Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNK: 'Ero s onoga svijeta', komična opera Jakova Gotovca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 31.05.2009. 13:17 
Naslov:  HNK: 'Ero s onoga svijeta', komična opera Jakova Gotovca
02.06.2009. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu u utorak 2. lipnja 2009. možete pogledati predstavu "Ero s onoga svijeta", komičnu operu Jakova Gotovca. Predstava počinje u 17:00 sati.

"Ero s onoga svijeta" komična je opera u 3 čina. Libreto prema motivima narodnih priča napisao Milan Begović. Realizaciju, prema redateljskoj postavi Petra Šarčevića, potpisuje Ivan Ivica Krajač, a glazbu Jakov Gotovac.

Gotovčeva opera Ero s onoga svijeta djelo je hrvatske glazbene literature koje uz Nikolu Šubića Zrinjskog ne bi na duže vrijeme smjelo napuštati pozornicu niti jednog nacionalnog kazališta. Posljednja izvedba, autorski rad pokojnog Petra Šarčevića, zaslužila je da se posve obnovi zbog svoje točnosti i izvrsnosti.
Seoski mladić (Mića) kreće u potragu za ženom koja bi ga htjela zbog njega samoga, a ne zbog njegova bogatstva. Udvara se djevojci Đuli i priča nevjerojatnu priču „da je došao sa onoga svijeta“. Ero nailazi na različite prepreke, zlu maćehu Domu i Đulinog oca gazda Marka.

Za svakoga ima priču „s onoga svijeta''. Domi na prijevaru uzme novce, a gazda Marku konja. Pomaže mu mlinar Sima i na kraju Ero, odnosno Mićo, uspijeva u svome nauku: dobiva zaljubljenu djevojku, pomiri se sa svima te povede radosno kolo.

_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: