Autor |
Poruka |
pravaška vojska
Ukupno postova: 111 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol:  Nebitno
|
Možda nisam shvatio, dali se to odnosi na demontiranje trećeplasiranog spomenika.
Jel to prijetnja?
Mi smo zaslužili Grupu građana, jel nismo neka samozvana vojska.
Naravno da će budući gradonačelnik maknuti ruglo i vratiti Grupu građana, samo ovaj put će i micanje spomenika i vraćanje starog spomenika biti izvedeno legalno i sukladno propisima a ne na silu. Dajem glas onom kandidatu koji obeća demontažu rugla i vraćanje Grupe građana. |
|
|
|
|
 |
pravaška vojska
|
..pa ti si jedno največe bezvrijedno ruglo,a što ste rušili rušili ste,jer ovo najavljeno rušenje neče proči tek tako... |
|
|
|
|
 |
pravaška vojska
|
...i na kraju,mi ne prijetimo nikome,ali se znamo odbraniti... |
|
|
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Čini mi se da je ovdje u pitanju agent provokator, i to srpske nacionalnosti. Naime, pravi ustaša ne koristi riječi srpskog jezika (odbraniti).
Ako sam u krivu, volio bih znati tko ste to "mi ćemo se znati.."? Mislili se ovdje na ostale ustaše, ili na sve članove Hsp-a? Ili je to jedno te isto?
Sve u svemu, što više ovakvih. Da parafraziram Sanadera, glas za Hsp je glas za pravaške vojnike poput ovoga ovdje (u slučaju da se ne radi o provokatoru), iako sam svjestan da u toj strancim valjd ima i ponešto normalnih ljudi. |
|
|
|
|
 |
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol:  Nebitno
|
ne znam što je lakše u ovome gradu - postaviti spomenik ili ga srušiti?
očito ni medj spomenicima nema pravice...
tko god da ruši spomenike samo pokazuje svoju kulturu i osjećaj da će njegovo doba trajati vječno...
koga spomenici diraju da bi ih se trebalo rušiti?onda rušite sve što je u nekom dobu napravljeno a ne biti selektivan. ako ne valjaju spomenici onda ništ ne valja.izgrađuj državu iz temelja... |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
 |
essek031
Ukupno postova: 168 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Čini mi se da je ovdje u pitanju agent provokator, i to srpske nacionalnosti. Naime, pravi ustaša ne koristi riječi srpskog jezika (odbraniti).
Ako sam u krivu, volio bih znati tko ste to "mi ćemo se znati.."? Mislili se ovdje na ostale ustaše, ili na sve članove Hsp-a? Ili je to jedno te isto?
Sve u svemu, što više ovakvih. Da parafraziram Sanadera, glas za Hsp je glas za pravaške vojnike poput ovoga ovdje (u slučaju da se ne radi o provokatoru), iako sam svjestan da u toj strancim valjd ima i ponešto normalnih ljudi.
|
Pa taj spomenik se neće nikada srušiti, ni jednoj vlasti ne trebaju nemiri po gradu... |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Nikako srusiti. ZNA SE tko je rusio spomenike.
O spomeniku treba raspravljati na Gradskom vijecu i ponasati se sukladno ocjenama struke i GV-a [odnosno zelje gradjana Osijeka].
Rusenje spomenika jednak je barbarizam kao i njegovo bespravno postavljanje. Jezik svojstven agresivnim cobanoidima. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Nitko nije ni predlagao rušenje. Dapače, u ovoj temi se govori o obnavljanju spomenika.
Spomenik Anti Starčeviću treba izmjestiti, s obzirom da je protuzakonito postavljen, protivno projektu trga, bez dozvole, ignoriranjem struke, i suprotno rezultatima natječaja. Uz to je i nevjerojatno gadan, ali to je subjektivan dojam.
A glede i u svezi tih nemira... Ne znam što to znači. Da li se buduće gradske vlasti trebaju bojati Hsp-ovaca? Hoće li svaki put pitati njih za mišljenje, da li smiju nešto poduzeti? Nadam se da situacija nije baš takva, svim ekstremistima usprkos. |
|
|
|
|
 |
essek031
Ukupno postova: 168 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
HSP ima puno članova i simpatizera, ali sljedbenika ideologije Ante Stračevića, oca domovine, puno, puno više... Neka stave "grupu građana" na trg, ali oca domovine neka ne diraju, pa po njemu trg i nosi naziv, iako znam da bi neki voljeli da se glavni trg ponovno zove Trg Slobode, a znamo mi dobro koja je to "sloboda". |
|
_________________ Acta, non verba! |
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
HSP ima puno članova i simpatizera, ali sljedbenika ideologije Ante Stračevića, oca domovine, puno, puno više... Neka stave "grupu građana" na trg, ali oca domovine neka ne diraju, pa po njemu trg i nosi naziv, iako znam da bi neki voljeli da se glavni trg ponovno zove Trg Slobode, a znamo mi dobro koja je to "sloboda".
|
...ako je Otac domovine protuzakonito smješten na Trg, tamo mu nije mjesto...kao što ne bi bilo mjesto niti jednom spomeniku, jer je jednostavno tako....i basta...mislim da bi o tome trebali odlučiti građani, no nažalost politika je jača.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
errrrrr jel nije trg slobode kod supera  |
|
|
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
To je trg druge slobode,ne one na koju se misli.  |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
desert eagle Ukupno postova: 48 Spol:  Nebitno
|
to rušenje spomenika mi je uvijek bilo ravno spaljivanju knjiga na kristalnu noć 1938. da se razumijemo ne mislim samo na spomenike prošlog vremena na području osijeka/slavonije/hrvatske/ex juge, nego općenito. krajnji barbarski i necivilizirani postupak ali to valjda tako mora biti.
|
Bas se sjetih kako smo na to sranje od spomenika pred rat pisali "NDH" autolakom. Onda su SUBNOR-ovci držali straže oko spomenika i prijetili preko novina da su se s ustašama znali borit 1941 i da će opet ako treba. Ratni žar ih je naglo napustio malo kasnije kad je počelo sranje pa smo se mi morali početi boriti. A sadašnji domoljubni novinari Glasa Slavonije pisali o "povampirenim duhovima prošlosti" (isti koji su i za onaj koncert Prljavaca u Zrinjevcu 89-te pisali da je "sve bilo kazalište a pomalo i prljavo". A i sam spomenik je bio vrhunski, baja s puškom i neka butra u revolucionarnom zanosu i stihovi "I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama" Aleksa Šantić. Jedino što se onda niko nije usuđivao reći da je to kita od spomenika ko što se danas svi sprdaju s Reperom. Koji je isto teško sranje. O tempora o mores.
A onda mi nekako pade napamet i ona pričica kad su Englezi odmah nakon postavljanja spomenika Arthura Harrisa premazali ga crvenom bojom
Jebiga, nikada od Arvata Engleza. |
|
|
|
|
 |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
to rušenje spomenika mi je uvijek bilo ravno spaljivanju knjiga na kristalnu noć 1938. da se razumijemo ne mislim samo na spomenike prošlog vremena na području osijeka/slavonije/hrvatske/ex juge, nego općenito. krajnji barbarski i necivilizirani postupak ali to valjda tako mora biti.
|
Bas se sjetih kako smo na to sranje od spomenika pred rat pisali "NDH" autolakom. Onda su SUBNOR-ovci držali straže oko spomenika i prijetili preko novina da su se s ustašama znali borit 1941 i da će opet ako treba. Ratni žar ih je naglo napustio malo kasnije kad je počelo sranje pa smo se mi morali početi boriti. A sadašnji domoljubni novinari Glasa Slavonije pisali o "povampirenim duhovima prošlosti" (isti koji su i za onaj koncert Prljavaca u Zrinjevcu 89-te pisali da je "sve bilo kazalište a pomalo i prljavo". A i sam spomenik je bio vrhunski, baja s puškom i neka butra u revolucionarnom zanosu i stihovi "I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama" Aleksa Šantić. Jedino što se onda niko nije usuđivao reći da je to kita od spomenika ko što se danas svi sprdaju s Reperom. Koji je isto teško sranje. O tempora o mores.
A onda mi nekako pade napamet i ona pričica kad su Englezi odmah nakon postavljanja spomenika Arthura Harrisa premazali ga crvenom bojom
Jebiga, nikada od Arvata Engleza.
|
i ti si sad htjeo reći šta ?
a.) osuđuješ rušenje spomenika
b.) podržavaš ga i treba srušit sve spomenike 2 svj rata
c.) ne znaš ni sam
eto malo mi to elaboriraj, kvotanje mog teksta i tvoje reakcije na moj tekst mi, nekako nije razumnjivo. možd zato što je jutro i što još nisam kavu popio, a i malo sam oštar oko rubova. |
|
|
|
|
 |
 |
|