Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GMO, "Zavod za sjemenarstvo", Goran Flauder, Osijek031...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 25.04.2009. 11:43 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

super @sharon ja sam imao prosjek negdje oko 2,8-2.9 kad sam završio,iz genetike sam dobio 2 jer me u to vrijeme nije zanimala veća ocjena,znači bio sam lošiji sam student od tebe,što je istina.
ali nije u tome bit nego u onome što sam ja napisao,napala si me jer ja kao nemam pojma o tom svemu,a ja sam samo rekao da ćemo morati kupovati svake godine to gmo sjeme,znači nisam pogriješio u onome što sam rekao,jer sam time htio reći da ćemo postati robovi od tih korporacija.
niti sam nešt puno pogriješio u navođenju postotaka,napisao sam tada u tom prvom postu da su vjerovatno zastarjeli,jer ni ja se ne bavim poljoprivredom tako da iskreno nemam pojma koliki su sada ti postotci (a i baš me briga),naveo sam one koje sam znao,jer većina ljudi ni to nezna.
al dobro barem se u jednom slažemo,GMO je sranje...

evo tko želi malo više saznati o ovim problemima nek pogleda ovaj dobar dokumentarac-World According to Monsanto
Proizvodnju hrane i prateću industriju sve više ili u potpunosti kontrolira nekoliko kompanija u svijetu. Jedna od najvećih je Monsanto. Kompanija postoji od početka dvadesetog stoljeća, a u tom vremenu su proizvodili niz kemikalija, od kojih neke od izrazito opasnih za ljudsko zdravlje i okoliš. Osim herbicida i pesticida, Monsanto je i jedan od najvećih proozvođača genetski izmjenjenog (modificiranog) sjemena, a u posljednjih desetak godina agresivno kupuje kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom sjemena, čime stvara monopol u proizvodnji hrane. Primjerice, nestankom drugih proizvođača sjemena, nestaje raznolikost i ostaje samo sjeme koje proizvodi Monstanto, a ono raste samo ukoliko koristite njihovo gnojivo i pesticide.


evo link za skidanje
http://www.mininova.org/get/1270297

_________________
"AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: