Autor |
Poruka |
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol:  Muško
|
 Zvukom malog keramičkog zvonca kojim je mahao HSLS-ov kandidat za osječkoga gradonačelnika Josip Vrbošić simbolično je naznačio kraj postojeće vladajuće garniture u gradu na Dravi i najavio svoj dolazak.
- Odzvonilo im je. Našim dolaskom u grad napokon ćemo stati na kraj korupciji i pohlepi. Čistih ruku ulazimo u izbore, i čistih ćemo i izaći nakon 4 godine - najavio je Vrbošić pokazujući otvorene dlanove.
Josip Vrbošić kandidat je za gradonačelnika HSLS-a, ali su ga podržali SDP i HSS te Demokratska stranka umirovljenika. Pojavivši se na početku kao kandidat, imao je tek 5 posto glasova u anketama, a sada ih ima 25 posto. Bivši veleposlanik u BiH, profesor i dugogodišnji osječki političar ozbiljan je kandidat za gradonačelnika Osijeka.
Kao kandidate za svoje dogradonačelnike predstavio je Dragu Aćimovića (SDP) i Antuna Ptičara (HSS).
Autorica: Danijela Mikola/ 24sata
Foto: Pixsell |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
 |
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Koliko god nam trebalo distanciranje od HSP-a i lika Ante Đapića, mislim da ova ekipa jednostavno nije dovoljno jaka, a podatak o 25 posto glasova je nategnut do ibera... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
 |
KillaBEEZ
Ukupno postova: 321 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
Dugogodišnji OSJEČKI "iskusni" političar, dobio pedalu pa došao da bude gradonačelnik. Liberalac, učiniti će puno za Osijek k'o i Kramarić  |
|
_________________ In omnia paratus. |
|
|
 |
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol:  Nebitno
|
Zar stvarno nemaš ništa ružno o tom čovjeku nego da ga nazivaš Liberalac? Ako si primijetio tvog vožda nitko ne naziva Prvašić, nego oni koji ga argumentirano blate zovu ga imenom i prezimenom. Čovjek nije prepisao magisterij pa ni doktorat, a za sada ispada pošten.
Što ne znači da ga podržavam za gradonačelnika, ali me živcira kada se ponekom pljuje samo da bi se pljuvalo i blatilo jer je druga politička opcija. |
|
|
|
|
 |
silva50
Ukupno postova: 76 Spol:  Žensko
|
...Pravi intelektualac i gospodin....papcima odzvonilo... |
|
|
|
|
 |
KillaBEEZ
Ukupno postova: 321 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
U potpunosti se slažem, ne treba nikoga blatiti zbog njegovih uvjerenja, političkog opredjeljenja ili bilo čega drugačijeg od vlastitog.
Priznajem da sam za HSP, što ne znači da sam zadrt kao što većina blati stranku i pljuje po meni a ni ne poznaju me, a nemaju "muda" reći svoje opredjeljenje. Počeo sam s političkim "blaćenjem" kada sam vidio da se pljuje po stranci na svakom koraku i pogotovo za nekolicinu projekata za koje znam da nisu mogli biti odrađeni na pošteniji način. Za Vrbošića nemam baš što loše reći, jedino loše mi je što je liberal (zahvaljujući Kramariću). Možda je bolji, ali mi je zasmetalo što je rekao da je došao spriječiti korupciju, aludirajući vjerojatno na aktualnu vlast. Tipičan sivi marketing, napadački. Ne bi mu ništa zamjerio da je rekao kako misli razviti OS.
Htio bi da HSP pobijedi na izborima, ali ako se to ne dogodi, pa što onda. Biti ću opozicija, i znam da tko god bude na vlasti, ako napravi nešto pozitivno, priznati ću to. Mislim da će teško tko zasijeniti HSP, ali možda se varam, a možda i ne. |
|
_________________ In omnia paratus. |
|
|
 |
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol:  Nebitno
|
Slažem se s tobom da će teško neko zasjeniti HSP. Jer budućem gradonačelniku će trebati barem dva mandata da gradske firme dovede barem na nulu, a o pozitivi da i ne govorimo. Još dugo ćemo pamtiti promašene investicije i projekte. |
|
|
|
|
 |
mvarga
Ukupno postova: 731 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Nadam se da Vrbošić neće dva puta raskopati Divaltovu u mandatu. |
|
|
|
|
 |
zaky77 Ukupno postova: 3 Lokacija: retfala Spol:  Muško
|
povijesti radi:
nije vrbošić postao liberal zahvaljujući kramariću, nego je jedan od utemeljitelja hsls-a u osijeku, a s kramerom baš i nije u idiličnim odnosima, zahvaljujući ne baš korektnim odnosima dotičnog, te je svoj politički vijek proveo u hsls-u, dok je kramer malo potkopavao istu kad mu je to odgovaralo (osnivajući LS), a zagovarao spajanje, isto kad mu je odgovaralo
inače, josip vrbošić nije za usporedbu s ostalim protukandidatima, jer je to neizvodivo
a program mu je jednostavan, više reda u gradskim poduzećima (holding), više reda u gradskoj upravi i općenito u gradu osijeku, i zato stop pohlepi i korupciji
to je ukratko od mene, također razumije se, zar ne, liberala |
|
|
|
|
 |
set96
Ukupno postova: 148 Spol:  Muško
|
potpuno se slažem. Ostali kandidati nisu mu ni do koljena po pitanju naobrazbe, stručnosti, načina komuniciranja, a nadam se i poštenja. Definitivno netko tko mi se čini kao predstavnik srednjoeuropskog grada kakav bi Osijek trebao biti, a sada nažalost nije!!!!! |
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Ng0Ce1VICp8 |
|
|
 |
Alchemist
Ukupno postova: 207 Spol:  Nebitno
|
Mene samo brine ekipa iza njega, jer smatram da hdz u osijeku pokušava doći na vlast na sve moguće načine prvi je direktni a drugi je prko svojih satelita hsls i hss-a koji će ako opet bude potrebno izbaciti sdp izazvati krizu vlasti kroz i svoga gradonačelnika i tako uvući hadeze unutra.
Netko je umtro od brige za Osijek u proteklih 10 godina i sada je nama došao pričati o čistim rukama dok je njegov nadređeni i dalje Bajto.
Napokon nakon 4 godine opet dolaze "čiste ruke"
Da je izašao nezavisnom listom onda bi bila druga priča ali odrađivati na ovakav način to što je dobio 2 turnusa kao veleposlanik pa makar i u bosni i praviti se blesav na sve što je hsls radio dok njega kao nije bilo a i dok je bilo je neozbiljno.
HSLS je u državi sa ADEZOM u županiji su podržavali HDSSB (i 12dnevna vlast s njima) a u gradu sada sa SDP-om što bi još i moglo proći kada bi to bile neovisne organizacije ali s obzirom da Bajto govori i o gradu i o županiji i proziva sve onda je to kupleraj. |
|
_________________ Nulla dies sine linea |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Sudeci prema onome sto sam o njemu procitao, cini mi se da se radi o osobi koja nije sklona jeftinoj trgovini vlastitim obrazom.
Ako je doista tako, zbog primjene novog izbornog zakona i autonomnosti koju gradonacelnicka funkcija pruza, postoji sansa da Vrbosic u svom mandatu zauzda halapljive prste iz zaledja.
Naravno, sve pod uvjetom da pobijedi na izborima. Prognoziram zanimljivu bitku izmedju njega i Bubala.
Bubalo je oko sebe okupio ekipu koju javnost shvaca kao sposobne ljude. Lovokovicku su onomad mnogi zazivali kao nezavisnog kandidata vjerojatno povuceni izrazitim nedostatkom politikanstva za vrijeme njenog guberniranja Osijekom. Vrdoljak je, nazalost, dio svoje karizme izgubio prelaskom na stranu koja se nije odrekla Glavasa - Mracne Strane na cijoj antipatiji je Vrdoljak temeljio svoj image. Donekle razumijem njegov potez (nije bas Vrdoljak toliko jak da bi on sam pobijedio u prvom krugu, a bolje je 4 godine participirati u vlasti, nego biti oporbeni tutljo), ali ne prihvacam objasnjenje da nije mogao traziti isto ono sto je trazio kad je Djapic bio u pitanju.
Od Vrbosiceve ekipe sam cuo jedino za Acimovica, za kojeg mnogi isticu da se radi o vrlo korektnom, radisnom i proaktivnom mladom covjeku. Thumbs up za SDP koji je kandidirao upravo njega, a ne npr. Borzanicu ili Prnjata. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
pernabukano
Ukupno postova: 706 Spol:  Nebitno
|
Anegdota o Vrbošiću.
Nedugo nakon objavljene kandidature, u Hotelu Osijek sjede Bajto i još par ljudi sa osječke političke scene koji dotičnom objašnjavaju kako Vrbošić ne zna realne probleme Osijeka, jer 10 godina izbivanja iz grada nije malo. Naravno Bajto im uzvraća kako to nije istina i kako Vrbšić pozna grad u kvadratni metar. Nakon odeređenog vremena dolazi i sam Vrbošić, te nakon par minuta pita šefa Bajtu: "Bajto gdje je tu wc?" Čak i Bajto nije suzdržao smijeh...
Vrbošić je sasvim ok lik, iako nemam dobro mišljenje o profesorima u politici. Oni su više teoretičari. Preferiram operativce. Zato će moj glas i ići Bubalu,Lovokovićki i Vrdoljaku. No ukoliko u drugi krug uđu Bubalo i Vrbošić Osijek će svakako profitirati. Nadam se da se samnom slažu i pristalce Vrbošića. |
|
_________________ Moj Osijek... |
|
|
 |
epona
Ukupno postova: 148 Spol:  Žensko
|
Slažem se sa zadnjim komentarom. Drugi krug sa spomenutim ishodom može biti samo pozitivan za Osijek! |
|
_________________ Svugdje je lijepo, al u Vrapču je ludnica! |
|
|
 |
OsijekNepokoreniGrad
Ukupno postova: 724 Spol:  Nebitno
|
Teško da će se taj drugi krug dogoditi, realno.
Ja u drugom krugu vidim đapića i Bubala, a tu je onda sve jasno.
Mene najviše pati činjenica, a i strah me je što je ta cijela ekipa (izuzev SDP-a) samo nekoliko ulica dalje, dakle na županijskoj razini u koaliciji sa HSP-om i HDZ-om. |
Zadnja promjena: OsijekNepokoreniGrad; 17.04.2009. 8:54; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
 |
|