Od ponedjeljka 18 siječnja sve policijske postaje u Hrvatskoj izdavat će nove biometrijske putovnice. Sama putovnica neće bitno mijenjati izgled, ali sadrži čip koji je skriven unutar putovnice i u kojem su pohranjeni biometrijski podaci nositelja putovnice. U putovnici se nalaze i oib, fotografija i otisci kažiprsta obje ruke. Proces ishođenja putovnice je isti, ali će koštati 390 kuna umjesto dosadašnjih 270, a fotografija mora biti prilagođena novoj putovnici. Početak izdavanja biometrijskih putovnica neće utjecati na valjanost ranije izdanih putnih isprava. One se mogu koristiti do isteka roka.
- tijekom ovoga mjeseca, prema procjenama stručnih službi valja očekivati prve oboljele od sezonske gripe.
- Kinematografi Osijek dvije posljednje godine za redom bilježe pozitivno poslovanje
- skuplje gorivo
o jebote poskupio benzin, pa mater im jebem lopovsku više, ko da sam ja kriv što oni državi duguju pare pa moram plaćat skuplji benzin da oni to nadoknade
Još malo pa će nam početi ugrađivati čipove u vrat, ono k'o u X-files! Onak' da nas imaju na oku.
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata.
ne mogu vjerovati. boli me briga i za oib i biometrijske čipove čemu god služili -.-
naravno da meni ističe 1.2. i sada ću morati platiti skoro trećinu veću cijenu !!! kolko ova država može ič u k ???
_________________ Winning isn't everything. It's the only thing!! Vince Lombardi
Zdrale je napisao/la:
ne mogu vjerovati. boli me briga i za oib i biometrijske čipove čemu god služili -.-
naravno da meni ističe 1.2. i sada ću morati platiti skoro trećinu veću cijenu !!! kolko ova država može ič u k ???
Ne može te boljeti briga za takve stvari... biometrijske putovnice imaju smisla, pogotovo ako se sjetimo "nestanka" putovnica iz HR konzulata u Mostaru.
A ovo da čip košta 120 čuna, na tu količinu, je totalna sprdačina i notorna laž.
_________________ Lega, nije ti dumina što praviš diklića od butre kraj kondora u treski.... a ti Anonymous dođi k sebi dok još imaš kome!
moja je putovnica na sigurnom cijelo vrijeme i kad putujem i kad ne putujem. čemu služi taj čip ? da nas mogu pratiti gdje se vozimo i van države?? mislim da je dovoljno i što gpp prati di se vozim u gradu -.-
_________________ Winning isn't everything. It's the only thing!! Vince Lombardi
Zdrale je napisao/la:
moja je putovnica na sigurnom cijelo vrijeme i kad putujem i kad ne putujem. čemu služi taj čip ? da nas mogu pratiti gdje se vozimo i van države?? mislim da je dovoljno i što gpp prati di se vozim u gradu -.-
Okej lega
_________________ Lega, nije ti dumina što praviš diklića od butre kraj kondora u treski.... a ti Anonymous dođi k sebi dok još imaš kome!
Da im hebem milu majku svake dve nedelje stres sa tim cjenama benzina. U svjetu pojeftinjuje a kod nas poskupljuje. Ko i te putovnice al sva je sreća što mi to netreba a mislim da je moja i istekla prije dvije godine. Nema problema, dići ću jedan kratkoročni kredit od 390 kn i napravit novu putovnicu, nema druge. A moj čip si mogu slobodno nabiti u svoje dupe