Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kazamat: otvorenje godišnje izložbe članova HDLU Osijek - 'Grafika 1975 - 2009'

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65792
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.11.2009. 14:29 
Naslov:  Kazamat: otvorenje godišnje izložbe članova HDLU Osijek - 'Grafika 1975 - 2009'
21.11.2009. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Galeriji Kazamat u subotu 21. studenoga 2009. održat će se otvorenje godišnje izložbe članova HDLU Osijek - "Grafika 1975 - 2009". Početak je u 20 sati.

Sudjeluju: J. Alebić, I. Čabraja, M. Čaušić, V. Frelih, P. Hegeduš, I. Karlović, J. Kovačević, I. Lukaček, B. D. Kusik, I. Matijević Cakić, M. Matoković, D. Milinković, S. Ostojić, D. Sušac, L. Terzić, M. Živković.

U želji da njihove godišnje izložbe ne budu puka godišnja inventura "revijalnog" karaktera, osječki je HDLU, počevši s prethodnom godinom, otpočeo s praksom zadavanja tema izlagačima koje bi smisleno, ali ne kruto, povezale izložene radove u cjelinu koja problematizira neke od fenomena suvremenih likovnih praksi. S obzirom na snažnu i već nizom izložbi potvrđenu lokalnu grafičku scenu, ne čudi što je tema ovogodišnje izložbe upravo medij grafike i njegove transformacije unutar suvremenog konteksta.

Na izložbi predstavljamo presjek 16 osječkih autora mahom mlađe generacije, od kojih su neki već afirmirani na domaćoj likovnoj sceni, dok su pojedini tek izašli s Akademije te im je ovo svojevrsni izlagački "debi". Kao posebnu zanimljivost izložbe, izdvojila bih uključivanje radova nekolicine umjetnika zrelije generacije iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, koje smo smatrali zanimljivima zbog njihova izrazito specifična i osebujna izraza te kao svjedočanstvo svojevrsne "prethodnice" današnjih osječkih grafičara.

Ivana Rončević (iz predgovora)



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: