Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



'Zamrzavanje trenutaka' od pješačkog mosta do glavnog trga

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 03.07.2009. 7:30 
Naslov:  'Zamrzavanje trenutaka' od pješačkog mosta do glavnog trga
03.07.2009. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Polaznici radionice „FreeZE“, koja se u Osijeku održava u organizaciji Centra za neformalnu edukaciju mladih, u petak će, 3. srpnja 2009., s početkom u 19 sati, u centru grada održati izvedbu novonaučenih vještina. Polaznici će se u spomenutno vrijeme okupiti ispred pješačkog mosta na Promenadi i od tamo krenuti prema Trgu Ante Starčevića. Ispred samog mosta, duž Promenade i na glavnom osječkom trgu sudionici radionice će tijelima „zamrznuti trenutak“ grupno se zaustavljajući u simboličnim pozama na zvuk zviždaljke.

„Zamrzavanje“ će biti snimano i fotografirano, a ovom prilikom nastale fotografije i video uratci bit će naknadno prezentirani u vidu promocije grada Osijeka, onakvog kakvog ga mladi vide i doživljavaju.

Cilj ovog projekta je ukazati Osječanima na ljepotu svakog trenutka, pa i onih kojih često zanemarujemo ili uopće ne primjećujemo. Kao što su smiješak upućen prijatelju ili pogled prema Suncu. Sve se računa.


Kao organizacija socijalne promjene u životu mladih, vjerujemo u stvaranje a ne konzumiranje života, jer kreativnost je najbolji način samoizražavanja. Ništa nije toliko zadovoljavajuće i ispunjavajuće ljudskom biću kao mogućnost da se izrazi slobodno bez da bude odbacivan i osuđivan od okoline.

To i jest razlog našem stvaranju “The Shaping Changes” metode, koja se bazira na kombinaciji iskustava iz polja neformalne edukacije.

1. Glazba kao motivacija – svaki pojedinac može smatrati određenu vrstu glazbe kao poticaj i kao motivaciju za napredak. Mi glazbu koristimo kao poveznicu u neformalnoj edukaciji radi opuštanja grupe i stvaranja grupne dinamike

2. Komunikacija – kada pokušavamo prenijeti neko značenje drugoj osobi, koristimo dvije različite metode. Koristimo ih kako bismo prenijeli drugim ljudima tko smo mi ,naš pogled na život, i kako vidimo naše značenje i njemu. Komuniciramo verbalno i neverbalno, i često sa pomiješanim signalima i zvukovima.

3. Umjetnost – umjetnost može simulirati misli i potaknuti individualnu i/ili grupnu reakciju. Pomaže ljudima da preispitaju svoje granice, istraže probleme te da identificiraju potrebe onih koji sudjeluju u procesu učenja

Tehnika “FreeZE” počela je 2002. godine iz vježbe “BOAL – Kazalište potlačenih”, gdje se ljudi “smrznu” i naprave kipove. U procesu, kreatori donose zadovoljstvo u trenutku. Samo radeći obične i svakodnevne stvari, šetajući ulicom na znak zviždaljke, oni se “smrznu”. To sa amaterskom grupom traje između 20 sekudni do 3 minute.

Zašto koristimo ovu tehniku?

Za nas je to zaustavljanje trenutka, zapaziti svijet oko sebe, inspirirati ostale, smijati se ili se, pak, naučiti fokusirati…

Besplatna radionica je koncipirana kao intenzivan edukacijski trening, odnosno kao priprema svima onima koji metodu žele koristiti u svojim sredinama.

Youth Centre for non-formal education - CnC
J. J. Strossmayera 68
31000 Osijek, Croatia
E-mail: [email protected]
Tel/Fax: +38531375270
Web: www.cnc.hr

_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
saba
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1320
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 03.07.2009. 9:42 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

e ovo je odlična stvar, žao mi jedino što neću moći doći pogledati to.

_________________
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: