Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Valpovo: FUZija 2009

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65848
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.06.2009. 11:34 
Naslov:  Valpovo: FUZija 2009
Od 24.06.2009. 11:34 do 30.06.2009. 11:34 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom 4. po redu festivala FUZija 2009 koji se i ove godine održava u dvorcu Normann Prandau u Valpovu u vremenu od 24. do 30. kolovoza 2009. započinjemo mini turneju festivala po nekoliko gradova Slavonije i Baranje.

Promocija uključuje izložbu, tj. retrospektivu fotografija, plakata i flayera s dosadašnjih festivala FUZija. Osim spomenute izložbe, održavat će se i razni programi; od crtanja grafita, igraonica i svirki uživo, kako elektronskih, tako i rock izvođača.

Raspored promocija:
Osijek, Caffe-noćni bar Big Ben, od 12. do 25. lipnja 2009.
Beli Manastir, Caffe bar Lymar, od 26. lipnja do 5. srpnja 2009.
Belišće, Caffe bar Cubano, od 6. do 12. srpnja 2009.
Vinkovci, Rock club, od 13. do 19. srpnja 2009.
Donji Miholjac, Caffe bar Glens, od 20. do 26. srpnja 2009.
Valpovo, Caffe bar City, od 27. srpnja do 2. kolovoza 2009.

Festival umjetnika, znanstvenika i aktivista FUZija prije svega je najkvalitetniji urbano-kulturni događaj u Vapovštini. Glavni organizator festivala je udruga „Agencija za društvene promjene“ te pomoćni organizatori i partneri lokalne organizacije iz Valpovštine (Crveni križ, izviđaći, branitelji, udruga Revolution, klubovi mladih...) i šire okolice (klub mladih Osijek, klub mladih Donji Miholjac, UKE – Križevci, Clubture...). Takav kvalitetan događaj su kontinuirano pratili Ministarstvo kulture (već četvrtu godinu), Ministarstvo obrane, osnovna i srednja škola u Valpovu, Šumarija, stoga je festival u tri godine vidjelo oko 8.000 posjetitelja.
Treba spomenuti da se festival intenzivno bori protiv svakog nasilja i ovisnosti te podržava bilo koji oblik kulturno umjetničkog izražaja. U sklopu festivala svake godine se održavaju i raznolike kreativne radionice, ekološke i etnološke izvidnice, predavanja i tribine. FUZija se i ovu godinu održava na području Valpovštine dok se glavi kulturno-umjenički dio festivala održava u postoru dvorca Normann Prandau u Valpovu.

Prvim festivalom FUZija 2006. godine u Valpovu je objavljen tzv. „rat narodnjacima“, barem su ga pobornici te scene tako doživljavali iako je organizatorima cilj bio samo promovirati nešto drugo, dopuštajući i tim «narodnjacima» da se razvijaju bez ikakvih otrovnih strelica. Na taj je način sve prezentirano i u medijima (primjerice u dnevniku Nove TV iz toga vremena). U tri godine festivala nastupilo je oko tridesetak bendova s podučja bivše države, a glavne zvijezde, tzv. head-lineri, bili su redom Vatra, Elemental, Gužva u 16-ercu, TBF, Six Pack, Dubioza kolektiv koji su osvojili brojne diskografske nagrade za svoj stvaralački i umjetnički rad.

Sve dodatne informacije i obavijesti o promocijama i samom festivalu možete pogledati na službenim stranicama festivala www.urbanclub.hr , gdje će biti najavljen cjelokupni program, pa tako i line up bandova i DJ-a koji će nastupiti na festivalu FUZija 2009.

Agencija za društvene promjene
Urbanclub

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
jeremy
Offline
Avatar

Ukupno postova: 101
Lokacija: s druge strane ogledala
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.06.2009. 15:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prošle je godine bilo prilično loše.
Loše ozvučenje, nisu došli We Come One i kad je nestalo čaša od pol kile, pivo su prodavali po istoj cijeni u čašama od 3 deci. Kažu, čuvaj čašu...
Al nema veze, ide se i ove godine, kao i prošlih, i kao i slijedećih sve dok bude FUZije.

_________________
Jeremy spoke in class today
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: