Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Slatina: svirka Antenat, BeetanTone & Samostalni referenti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.04.2009. 8:59 
Naslov:  Slatina: svirka Antenat, BeetanTone & Samostalni referenti
01.05.2009. 21:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na starom školskom igralištu u Slatini (iza crkve) u petak 1. svibnja 2009. nastupit će Antenat, BeetanTone i Samostalni referenti. Ovu ska/punk/reggae/dub poslasticu za Praznik rada organizira Udruga mladih KRIK. Početak je u 21 sat.

Pozivaju se svi, i staro i mlado, i crno i bijelo da podrže i uljepšaju ovaj nesvakidašnji događaj koji vam donosi Udruga mladih KRIK. Svi na ples, pjesmu i veselje!!!

Antenat (Zagreb)
http://www.myspace.com/antenat


Bend ANTENAT oformila je 1997. godine skupina prijatelja iz jednostavnog razloga: želje za svirkom. Počeli su kao "običan" kvartet sa bubnjem, basom, gitarom i vokalom. Bend je prolazio kroz različite faze i mijenjao stilove muziciranja. S vremenom se postava benda širila, te je uz uporan rad na stilskoj izražajnosti stvoren je prepoznatljiv zvuk kojeg Antenatova publika obožava, a koji najviše prožimaju dub, reggae i ska glazba. U prvoj polovici 2003. godine, nakon nastupa na popularnoj "Punk-Reggae Fiesti" u Močvari i u KSETu (kao predgrupa britanskom bendu King Prawn), Antenat zauzima istaknuto mjesto na hrvatskoj supkulturnoj glazbenoj sceni. U jedanaest godina postojanja, a posebno u proteklih pet, koncertno vrlo aktivnih godina, Antenat je održao dvjestotinjak koncerata po klubovima i festivalima diljem Hrvatske te u inozemstvu (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Kultur!Schock Festival u Berlinu, turneja po Francuskoj i Italiji - Exchange Tour u organizaciji francuske udruge Alors, on le fait, itd.). U ožujku 2006.g Anetnat objavljuje svoj prvi album 'Subing' za Kingston Records., dok drugi alum, 'Karavana' izlazi u svibnju ove godine za Dirty Old Label. Album je snimljen u studiju 'Element', a producirali su ga Erol i Shot iz Elementala. Koncertna promocija 'Karavane' u svibnju 2008.g. pred prepunim zagrebačkim klubom 'Pauk' pokazala je da Antenat ima vjernu publiku koja je jedva dočekala novi album. Koncerti ove dub/ reggae/ ska ekipe kombinacija su veselja i kvalitete, svadbenih druženja I biranih glazbenih poslastica. Antenat o sebi kažu: "Sviramo zbog sviranja, svirki, sebe, njih, zbog svega onoga što se dogodi kad smo pred njima, zbog zvuka, zbog euforije stvaranja tog zvuka, a i radi besplatnih pivi i graha, novih ljudi, novih mjesta..."

BeetanTone (Šibenik/Zagreb)
http://www.myspace.com/beetantone


Bend čini sedam veselih i druželjubivih ljudi, koji su uvijek spremni na feštu, druženje i bilo kakav oblik zabave. U svojoj relativno kratkoj povijesti i respektabilnoj brojci koncerata imali su i nekolicinu zapaženijih nastupa od kojih se najviše ističe promocija njihovog demo uratka u kultnom zagrebačkom klubu KSET, koji su rasprodali u sred tjedna, te mini turneja po Makedoniji u sklopu Winner Festa gdje su te godine nastupili kao jedini predstavnik hrvatske underground scene, što zorno prikazuje uložen trud ovog mladog benda u usponu. Od ostalih koncerata mogu se pohvaliti da su dijelili stage sa imenima poput Sonic Boom Six, Antenat, St!llness, Overflow, Atheist Rap, ASA, Fizcus!?, Edo Maajka,... Uglavnom, uvijek spremni rasplesati cijeli klub, trg, što već, a to ovog puta zajedno sa svojim prijateljima Antenatom i Samostalnim referentima najavljuju!

Samostalni Referenti (Beograd)
http://www.myspace.com/samostalnireferentiska


Priča o samome nastanku benda počela je još davne 1993. No pravu formaciju i stil Referenti dobivaju 1996 kada se deklariraju kao Belgrade Turbo Ska bend (ovaj turbo nema veze sa turbo-folkom da odma napomenem kako ne bi bilo zabune). Karakteristične SKA zvukove nadopunjuju reggae i Rocksteady ritmovima. Više o samome bendu možete potražiti na njihovoj myspace stranici gdje možete ih čuti, baš kao i na youtubeu.
Bend ćini deset ljudi i takva brojnost vas ne može ostaviti ravnodušnima te smo sigurni da nećete ostati normalni nakon što čujete zarazne ska/rocksteady/reggae ritmove.

_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: