava u tadašnjoj državi“.

Posebnu nagradu žirija „za dinamičnu i dokumentarno relevantnu priču o odnosu jedne male sredine prema fenomenu heavy metala i omladinskoj subkulturi“ osvojio je film „Radio Apokaliptiko“ Marka Cvejića iz Slovenije.

Prema glasovima posjetitelja u Rijeci, najbolji film ovogodišnjeg DORF-a je „Prvi pravi ženski zvuk“ Brankice Drašković.

Posebno priznanje Festival je dodijelio Peteru Braatzu iz Njemačke, za ukupan dosadašnji rad i sjajne filmove koje je snimio.

Veliki broj gostiju festivala, zanimanje medija i publike, kao i nastup Darka Rundeka u Vinkovcima obilježili su ovogodišnje izdanje i potvrdili ispravnost odluke o prikazivanju u 3 grada istovremeno.

Na Festivalu je prikazan 21 film iz 8 zemalja (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Velika Britanija, Njemačka, Nizozemska, Bugarska i Maroko). U popratnom programu prikazana je izložba fotografija „Vidi Muziku“ portala Muzika.hr, izložba stripa „Emisija emocija“ hrvatskih strip autora, promocija knjige Darka Rundeka „Uhovid“, te koncerti Darka Rundeka&Cargo orkestra, Le Zbor, Mandelbrot Set i Ž/buka, te nastupi DJ M.I.L.E. (ex-Groodanje).

[23.02.2010.] Na otvorenju u Vinkovcima, 4. ožujka, poslije predstavljanja stripova „Emisija emocija“ (i novog albuma ilustracija „Šala“ Damira Steinfla), gosti će imati prigodu kušati sjajna vina PZ „Trs“ iz Iloka.

Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja. Pobjednički film ovogodišnjeg DORF-a izabrat će tročlani žiri u sastavu Igor Mirković, Gordan Nuhanović i Petar Mitrić.

Od filmova u konkurenciji, izdvajamo film Brankice Drašković o kultnom bandu Boye - „Prvi pravi ženski zvuk“, film Igora Neljaka o Astralis partijima i ljudima koji su ih započeli, te film „Vlada“, Rudija Urana o Vladi Divljanu.

Ulaznice za koncert Darka Rundeka&Cargo Orkestra su u pretprodaji po cijeni 70 kn u Videoklubu Charlie u Vinkovcima, a na dan koncerta, 6. ožujka, cijena je 90 kn.

Kao uvod u DORF, u Požegi, u petak 26. veljače, u Kazalištu je repriza 5 prošlogodišnjih DORF filmova.

Ako ste u Rijeci u četvrtak 25. veljače, u 20 sati dođite na otvaranje izložbe fotografija „Vidi Muziku“ portala Muzika.hr u atriju Art-kina Croatia.

Više detalja o programu u Rijeci...

U Zagrebu, u Dokukinu, od 18. do 28. veljače traje program "U susret DORFu" – pogledajte 3 dosadašnja pobjednika, a 28. veljače, poslije projekcije filma „Kike Turmix“, u atriju kina će nastupiti Olovni ples i Čopor. Više...

HŽ Putnički prijevoz d.o.o. su i ove godine omogućili poseban popust od 40% na cijenu povratne karte. Obavezno ih ovjerite na Info štandu i iskoristite izvrstan popust za dolazak u Vinkovce.

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike.

Program Festivala dokumentarnog rock filma – DORF '10 [klik na sliku za uvećanje]...




[04.02.2010.] Festival dokumentarnog rock filma – DORF '10 održati će se od 4. do 7. ožujka 2010., po prvi put istovremeno, u 3 grada: u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima, Dokukinu Croatia u Zagrebu, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja.

DORF izbornik Leon Rizmaul izabrao je filmove iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke, Maroka, Velike Britanije, Bugarske i Nizozemske.

Po riječima selektora, „ovogodišnji DORF program i izbor 11 regionalnih filmova u konkurenciji je bio dugo priželjkivan i nadamo se da ćemo i slijedećih godina imati dovoljan broj zanimljivih i kvalitetnih filmova koji obrađuju neke od najzanimljivijih glazbenih događaja sa ovih prostora“.

Filmovi o sevdahu, Vladi Divljanu, novosadskim Boyama, Astralisu, Radio Študentu, sceni u Koprivnici, festivalu Metal Camp ili malo manje poznatim Le Zbor, Mandelbrot Set, Tomislavu Golubanu ili Robertu Vodanoviću bit će prikazani u 4 dana, mnogi od njih premijerno hrvatskoj publici.

Pobjednički film ovogodišnjeg DORF-a izabrat će tročlani žiri u sastavu: Igor Mirković – novinar, autor nagrađivanih dokumentarnih filmova, direktor Motovun film festivala, Gordan Nuhanović – novinar, književnik, Petar Mitrić – selektor programa „Mladi Autori Evrope“ Palić film festivala, bas gitarist u bandu Pionir 10.

Također, publika u Rijeci izabrat će svog pobjednika, direktnim glasovanjem u kinu.

Na otvorenju u Vinkovcima 4. ožujka premijerna je hrvatska projekcija najnovijeg filma Juliena Templea „Oil City Confidential“ o legendarnom bandu Dr. Feelgood. Radi se o završnom filmu iz Templeove trilogije o britanskoj glazbi 70-ih (nakon filmova o Sex Pistols i Joe Strummeru), u prepoznatljivom stilu kojim je Temple i osvojio brojnu publiku i kritičare za sve ove godine.

Posebno priznanje Festival DORF će dodijeliti Peteru Braatzu, autoru iz Njemačke, za dosadašnji rad i sjajne underground filmove koje je snimio. Peter Braatz je surađivao s velikanima svjetske kinematografije (David Lynch, Wim Wenders…) i autor je nekih od najzanimljivijih dokumentarnih glazbenih filmova u evropskoj povijesti žanra. Posjetitelji DORF-a imat će priliku pogledati 3 njegova filma (o Sex Pistols, Lee Scratch Perryju i Damo Suzukiju).

Gost festivala bit će i David Kleijwegt, iz Nizozemske, koji će predstaviti svoja 2 posljednja filma „Eternal Children“ i „Low – You may need a murderer“. David je jedan od producenata i autora kultne nizozemske serije dokumentarnih glazbenih filmova Lola Da Musica, koja je na neki način anticipirala evropsku produkciju glazbenih dokumentaraca.

Osim filmova, u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive stripove skupine Emisija emocija, izložbu koncertnih fotografija „Vidi Muziku“ portala Muzika.hr u atriju Art-kina Croatia, brojne koncerte – Darko Rundek & Cargo Orkestar, Le Zbor, Vergl Grind, Mandelbrot Set, Agathe, DJ M.I.L.E. (iz kolektiva Groodanje), Olovni ples… i promocije knjiga.

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnim događanjima te ostalim pojedinostima potražite sljedeći tjedan.

[27.01.2010.] Festival dokumentarnog rock filma – DORF '10 održati će se, po prvi put istovremeno, u 3 grada: od 4. do 7. ožujka 2010. u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima, Dokukinu Croatia u Zagrebu, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja.

Osim filmova, u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive stripove skupine Emisija emocija, izložbu koncertnih fotografija portala Muzika.hr, brojne koncerte i promocije knjiga.

Emisija emocija je neformalna strip družina koju čine Dunja Janković (Mali Lošinj, Portland), Irena Jukić-Pranjić (Bjelovar), Matija Pisačić (Sesvete) i Damir Steinfl (Opatija), usmjerena isključivo prema originalnom autorskom stripu. Već godinama poznati strip zaljubljenicima, priredit će izložbu u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima i predstaviti svoje noviije radove. Gužvu će iskoristiti i Damir Steinfl, koji će tom prilikom predstaviti svoju najnoviju zbirku ilustracija pod nazivom „Šala“.

U Rijeci će svoje koncertne fotografije izložbom „Vidi Muziku“ predstaviti ekipa s portala Muzika.hr.

U subotu, 7. ožujka, u Vinkovcima će nastupiti Darko Rundek s Cargo Orkestrom, u Vanilla clubu. Prvo vinkovačko predstavljanje legendarnog autora, frontmena nikad prežaljenih Haustora i kultne ličnosti Novog vala pravi je kulturni događaj i prilika za brojne obožavatelje da uživo poslušaju brojna remek-djela kojima je Rundek zadužio hrvatsku pop-glazbu (Ena, Apokalipso, Uzalud pitaš…). Uzbudljivi nastupi na najvećim evropskim festivalima, impresivna diskografija i originalna nova faza u Rundekovom stvaralaštvu svrstavaju ovaj nastup u jedan od najiščekivanijih koncerata u zadnje vrijeme u Vinkovcima.

Prilikom boravka u Vinkovcima, bit će organizirana i promocija zbirke „Uhovid“, drugog izdanja zbirke pjesama Darka Rundeka, objavljene 2009. u izdanju kuće Durieux iz Zagreba.

Na otvorenju u Vinkovcima, poslije projekcije filma Juliena Templea „Oil City Confidential“ o Dr. Feelgood, u caffe baru Marabu, goste će zabaviti DJ Igor Mirković, direktor Motovun film festivala i autor ponajboljih hrvatskih dokumentarnih filmova („Sretno dijete“, „Orbanići unplugged“,„Novo, novo vrijeme“).

Dan poslije, na istom mjestu, u petak 5. ožujka, nastupa DJ M.I.L.E. iz teama Groodanje.

Gosti u Rijeci imat će priliku 6. ožujka u Molekuli pogledati nastup sjajnog noise-rock sastava Mandelbrot Set, koji će tom prilikom promovirati svoj novi album.

U Zagrebu će se u predvorju Dokukina posjetiteljima predstaviti akustičnim nastupom Olovni ples i Roberto Vodanović, onima koji prate sve zanimljiviju hrvatsku lo-fi scenu poznatiji kao Čopor.

Posebno priznanje Festival DORF će dodijeliti Peteru Braatzu, autoru iz Njemačke, za dosadašnji rad i sjajne underground filmove koje je snimio. Peter Braatz je surađivao s velikanima svjetske kinematografije (David Lynch, Wim Wenders…) i autor je nekih od najzanimljivijih dokumentarnih glazbenih filmova u povijesti žanra. Posjetitelji DORF-a imat će priliku pogledati 3 njegova filma (o Sex Pistols, Lee Scratch Perryju i Damo Suzukiju).

Gost festivala bit će i David Kleijwegt, iz Nizozemske, koji će predstaviti svoja 2 posljednja filma „Eternal Children“ i „Low – You may need a murderer“. David je jedan od producenata i autora kultne nizozemske serije dokumentarnih glazbenih filmova Lola Da Musica, koja je na neki način anticipirala evropsku produkciju glazbenih dokumentaraca.

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 organizira Udruga ljubitelja filma "Rare" iz Vinkovaca, u suradnji s Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.

[21.01.2010.] Festival dokumentarnog rock filma – DORF '10 održat će se, po prvi put istovremeno, u 3 grada: od 4. do 7. ožujka 2010. u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ u Vinkovcima, Dokukinu Croatia u Zagrebu, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja.

Nakon 3 godine i velikog uspjeha festivala, ovogodišnji DORF nastavlja sa predstavljanjem najnovijih regionalnih i inozemnih dokumentarnih glazbenih filmova.

Osim filmova, u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive stripove skupine Emisija emocija, izložbu fotografija portala Muzika.hr, brojne koncerte i promocije knjiga.

U svakom gradu i okolnim mjestima bit će organizirani i intro-događaji, o kojima ćemo uskoro izvijestiti.

Na otvorenju u Vinkovcima bit će prikazan film „Dr.Feelgood – Oil City Confidential“ legendarnog britanskog autora Juliena Templea, kao završni dio njegove trilogije o britanskom punku.

Od regionalnih filmova izdvajamo film o kultnoj novosadskoj grupi Boye„Prvi pravi ženski zvuk“, autorice Brankice Drašković, te film „Astralis – institucija“ Igora Neljaka, o pionirima hrvatskog rave pokreta. Posebno mjesto u programu na ovogodišnjem izdanju dobila je ekipa iz agilne „Transmeet TV“.

Filmovi o Vladi Divljanu, Tomislavu Golubanu, Metalcamp festivalu, Le Zboru ili Radio Študentu bit će mahom premijerno prikazani hrvatskoj publici, na zadovoljstvo velikog broja zainteresiranih ali i organizatora kojima je impresivan broj prijavljenih regionalnih filmova najbolja nagrada za do sada učinjeno.

Filmovi nizozemskog autora Davida Kleijwegta „Eternal Children“ o freak folk sceni sa protagonistima Antony & The Johnsons, Devendri Banhart i CocoRosie te „Low – You may need a murderer“, o istoimenom američkom bandu kao i tri filma Petera Braatza o Walkabouts, Damo Suzukiju i Sex Pistols predstavljaju pravu poslasticu za sve ljubitelje ovog žanra.

Neki filmovi biti će prikazani u sva 3 grada, a neke će imati ekskluzivnu priliku pogledati samo gosti u Rijeci, Zagrebu ili Vinkovcima.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: