Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Nepropisnim parkiranjem instruktori vožnje pridonose prometnom kaosu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70040
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.01.2010. 13:23 
Naslov:  Nepropisnim parkiranjem instruktori vožnje pridonose prometnom kaosu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jednosmjerna ulica istočno od dvorane Zrinjevac prometni je pakao za koji su najvećim dijelom zaslužni instruktori vožnje osječkih autoškola. To mjesto za polaske na sate vožnje tradicionalnim je postalo u vrijeme kada parkirališnih mjesta kod Zrinjevca nije nedostajalo, ali danas instruktori između obuke vozila ostavljaju na cesti, značajno sužavajući ulicu s dva traka. Kolone nepropisno parkiranih vozila, osim što ometaju promet, blokiraju i vozila onih vozača koji su se potrudili naći mjesto i propisno parkirati. Trubljenje uz pokoju psovku dok se čeka da instruktor iziđe iz obližnjeg kafića i pomakne automobil kako bi mogli isparkirati, tako, nije rijetkost.

Problema su i te kako svjesni u prometnoj policiji, ali osim povremenog kažnjavanja i pokušaja utjecaja na Grad da se nađe nova lokacija za polaske autoškola, malo toga se može napraviti. Apelirati na savjest instruktora, tražiti da ne parkiraju nepropisno, jednostavno bi bilo apsurdno, a slobodnih parkirališnih mjesta samo za instruktore vožnje ionako nema. U Gradu se o potrazi za novim rješenjem i odabirom lokacije primjerene za gužvu koju prave vozila autoškola govori godinama, ali s obzirom na to da je Osijek posljednjih godina pretrpio nekoliko kriza vlasti, ni ne čudi što su se uvijek rješavali neki važniji problemi.

Osim kaosa na kolniku, problemi nastaju i oko dvorane Zrinjevac. Naime, izbijanjem samo jednog metalnog stupića omogućeno je penjanje automobilima na pješačke i zelene površine oko dvorane koja je sada nerijetko okružena nepropisno parkiranim automobilima.

Hoće li pauk uvesti reda?

Dugo očekivano ustrojavanje pauk-službe moglo bi uvesti reda i među instruktore vožnje jer isti prometni propisi vrijede za oni koji u pratnji instruktora uče voziti, kao i za ostale sudionike u prometu. Tako bi nepropisno parkirana vozila autoškola oko Zrinjevca mogla postati lake mete za prve radne dane pauk-službe koja bi, nakon (pre)duge pauze, mogla, prema najavama gradonačelnika Krešimira Bubala, profunkcionirati do kraja siječnja.

Tekst: I.Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: Zal Kopp/arhiva 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Provokator

Ukupno postova: 1500
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 11.01.2010. 14:06 
Naslov:  

a jebemu mater i pretjerivanju, pa kak da propisno parkiraju ???

osigurajte jebeni parking za auto škole pa neće nepropisno parkirat !!!

Ukupno postova: 170
Post Postano: 11.01.2010. 16:31 
Naslov:  Re: Nepropisnim parkiranjem instruktori vožnje pridonose prometnom kaosu

propisni parking za što točno? postoji poligon za autoškole, to što skoro svi instruktori prvo vode kandidate na cestu, umjesto da im daju osnove na poligonu je druga stvar Wink

Provokator

Post Postano: 11.01.2010. 16:34 
Naslov:  

ožiljak je napisao/la:
propisni parking za što točno? postoji poligon za autoškole, to što skoro svi instruktori prvo vode kandidate na cestu, umjesto da im daju osnove na poligonu je druga stvar Wink

a jes ti vidio na šta liči taj poligon ?

Post Postano: 11.01.2010. 17:14 
Naslov:  Re: Nepropisnim parkiranjem instruktori vožnje pridonose prometnom kaosu

vozio sam na njemu štoviše, i naučio neke stvari o vožnji Wink

Monstrum

Ukupno postova: 6541
Post Postano: 11.01.2010. 17:19 
Naslov:  

kvačilo-prva osijek031.com smile

Frost

Ukupno postova: 6403
Upozorenja : 1
Post Postano: 11.01.2010. 18:29 
Naslov:  

ožiljak je napisao/la:
vozio sam na njemu štoviše, i naučio neke stvari o vožnji Wink

vozio sam i ja, plašio isusa boga u kandidatima koji su tad vozili tamo osijek031.com smile

Post Postano: 11.01.2010. 18:39 

haha... nekima to nije bilo potrebno, moja kolegica iz autoškole koja je skupa sa mnom vježbala vožnju unatrag na poligonu (u tzv. S) je otjerala auto doslovno u livadu...a facu od instruktora ne treba objašnjavati... nezaboravno Mr. Green

ljiljan
Ukupno postova: 21
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.01.2010. 18:43 
Naslov:  

ožiljak je napisao/la:

A kako da kandidati dođu do poligona koji je totalno izvan ruke gradskim prijevozom?

Ja sam išla prvo na poligon, ali me je instruktor vozio do tamo. Našli smo se na Zrinjevcu, naravno.
Ako je to nalaženje na Zrinjevcu toliki problem, onda treba osigurati poseban parking samo za instruktore.

ožiljak

Post Postano: 11.01.2010. 19:04 
Naslov:  

nije problem nalaženje na zrinjevcu, nego što veoma često instruktori tamo "zaborave" automobile na pola ceste (dobro, "parkirane" sa strane ako baš hoćete) i odu na kavicu u san marco... bio sam svjedok nebrojeno puta osijek031.com smile

dr. zoidberg

Ukupno postova: 643
Post Postano: 11.01.2010. 19:09 
Naslov:  

mene više živcira kad ostavi tamo parkirat auto i onda onda u obližnje birtije pa ga moram tražit da se isparkiram.....

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 11.01.2010. 21:47 
Naslov:  

Definitivno se mora naći druga lokacija. Tamo kod Zrinjevca je kaos.
Šta ne uzmu onaj parking iza Bille i Karake, ima dovoljno mjesta za sve. Ah daaaa, nema birtije blizu, moramo misliti i na 'žedne instruktore'. Nađite im dobru lokaciju, ali obavezno moraju biti 2-3 birtije u blizini, kako se instruktori ne bi inkomodirali.

Ukupno postova: 29
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 11.01.2010. 22:59 
Naslov:  

Što toliko pljujete po instruktorima i birtijama? Na čemu ste vi?! Zrinjevac uopće nije jedini takav problem. Što nitko ne proziva ulicu ispred Stuca? Ista stvar. Samo što tamo nemate koga popljuvati pa onda šutite. I instruktori ne parkiraju toliko debilno, barem ne svakodnevno . Smile

Provokator

Post Postano: 12.01.2010. 1:28 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la:
Definitivno se mora naći druga lokacija. Tamo kod Zrinjevca je kaos.
Šta ne uzmu onaj parking iza Bille i Karake, ima dovoljno mjesta za sve. Ah daaaa, nema birtije blizu, moramo misliti i na 'žedne instruktore'. Nađite im dobru lokaciju, ali obavezno moraju biti 2-3 birtije u blizini, kako se instruktori ne bi inkomodirali.

e vidiš vidiš, mogli bi tamo , samo preko puta...eo dobre ideje, nek im naprave parking tamo kod OMV-a, blizu birtija, a mjesta za parking koliko ti volja

Skoči u forum: