Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Poginuo Darko Glavan

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Sharon
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1469
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.07.2009. 19:28 
Naslov:  Poginuo Darko Glavan
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poznati povjesničar umjetnosti i glazbeni kritičar Darko Glavan poginuo je sinoć u Varaždinu, potvrdila je istražna sutkinja Županijskoga suda u Varaždinu. Njegovo tijelo nađeno je nešto nakon ponoći uz cestu kod Plitvičkog mosta u Zagrebačkoj ulici.

Smrt na cesti

Pretpostavlja se da je na njega naletjelo osobno vozilo. Tomu svjedoče staklo i plastika koji odgovaraju braniku osobnog automobila na mjestu događaja. Varaždinska je policija potvrdila da je Glavan poginuo, a okolnosti se istražuju. Mole sve građane koji nešto znaju o događaju da se jave u najbližu policijsku stanicu.

Nesreća se dogodila neposredno nakon koncerta Carlosa Santane na RADAR festivalu. Organizatori festivala prekinuli su službeni afterparty koji se održavao na stadionu Varteksa.

HRT video: Poginuo Darko Glavan


Enciklopedist domaće i inozemne pop kulture

Glavan je rođen u Rijeci 29. lipnja 1951., gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Odsjeku povijesti umjetnosti i komparativne književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje je kraće vrijeme (1989.-1993.) predavao i na Odsjeku muzeologije.

Od 1978. s prekidom od 1995. do kraja 2003. radi kao kustos u Muzeju Mimara, u kojem je radio kao voditelj odnosa s javnošću. Autor je desetak međunarodnih i stotinjak nacionalnih izložaba, 2002. objavio je monografiju o Antunu Motici, a 2005. monografiju o Galeriji Studentskog centra u Zagrebu. Potkraj 2003. izabran je za predsjednika hrvatske sekcije AICA-e (međunarodna udruga likovnih kritičara).

Od 1969. aktivan kao rock kritičar. Svoju prvu knjigu Punk objavio je 1980. S Draženom Vrdoljakom koautor je biografije Bijelog dugmeta Ništa mudro (1981.), a s Hrvojem Horvatom koautor je biografija Rolling Stonesa Rock'n'Roll Babilon (1998.) i Prljavog kazališta Sve je lako kad si mlad (2000.).

U povodu tragične smrti Darka Glavana brzojave sućuti njegovoj obitelji uputili su predsjednik Republike Stjepan Mesić, premijerka Jadranka Kosor, ministar kulture Božo Biškupić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i drugi.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: