Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[izbori 2009.] HDSSB-HNS do birača Internetom i Facebookom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
maddox_rumble

Ukupno postova: 848
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.04.2009. 9:27 
Naslov:  Re: [izbori 2009.] HDSSB-HNS do birača Internetom i Facebookom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

MatoTvrđa je napisao/la :
OsijekNepokoreniGrad je napisao/la :
meskalin je napisao/la :
Pa bolje da Osijeku pomaže Sanader, nego facebook i internet.

Teško. Ništa nije gore od Sanadera i Đapića. Rekao bih elementarna nepogoda, ali na kraju se svede na isto.

Sanader je premijer naše male države, htjeli mi to ili ne Very Happy .
Nisam njegov obožavatelj međutim mišljenja sam da lokalna politika može kud i kamo više učiniti uz potporu vlade koju vodi u ovom slučaju Sanader!
Kao komentar na gore rečeno, mišljenja sam da je naj veća elementarna nepogoda boriti se sam protiv svih - jer to nikamo ne vodi (dokaz je katastrofalno stanje u županiji)!

lokalno uz potporu vlade? pa da biramo hdz i ko vec ide s njima ?

pa u tom slucaju 9 od 10 najvecih gradova u hr bi propalo jer hdz nece bit u njima na vlasti

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.04.2009. 10:42 
Naslov:  

maddox_rumble je napisao/la:
meskalin je napisao/la :

Teško. Ništa nije gore od Sanadera i Đapića. Rekao bih elementarna nepogoda, ali na kraju se svede na isto.

Nisam njegov obožavatelj međutim mišljenja sam da lokalna politika može kud i kamo više učiniti uz potporu vlade koju vodi u ovom slučaju Sanader!
Kao komentar na gore rečeno, mišljenja sam da je naj veća elementarna nepogoda boriti se sam protiv svih - jer to nikamo ne vodi (dokaz je katastrofalno stanje u županiji)!

pa u tom slucaju 9 od 10 najvecih gradova u hr bi propalo jer hdz nece bit u njima na vlasti

U poptunom pomanjkanju bilo kakvih pozitivnih argumenata, sada su se Đapićevi poklonici dosjetili kako je korisno barem biti u koaliciji sa Hdz-om. Kao da smo zaboravili da se Sanader ne želi niti sastati sa Debelim, a to ne želi ni Mesić.

Uostalom, 3 glasa Hdssb-a daleko su veća vrijednost u pogađanju sa Vladom od onog jednog koji ima Hsp, ako netko misli da je to uopće značajno. Dapače, ako će to nekog usrećiti, 3 glasa Hdssb-a u stanju su puno više postići na ucjenjivačkoj platformi hrvatske politike, taman onoliko koliko će Vlada izgubiti svaki put kad Srbi ne podignu ruke u Saboru.

Ima pravo forumaš iznad. Hdz će izgubiti u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, pa i Puli i Varaždinu. Ako ćemo "razmišljati" kao Hsp-ovci tu na forumu, ti će svi gradovi propasti. Baš.

Suradnja sa Vladom RH trebala bi ići isključivo u smjeru decentralizacije ovlasti i financija. To naravno ne možemo očekivati od Hdz-ove Vlade, u kojoj premijer Sanader odlučuje i koji će se WC papir kupiti za toalet pojedinog ministarstva.

pernabukano

Ukupno postova: 706
Post Postano: 21.04.2009. 11:56 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :
maddox_rumble je napisao/la:
meskalin je napisao/la :

Ima pravo forumaš iznad. Hdz će izgubiti u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, pa i Puli i Varaždinu. Ako ćemo "razmišljati" kao Hsp-ovci tu na forumu, ti će svi gradovi propasti. Baš.

Suradnja sa Vladom RH trebala bi ići isključivo u smjeru decentralizacije ovlasti i financija. To naravno ne možemo očekivati od Hdz-ove Vlade, u kojoj premijer Sanader odlučuje i koji će se WC papir kupiti za toalet pojedinog ministarstva.

Dodao bih i dosta gradova u Slavoniji u kojima je do sada HDZ čvrsto držao vlast.
Gotovo je sigurno da će HDSSB, SDP i HNS imati svoje gradonačelnike i dogradonačelnike u Đakovu, Valpovu, Belišću i Našicama. Isto stvar se očekuje u dosta općina. Taj blok je prejjak za HDZ i njegove satelite koji sami nebi dobili više od 2%. (HSLS i HSS).

maddox_rumble

Ukupno postova: 848
Post Postano: 21.04.2009. 13:06 
Naslov:  

istra nijedan grad, vj ni koprivnica krizevci cakovec velika gorica dubrovnik(jumbo)

ostaje im zadar Smile

Ukupno postova: 302
Post Postano: 21.04.2009. 13:36 
Naslov:  

nakon partijskih prepucavanja konačno jedan konkretan odgovor. nažalost, niti jedna politička platforma grada Osijeka nema ovo na pameti.

Sharon

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.04.2009. 13:43 
Naslov:  

marijuan je napisao/la:

nakon partijskih prepucavanja konačno jedan konkretan odgovor. nažalost, niti jedna politička platforma grada Osijeka nema ovo na pameti.

Da li mislite da je alternativa suradnji s centralnom vlašću svađa s njom (inati se Slavonijo) pa to treba izgledati kao model decentralizacije ili što???

marijuan
Ukupno postova: 302
Post Postano: 21.04.2009. 14:01 
Naslov:  

Sharon je napisao/la :

Da li mislite da je alternativa suradnji s centralnom vlašću svađa s njom (inati se Slavonijo) pa to treba izgledati kao model decentralizacije ili što???

pisalo se i pod drugim topicima o kažnjavanju oporbene situacije. dakako, ne radi se samo o kažnjavanju sa državne razine, radi se to na razini županije - gradovi. zasada dok imamo ovakvu generaciju vlastohlepnih političara nikako ne možemo računati na decentralizaciju lokalne uprave i samouprave jer Kralj Sunca se voli mješati u rad najmanje općine u Hrvatskoj. na lokalnoj razini nemamo kvalitetne političare koji su u stanju iznijeti model lokalne uprave prema europskim tečevinama. jer ipak vlast je moć, omogućava mješanje u stvari nad kojima nemaju ovlasti.

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 21.04.2009. 14:11 
Naslov:  

Sharon je napisao/la:
marijuan je napisao/la:

Suradnja sa ovakvom centralnom vlašću ne postoji. Postoje samo odnosi moći u kojima nekakve sitnice mogu iskamčiti ili oni koji centralnu vlast osvajaju (primjerice Kalmeta i Šuica, koji u svojim izbornim jedinicama osvajaju gotovo 20 mandata), ili oni koji centralnu vlast ucijenjuju (primjerice Ids, Hsls, Hss, Srbi ili Hdssb).

A u slučaju Đapića, samo naivac misli da taj može s bilo kim u centralnoj vlasti surađivati. Sanader ga ne može smisliti, Hsp ima jedan mandat u Saboru, u svim ostalim županijama osim Osječko-baranjske Hsp je potpuno marginalna politička opcija, iza Đapića ne stoji niti jedan ozbiljan gospodarstvenik (osim Biloša, no s njim nikad ne znaš - evo prije 2 tjedna je skoro otjerao Đapića).

Dodajmo da su vodeći ljudi Hdz-a Osijeka očito među nepopularnijim likovima u stranci, više ih niti Šeks ne podržava (inače bi se odlučili za Matkovića), i samo je pitanje vremena kada će Kovačević i Ivić dobiti nogu (u stvari, dobit će je nakon debakla na slijedećim izborima, koji neumitno stiže).

Budimo realni, sve je bolje od Đapića.

Sharon

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.04.2009. 22:42 
Naslov:  

Pa tko je naivan da misli još kako bi s bilo kojom centralnom vlašću suradnja bila na ravnoj nozi; 1 na 1?! Zna se tko je jači u toj suradnji i uvijek i sa svakom centralnom vlašću to će tako biti. Pitanje je koliko lokalna vlast može izvući iz tog odnosa za regiju. Znam samo da se inat nije isplatio - to smo već vidjeli. Inat+ kupoprodaja ruku su valuta kojom oni trguju s centralnom vlašću a nisam primijetila da je to ikada iskorišteno za nešto što bi nama građanima donijelo korist... Nakon svake takve akcije BG istjera neki svoj osobni inat kao i obično, a mi građani i dalje nosimo kratke rukave i okrećemo se oko sebe tražeći što je tu bilo za nas korisno.
A što se izbornog debakla tiče - ima stranaka kojima nije niti poznato ništa osim debakla u ovim krajevima i sve što je iznad 1 mandata u GV za te je uspjeh. Mislim na HNS i Vrdoljaka koji, ruku na srce, ipak može samo Đapiću zahvaliti ako i osvoji koji mandat više jer je onim teatralnim ucjenama učinio sebe malo manje anonimnim na osječkoj političkoj sceni... To bi morao imati na umu.

Skoči u forum: