Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[izbori 2009.] Gordan Matković koalirao sa HDSSB-om

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
fazan
Ukupno postova: 19
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.05.2009. 23:44 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

W.M. Felt je napisao/la:
fazan je napisao/la:
Osijek je dobio autocestu tek nekoliko mjeseci nakon Rijeke. A prije svih njih je autocestu dobila Dalmacija. (TKo dobiva najviše glasova u Dalmaciji i Zadru???)

Nije ti palo na pamet da je Split najveći grad poslije Zagreba, potom Rijeka (koja je već imala poluautocestu), te iza njih Osijek? Ne valja kad nekom Hdz pomuti zfrav razum.

fazan je napisao/la:
Vidim da dosta vas priča o gospodarstvu. Samo da malo razjasnim: grad ni ne treba voditi računa o gospodarstvu. O gospodarstvu se trebaju brinuti država i privatnici. Grad je zadužen za dječja igrališa, osnovne škole, ceste, nogostupe, sportska igrališta i kulturne ustanove.

Da nije tragično, možda bih se i nasmijao. Pravi fazan (Phasianus colchicus) zasigurno bolje shvaća politiku i gospodarstvo od ovog gore, za kojeg imamo nesreću da piše na forumu.

vidim pun si argumenata ...

samo za tebe ...

Članak 19.

Jedinice lokalne samouprave u svom samoupravnom djelokrugu obavljaju poslove lokalnog značaja kojima se neposredno ostvaruju potrebe građana, a koji nisu Ustavom ili zakonom dodijeljeni državnim tijelima i to osobito poslove koji se odnose na:

– uređenje naselja i stanovanje,

– prostorno i urbanističko planiranje,

– komunalne djelatnosti,

– brigu o djeci,

– socijalnu skrb,

– primarnu zdravstvenu zaštitu,

– odgoj i osnovno obrazovanje,

– kulturu, tjelesnu kulturu i šport,

– zaštitu potrošača,

– zaštitu i unapređenje prirodnog okoliša,

– protupožarnu i civilnu zaštitu.

Posebnim zakonima kojima se uređuju pojedine djelatnosti iz stavka 1. ovoga članka odredit će se poslovi obavljanje kojih je jedinica lokalne samouprave dužna organizirati te poslovi koje jedinica lokalne samouprave može obavljati, ako je osigurala uvjete za njihovo obavljanje.

Članak 20.

Županija u svom samoupravnom djelokrugu obavlja poslove od područnoga (regionalnog) značaja, a osobito poslove koji se odnose na:

– školstvo,

– zdravstvo,

– prostorno i urbanističko planiranje,

– gospodarski razvoj,

– promet i prometnu infrastrukturu,

– planiranje i razvoj mreže obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih i kulturnih ustanova.

Posebnim zakonima kojima se uređuju pojedine djelatnosti iz stavka 1. ovoga članka odredit će se poslovi obavljanje kojih je županija dužna organizirati te poslovi koje županija može obavljati, ako je osigurala uvjete za njihovo obavljanje.

Članak 21.

Gradovi koji imaju više od 30.000 stanovnika, pored poslova iz članka 19. ovoga Zakona, na svom području mogu obavljati i poslove iz članka 20. stavka 1. podstavka 1. do 5. ovoga Zakona ako su osigurali uvjete za njihovo obavljanje.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
fazan
Ukupno postova: 19
Post Postano: 24.05.2009. 0:06 
Naslov:  

heh vidi ovo ...

Drug Tito imao je povjerenja u Bosance. Pune tri godine po bosanskim šumama i gudurama skrivao se pred Hitlerovim divizijama. Upravo u Bosni, na Sutjesci i Neretvi, Nijemci i domaći izdajnici vidjeli su Boga svoga…

hengl
Ukupno postova: 234
Zabranjen pristup
Post Postano: 24.05.2009. 10:09 
Naslov:  

Kog će podržat SDP a kog HSLS? Ovi iskusni političari poput Bilje, Goca, Bajte, Vrbe su na mukama. Kom se što bolje prodati da se potpuno ne propadne. Kako izgubiti nevinost i ostati nevin. Kako se bavit najstarijim zanatom i ostat pošten? Kako gurnut ruke u pekmez i ostat čistih ruku. Kako skorojevićstvo zamijeniti s ugledom. Kako primitivizam sakrit iza intelektualizma. Teške odluke su pred našim gradskim ocima i majkama. I kako to onda što bolje naplatit za sebe od izbornih pobjednika?

Angelium

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 24.05.2009. 12:48 
Naslov:  

Ma dobro ajd samo na jedno pitanje mi odgovorite vi koji podržavate HDSSB. Glasat će te za dva čovjeka koji su marionete Branimira Glavaša. To je svima jasno pa i vama ali to ne smijete javno reći. Ali evo jedno pitanje. Taj Branimir Glavaš je general, znađi vođa ljudi, onaj koji svoje ljude treba usmjeravati i voditi, a što je on napravio? Ostavio je svoje suborce da trunu u zatvoru i to za stvari koje im je on naredio da učine a on je zbrisao... I ajd mi samo opravdajte to ako možete. i nevažno jel to politički proces ili ne, i njegovim suoptuženicima je bilo jednako kao i njemu za vrijeme sđenja, ali su se oni, za razliku od velikog vođe zadržali tu i sad trunu u zatvoru a on se pokupio. Pa ako je već znao da će mu presuda biti takva pa što onda i svojim ljudima nije rekao za to pa neka zbrišu zajedno s njime? Eto samo mi to objasnite... Ako možete naravno...

more456
Ukupno postova: 199
Post Postano: 24.05.2009. 12:52 
Naslov:  Re: [izbori 2009.] Gordan Matković koalirao sa HDSSB-om

Branimir Glavaš je još uvijek general zahvaljujući Stjepanu Mesiću. No, Mesić ne može još dugo odugovlačiti sa oduzimanjem generalskog čina Branimiru Glavašu.

OsijekNepokoreniGrad

Ukupno postova: 724
Post Postano: 24.05.2009. 12:52 

Može, kako ne.
Ja ne glasam za HDSSB. Ja glasam za IMENOM: Krešimira Bubala, Danijelu Lovoković i Ivana Vrdoljaka.

mikka
Ukupno postova: 95
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 24.05.2009. 13:02 
Naslov:  

OsijekNepokoreniGrad je napisao/la:
Može, kako ne.
Ja ne glasam za HDSSB. Ja glasam za IMENOM: Krešimira Bubala, Danijelu Lovoković i Ivana Vrdoljaka.

Ne, ti glasaš za HDSSB. Svi znamo da su imena ljudi samo paravan za stranke koje bi vodile grad.

I da, bilo bi lijepo kad bi netko odgovorio na ovo savršeno sročeno pitanje Angeliuma. Kako li će sada opravdati Glavaša?

OsijekNepokoreniGrad

Post Postano: 24.05.2009. 13:11 

Ova me podsjeća na Sharon, čak se ne bih kladio da to nije ona.
Sad ti znaš za kog ja glasam Smile
Klasika.

hengl
Zabranjen pristup
Post Postano: 24.05.2009. 13:30 
Naslov:  

Eo, pokušaću ja odgovorit Angeliumu. Glavaš je bio general u ratu, a koliko će dugo još imati taj čin u miru ne ovisi o njemu nego o Stipanu Mesiću. Nitko drugi nije branio ostalima da pobjegnu, a isu pobjegli vjerovatno zato što nemaju bosansko ili neko drugo državljanstvo. Onii su procijenili da je lakše odslužiti to kolko im je ostalo uz posjete, vikende i slično, nego se više nikada ne moći vratiti u Nepokoreni grad.
Nego Angelijume, jesam ja to dobro pročitala da je nebitno jel to politički proces ili ne? Jel bi ti volio biti optužen u političkom procesu? samo to odgovori.

mikka
Ukupno postova: 95
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 24.05.2009. 13:39 
Naslov:  

OsijekNepokoreniGrad je napisao/la:
Ova me podsjeća na Sharon, čak se ne bih kladio da to nije ona.
Sad ti znaš za kog ja glasam Smile
Klasika.

osijek031.com smile! Pa sam si rekao - Bubala (HDSSB).

Angelium

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 24.05.2009. 13:55 
Naslov:  

hengl nisi shvatio što sam htio reći, kažem da je ne važno da li je to bio politički proces ili ne i Glavaš i njegovi suborci su se našli u istoj kaši, bila ona politička, pravna ili nekakva druga... To sam htio reći... i opet nisi odgovorio, kako oporavdati Glavaša koji je kao general trebao biti vođa ljudima i s njima djeliti sudbinu a on je pobjegao? koje mu je ovdje opravdanje, što nije pomogao svojim ljudima. Ti kažeš da su oni imali isto tako tu opciju, a jel im taj Glavaš prenjeo informacije koje je on na sav glas vikao da je imao? Naravno da nije. Zašto nije? Pa zato što ih nije ni imao... Znaš kako kažu: pas koji laje ne grize...

A Osijek - ti ako glasaš za Bubala glasaš za Glavaša ako glasaš za Glavaša glasaš za HDSSB. Čak ni ti sam ne vjeruješ u to što si napisao ali eto Very Happy ipak si napisao

OsijekNepokoreniGrad

Post Postano: 24.05.2009. 14:02 

Ma sve vi HSP/HDZ-ovci znate, zato vas svakim danom sve više ljudi napušta.

centurion
Ukupno postova: 938
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.05.2009. 14:15 
Naslov:  

Angelium je napisao/la:
hengl nisi shvatio što sam htio reći, kažem da je ne važno da li je to bio politički proces ili ne i Glavaš i njegovi suborci su se našli u istoj kaši, bila ona politička, pravna ili nekakva druga... To sam htio reći... i opet nisi odgovorio, kako oporavdati Glavaša koji je kao general trebao biti vođa ljudima i s njima djeliti sudbinu a on je pobjegao? koje mu je ovdje opravdanje, što nije pomogao svojim ljudima. Ti kažeš da su oni imali isto tako tu opciju, a jel im taj Glavaš prenjeo informacije koje je on na sav glas vikao da je imao? Naravno da nije. Zašto nije? Pa zato što ih nije ni imao... Znaš kako kažu: pas koji laje ne grize...

A Osijek - ti ako glasaš za Bubala glasaš za Glavaša ako glasaš za Glavaša glasaš za HDSSB. Čak ni ti sam ne vjeruješ u to što si napisao ali eto Very Happy ipak si napisao

ti si opsjednut Glavasem,da nisi Hedl ili PEcnik? Ovo je topic o Matkovicu,ako oces pricati o suđenju i bijegu Glavasa pisi tamo,naporan si

Ukupno postova: 6
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.05.2009. 14:21 
Naslov:  

evo čitam sve ove vaše "političke" poruke i primjetio sam da se uopće ne razlikujete od naših dragih političara... cijelo vrijeme govorite samo jedni protiv drugih, ko je kad šta s kim radio, i pitam se što mislite postitći s tim?
ako vam je već toliko stalo do politike, upišite fakultet političkih znanosti, završite ga, te svojim jasnim i transparentnim ciljevima dobijte poštovanje drugih. dajte do znanja što vam smeta, što želite promijeniti, ali prihvaćajte i druga mišljenja, te izrazite kojim sredstvima biste osigurali te planove. tako, i jedino tako možete onda unaprijediti političku situaciju u hrv. osijek031.com smile

hengl
Zabranjen pristup
Post Postano: 24.05.2009. 20:08 
Naslov:  

Vidi Angelius, nemoj mislit da apriori branim Glavaša, ali nismo mi (nadam se) vojna hunta kojom u miru vladaju generali. General se tako treba ponašati u ratu, a u miru je general počasni čin koji istina donosi pogodnosti i lovu. Ne vjerujem da je Glavaš znao za kazne ostalih, nego samo za svoju. Ostali u ovoj priču nisu na žalost ni bitni, oni su samo kozmetika. Osobno mislim da Hrvatska ima previše generala i da mnogi nisu zaslužili tu rekla bih prije svega - počast. Znam kako su nakon rata jednom generalu iz Podravine nosili index da mu se upiše ocjena kako bi diplomirao i mogao postati general, iako je prije rata lijepo svirao harmoniku u Jugovom polju. Nadam se da sam malo pojasnila što sam htjela reći?

Skoči u forum: