Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



CZP: seminar 'Kako osmisliti i napisati projekt te dobiti sredstva iz predpristupnih fondova EU'

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2009. 13:51 
Naslov:  CZP: seminar 'Kako osmisliti i napisati projekt te dobiti sredstva iz predpristupnih fondova EU'
08.06.2009. 8:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Centar za poduzetništvo Osijek u danima od 8. do 10. lipnja 2009. organizira seminar "Kako osmisliti i napisati projekt te dobiti sredstva iz predpristupnih fondova EU".

Voditelji seminara su mr.sc. Igor Medić i Jean-Pierre Maričić koji su dobili milijun eura iz projekta PHARE 2005 za tehnološki odjel Poduzetničkog inkubatora BIOS. Ovaj projekt BIOS-ovci su nedavno dovršili, a seminar će se održati upravo u prostoru novoizgrađenog tehnološkog odjela. Uz neophodnu teoriju, voditelji će kroz vlastiti praktični primjer polaznicima objasniti cjelokupnu proceduru: od osmišljavanja preko pripreme do prijave projekta za predpristupni fond EU. S obzirom da su uz brojne druge, stručni savjetnici za EU projekt u poduzeću Đuro Đaković Kotlovi d.o.o. (Slavonski Brod) kojemu je u sklopu projekta PHARE 2006 odobreno 140.000 Eura (od kojih EU sufinancira 69 posto), voditelji će polaznicima stručnim savjetima pomoći u razumijevanju projektne procedure s aspekta institucije koja projekt prijavljuje.

Sadržaj seminara

Tijekom trodnevnog seminara voditelji će polaznicima predstaviti dostupne fondove EU, objasniti kako financijski upravljati predpristupnim programima EU te kako se pripremiti za IPA-u.

Kako osmisliti projekt objasnit će na primjeru Poduzetničkog inkubatora BIOS i poduzeća Đuro Đaković Kotlovi Slavonski Brod, kao i upute za natjecatelje, projektni ciklus te logičku matricu. Zatim slijedi izrada sažetka projekta i njegovo provođenje, što nakon pripremnih radnji uključuje izradu natječajne dokumentacije, izvještavanje i praćenje proračuna.

Praktični dio seminara

Treći dan seminara voditelji će s polaznicima seminara razrađivati njihove projektne prijedloge kroz projektnu proceduru te im stručnim savjetima i sugestijama pomoći u definiranju ključnih aktivnosti njihovih projekata.

Reference voditelja

Mr.sc. Igor Medić direktor je Poduzetničkog inkubatora BIOS, a Jean-Pierre Maričić njegov je zamjenik.
BIOS je jedino gradsko poduzeće kojem su, u društvu šest gradova Republike Hrvatske u sklopu projekta PHARE 2005 dodijeljena sredstva EU.

Uz stručnu podršku poduzeću Đuro Đaković, Medić i Maričić stručni su savjetnici za EU projekte LUKA BAR, Crna Gora, provode EU projekt za Grad Pakrac i 20 poduzetnika, a općina Bar ih je angažirala za edukaciju državne uprave, poduzetnika i potpornih institucija za pripremanje EU projekata.

Info...
Što? seminar Kako osmisliti i napisati projekt te dobiti sredstva iz predpristupnih fondova EU
Kada? od 8. do 10. lipnja 2009.
Gdje? Poduzetnički inkubator BIOS
U koliko? od 10 do 17 sati
Lokacija? J.J. Strossmayera 341, 31000 Osijek
Info? besplatni telefon: 0800 345 345
www.poduzetnistvo.org/centar
[email protected]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: