Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Knjižara Nova: predstavljanje knjige 'Informacijsko ratište i informacijska znanost' M. Tuđmana

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
knjižara nova
Offline
Ukupno postova: 28
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.03.2009. 19:12 
Naslov:  Knjižara Nova: predstavljanje knjige 'Informacijsko ratište i informacijska znanost' M. Tuđmana
02.04.2009. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Matica hrvatska ogranak Osijek i Knjižara "Nova" pozivaju Vas na promociju knjige Miroslava Tuđmana "Informacijsko ratište i informacijska znanost". Promocija će se održati u četvrtak 2. travnja 2009. s početkom u 19,00 sati u prostorijama knjižare "Nova", Trg Ante Starćevića 4.

Izdavač knjige je Hrvatska sveučilišna naklada (2008). U predstavljanju sudjeluju dr. sc. Jadranka Lasić-Lazić i dr. sc. Miroslav Tuđman.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Nave
Offline
Avatar

Ukupno postova: 140
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.03.2009. 23:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

KRATAK OPIS
Od pamtivijeka pa do danas, kako pojedinci tako i društva, države, međunarodni savezi i zajednice, bilo u ratu ili u miru, privatno ili javno, koristili su informacije i dezinformacije da bi za sebe ostvarili što veću korist, a protivnike i neprijatelje naveli da rade u korist vlastite štete. Dakle, oduvijek, kroz cijelu ljudsku povijest, informacija i dezinformacija, istina i laž, bili su sastavni dio ljudske komunikacije i društvenoga znanja. U tom pogledu informacija i dezinformacija nepromjenjiva su odrednica društvenoga komuniciranja i oblikovanja (javnoga) znanja, bez obzira na mijene komunikacijskih tehnologija, dmštvenih sustava i međunarodnih poredaka.
Znanstveno pak istraživanje i proučavanje informacija počinje tek sredinom 20. stoljeća kada se javlja informacijska znanost kao jedna od „komunikacijskih" znanosti koje za svoj predmet istraživanja imaju obavijest. Pod imperativom dvadesetog stoljeća da je „znanost ključni čimbenik razvoja", informacijska se znanost od 1960-ih bavila prvenstveno organizacijom i razmjenom znanstvenih obavijesti i znanstvenoga znanja, bez interesa da se bavi istraživanjem dezinformacija...


Twisted Evil ja se jos uvijek cerekam..
choeche kak je nama zanimljivo, ovo che valjda biti bespla seminar za politichare i wannabe nadripolitichare u nashem malom Shoru!
Pohitajte, pohitajte jerbo je knjigica onlaj vech rasprodana osijek031.com smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: