Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Našice: gostovanje Hrvatskog pjevačkog društva 'Lipa' Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.05.2009. 23:26 
Naslov:  Našice: gostovanje Hrvatskog pjevačkog društva 'Lipa' Osijek
16.05.2009. 19:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” Osijek u subotu 16. svibnja 2009. godine gostovat će u Našicama, na poziv Hrvatskog kulturnog društva “Lisinski” Našice, kako bi svojim nastupom uveličalo proslavu 120. obljetnice toga vrijednog našičkog Društva.

HKD “Lisinski” Našice postoji od daleke 1889. godine, a trenutačno okuplja oko 150 stalnih članova koji rade u nekoliko sekcija. Jedna od njih je i mješoviti zbor, s kojim će “Lipa” u subotu, 16. svibnja, s početkom u 19,30 sati, održati zajednički svečani koncert u Pastoralnom centru “Emaus” Župne crkve sv. Antuna Padovanskog u Našicama. S njima će na koncertu zapjevati i zbor Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” iz Našica.

HPD “Lipa” će na koncertu izvesti desetak izabranih pjesama iz svojeg raznovrsnog repertoara, a zborom će ravnati dirigentica prof. Valerija Fischbach i kodirigentica prof. Ozana Tomić. Na kraju koncerta tri prijateljska zbora zajednički će izvesti popularnu pjesmu “Lions Sleep Tonight”. Napominjemo da je ovo gostovanje samo nastavak dobre suradnje, koju “Lipa” (osnovana daleke 1876. godine, dakle postoji pune 133 godine) tradicionalno njeguje sa mnogim zborovima i kulturnim društvima u Hrvatskoj, posebice istočnoj.

_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: