Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Barutana: Koncertno čitanje drame 'Prije/poslije'

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
redhead
Offline
Ukupno postova: 131
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 06.05.2009. 21:09 
Naslov:  Barutana: Koncertno čitanje drame 'Prije/poslije'
07.05.2009. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu programa pod nazivom „Barutana 09/Novo kazalište“ u četvrtak 7. svibnja 2009., s početkom u 20 sati , biti će izvedeno tzv. koncertno čitanje drame „Prije/poslije“ suvremenog njemačkog dramatičara Rolanda Schimmelpfenniga. Dramu će izvesti studenti 2. i 3. godine studija glume i lutkarstva na Odsjeku za kazališnu umjetnost osječke Umjetničke akademije.

Dramsko djelo iz 2001. godine obuhvaća 38 većinom bezimenih likova i 51 kratku scenu koje, kao što naslov govori, nisu u kronološkom slijedu. Tekst tematizira potragu za ljubavi koju ljudi nerijetko nadomjeste seksom ili poslovnim uspjehom. Tragično surovi ulomci iz života, presjek svakodnevnice, realni trenutci i nadrealni svjetovi - uprizoreni su pod redateljskom palicom Georga Tielmanna, koji je banalnu svakodnevnicu o kojoj Schimmelpfennig piše, prikazao kao međuigru trijezne i dosadne svakodnevnice i njezinih fantastičnih trenutaka.

Mladi njemački redatelj Georg Tielmann se nakon studija glume u Leipzigu okrenuo režiji, a iskustvo je stekao radeći kao asistent Stephana Kimmiga i Michael Thalheimera u Thalia Theater u Hamburgu, te u Maxim Gorki Theater u Berlinu. Kroz svoj rad pokušava spojiti različite tehnike i forme europskog i istočnoazijskog kazališta, te se pri tome koristi spoznajama koje je stekao na „istraživačkim“ putovanjima u Vijetnamu, Kambođži, Tajlandu i Filipinima.

U izvedbi koncertnog čitanja sudjeluju: Aleksandra Demše, Amanda Prenkaj, Dunja Fajdić, Ivana Horvat, Nastasja Flajc, Petra B., Sanja Milardović i Selena Andrić, uz potporu studentskih kolega Nenada Pavlovića i Šiška Horvat-Majcana. Inače, program „Novo kazalište, realiziran je u suradnji Gradskih galerija Osijek i programa „Kulturni manager“ Robert Bosch Stiftung.

Ulaz je besplatan.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: