Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Branimir Glavaš nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, izašao iz pritvora

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
marijuan
Ukupno postova: 302
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.05.2009. 20:17 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ozana je napisao/la :
Ne bih ga sudila za ratni zločin. Postoji ona izreka "u ljubavi i ratu sve je dopušteno". Dobro, nije baš najbolja izreka, ali velika je i razlika između prava i pravde.

ola ženo božja, što je s tobom? jesi li čula za Ženevske konvencije i ratno pravo? očigledno nisi.

ozana je napisao/la :

... ili je to bila prerušena peta kolona, ne znam. Kao što rekoh.... "sve je dopušteno"....

znaš, ako su bili peta kolona za njih je bilo nadležna policija i pravosuđe, ne eskadroni smrti obučeni u uniforme ZNG-a. ratno stanje ne znači suspenziju pravne države i represivnog aparata.

ozana je napisao/la :

Za ono što nije, kasnije sudi Bog. Kao što će suditi i svim onim neosuđenim koji su nas ubijali na ulicama našeg grada - dok smo išli na posao, po kruh, na pogrebe naših najmilijih ... ili se samo poželjeli svježeg zraka. Nebitno.

koliko znam, dijelu onih koji su pucali na grad je suđeno i dobili su zaslužene kazne, po zakonu, ne na pravdi Boga jer on ne postoji.

kyx

Ukupno postova: 1524
Post Postano: 08.05.2009. 20:20 
Naslov:  

u jebote gle hrpu kamikazi forumasa!

Ukupno postova: 168
Post Postano: 08.05.2009. 20:24 
Naslov:  

marijuan je napisao/la:
koliko znam, dijelu onih koji su pucali na grad je suđeno i dobili su zaslužene kazne, po zakonu, ne na pravdi Boga jer on ne postoji.

Meni postoji!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
chager
Ukupno postova: 389
Post Postano: 08.05.2009. 20:28 
Naslov:  Re: Branimir Glavaš nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, obratio se video porukom

pratim po portalima razvoj događaja, mislio sam da je ovdje žustrije, kad ono ispod očekivanog, zadržan dah. Sad ili se njegovi ljudi iznenadili kaznom, pa sad improviziraju daljnji razvoj događaja, ili je ovaj scenarij planiran, pa ga na forumu vrlo malo ljudi brani.
Treba reći slijedeće. Ovo mi je slično kao nesretna smrt mladog policajca u Sesvetama. Pucanj u policajca okarakteriziran je kao pucanj u nešto sasvim drugo, tako da se javnost bavi komentarom iskrivljene slike, a ne pravim razvojem događaja. Tražeći krivce za pogibiju mladića,krivi su jasno oni koji su pucali, ali razmišljajući hladne glave, krivi su oni koji su dečka poslali na intervenciju pljačke banke, a da o tome nisu imali pojma. Krivi su onda i zaštitari, i službenici, svi, samo ne zapovjednik koji je krivo procjenio situaciju i svojim činom sudjelovao u smrti podređenog. Glave za to trebaju padati, propust na poslu, pogotovo takvom traži konsekvence.
Što Glavaš ima s tim? Ista stvar. Bavite se komentarima iskrivljene slike, koju je politika povukla iz povijesti, zato što su se jaki na jače namjerili. Uvjeren sam da bi Glavaš i dan danas visio na posterima umjesto Ivića, i da bi Bubalo već prije dva mjeseca bio gradonačelnik, ali nije. Zašto? Večina vas primjećuje da bi Glavaša trebalo suditi za privredni kriminal, a ne za ubojstva srba. Tko vam garantira da bi svaki od njegovih poteza za vrijeme rata baš bio okarakteriziran kao štetan, da je danas sa Sanaderum u klupi. I samo to je danas bitno. Da se kojim slučajem možemo pouzdati u sud, potpisao bih odmah sve vaše komentare, ovako vas većinu doživljavam kao stranačke klaunove ili ljude kojima je Glavaš personifikacija izgubljenih privilegija ili poginulih članova obitelji. Rat je grozan, ljudi koji su bili u ratu su grozni. Što više očekujete? Pravdu? U Hagu?
Ovo sve liči na predstavu koju ja ne razumijem, ali sam siguran da se igra radi zaglupljenih birača koji trebaju blagosloviti još jednu pljačku kroz 4 godine. Čini mi se da Slavoncima ne preostaje ništa nego inat, a tko zna naše ljude, zna da mi na to idemo, to ti je ko turbo pogon...

marijuan
Post Postano: 08.05.2009. 20:32 
Naslov:  Re: Branimir Glavaš nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, obratio se video porukom

chager je napisao/la :

Ovo sve liči na predstavu koju ja ne razumijem, ali sam siguran da se igra radi zaglupljenih birača koji trebaju blagosloviti još jednu pljačku kroz 4 godine. Čini mi se da Slavoncima ne preostaje ništa nego inat, a tko zna naše ljude, zna da mi na to idemo, to ti je ko turbo pogon...

aha, kao i turbomladunčad iz HDSSB-a.

av8or

Ukupno postova: 189
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.05.2009. 20:42 
Naslov:  

Daj koji inat....?????
O čemu ti to bulazniš?
Lego, meni je "inat" primiti plaću i platiti račune i vidjeti kada ću na godišnji i gdje..... Toliko o mom inatu, pa i ovom tkz. "inati se Slavonijooo"... Zaboli me i za Osamu-bin-Glavonju i ostale debelokožce.....

Ukupno postova: 701
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 08.05.2009. 21:03 
Naslov:  

marijuan je napisao/la: ]
ozana je napisao/la :
Ne bih ga sudila za ratni zločin. Postoji ona izreka "u ljubavi i ratu sve je dopušteno". Dobro, nije baš najbolja izreka, ali velika je i razlika između prava i pravde.

ola ženo božja, što je s tobom? jesi li čula za Ženevske konvencije i ratno pravo? očigledno nisi.

ozana je napisao/la :

... ili je to bila prerušena peta kolona, ne znam. Kao što rekoh.... "sve je dopušteno"....

znaš, ako su bili peta kolona za njih je bilo nadležna policija i pravosuđe, ne eskadroni smrti obučeni u uniforme ZNG-a. ratno stanje ne znači suspenziju pravne države i represivnog aparata.

ozana je napisao/la :

Za ono što nije, kasnije sudi Bog. Kao što će suditi i svim onim neosuđenim koji su nas ubijali na ulicama našeg grada - dok smo išli na posao, po kruh, na pogrebe naših najmilijih ... ili se samo poželjeli svježeg zraka. Nebitno.

Uuuu svašta napisa....

Bog postoji. I sudi. Ne samo po primjeru Hollywood-skih filmova o Mojsiju i ostalim.

Ratne godine su bile ratne. Meni nije padalo na pamet ubijati bilo kog, bila sam sretna kad su oni koje volim, skupa sa mnom, preživjeli dan.

Imali smo Srbe u podrumu, koji su zajedno s nama "j..... mater" Srbima koji su pucali po gradu.

Imali smo i one koji su otišli, tko zna kamo...

Imali smo i one koji su branili ovaj gra....

Bilo je i onih drugih....

Mnogi su se vratili i žive s nama. I ne pitamo ih gdje su bili.

Ne branim ja Branimira Smile ovo je baš zgodno (braniti branimira)

Samo, za neosuđeno... to sudi onaj gore...

Ali sve ono poslije ratnih godina, za to bih ga osudila. Jer to je bilo smišljeno.

To je tako tužno...
Rolling Eyes
marijuan
Post Postano: 08.05.2009. 21:09 
Naslov:  

ozana je napisao/la :

Uuuu svašta napisa....

kao i ti. samo što nisi ništa shvatila.

ozana

Ukupno postova: 701
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 08.05.2009. 21:54 
Naslov:  

OK! Priznajem! Ja sam samo glupo zensko!
"Kojem" je veći zločin oduzeti čovjeku pravo na rad i egzistenciju. Ubiti možeš svakako - i u raznim okolnostima, ne mora bit smišljeno.

Ali kad zbog svoje koristi oduzmeš drugima pravo na život dostojan čovjeka - e, to je za mene veći zločin.

Opet kažem, za to bih svakom sudila. Na ovom svijetu.

To je tako tužno...
Rolling Eyes
porto

Ukupno postova: 116
Post Postano: 08.05.2009. 22:22 
Naslov:  

Napravio je što je napravio i sad je nepravomoćno osuđeni ratni zločinac!! Iako je sam proces bio farsa-ništa mu nisu dokazali, a prsuda je politički iznuđena. Legalno je zbrisao u Hercegovinu u Ljubuški, ima dokumente, nema uzručenja, niko ne može bit optužen da mu je pomagao u bijegu jer je otišao još jučer ujutro, sa urednom Hrvatskom putovnicom, prije izricanja prsude, aima i saborski imunitet..Pije Kavu u Tomislavgradu, zna mu se adresa u Ljubuškom i mogu mu pirit. Pa ipak je on pravnik...A, da je umočen do grla u sva sranja-je. Al hajd mu dokaži....

marijuan
Post Postano: 08.05.2009. 22:25 
Naslov:  

ozana je napisao/la :
OK! Priznajem! Ja sam samo glupo zensko!

to si ti napisala. ja to nisam ni pomislio.

ozana je napisao/la :

"Kojem" je veći zločin oduzeti čovjeku pravo na rad i egzistenciju.

sorry, but yebi ga. osoba koja vjeruje u boga ne vjeruje u svetinju ljudskog života. licemjerno nema što.

ozana je napisao/la :

Ubiti možeš svakako - i u raznim okolnostima, ne mora bit smišljeno.

zašto onda ne ubijaš?

ozana je napisao/la :

Ali kad zbog svoje koristi oduzmeš drugima pravo na život dostojan čovjeka - e, to je za mene veći zločin.

ja mislim kako je ipak veći zločin oduzeti život. tako misli i zakon. a tako misli i nepostojeći Bog u kojeg vjeruješ.

marijuan
Post Postano: 08.05.2009. 22:37 
Naslov:  

porto je napisao/la :
Pa ipak je on pravnik...

prije svega je kukavica.

nisam za

Ukupno postova: 307
Post Postano: 08.05.2009. 22:44 
Naslov:  

Dugo sam se suzdržavao da ništa ne napišem. Kazna za te zločine mi se čini smiješna, isto tako izjava odvjetništva da je zadovoljno presudom još bolesnije.
Ne ulazim u to dali je stvarno odgovoran ili ne ali ako je kriv 10 godina je malo za tolike ljudske živote. Ili 7 i 5 za one koji su stvarno ubijali. Ako nije kriv ili nisu krivi onda je bolesno što je presuda takva. Nisam pratio suđenje pa ne mogu o tome pisati. Predviđam ishod dalje, žalba, pa vrhovni sud vraća postupak na početak radi nekih nezakonitih radnji što pri istrazi što pri suđenju i eto još tri-četiri godine nama zabave.
Kao branitelj, ne znam tko je počinio te zločine. Ne znam zašto se čekalo toliko godina da se to riješi. Ne znam tko su ti ljudi koji su upadali u stanove i odvodili ljude, dok sam bio na terenu izvan grada, samo me smeta što još i danas ne znam, jesu li to ovi osuđeni ili ne.

MatoTvrđa

Ukupno postova: 170
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 08.05.2009. 22:47 
Naslov:  Re: Branimir Glavaš nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, navodno se nalazi u BiH

SVE SE VRAĆA, SVE SE PLAĆA...
Podržavam osudu i nadam se da će postati pravomoćna jer na takav način nitko nije zaslužio da ga se ubije!
Znate kako kažu - Pravda je spora ali dostižna!

studenac

Ukupno postova: 238
Post Postano: 08.05.2009. 22:51 
Naslov:  

Ajme koliko "pametnih" ovdje, da nas je bar bilo toliko kad je trebalo... hmmmmm...! E moji jadnici tzv. "forumasi". Nemate vi pojma o ratu, mozda ste i mladi pa ne kuzite. Da "sefa" nije bilo vjerovatno bi sad pisali cirilicu i govorili ekavicu. Ratata... evo ti!

zapovjedništvo grada.jpg
 Opis:
 Veličina:  81.97 KB
 Pogledano:  43 put(a)

zapovjedništvo grada.jpg

Skoči u forum: