Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Slatina: koncert Jelene Radan

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 31.03.2009. 11:54 
Naslov:  Slatina: koncert Jelene Radan
04.04.2009. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U slatinskoj kino-dvorani, Šetalište Julija Bürgera 1 (zgrada preko puta benzinske postaje u centru), u subotu 4. travnja 2009. s početkom u 20:00 sati, povodom predstavljanja Portugala u sklopu projekta multikulture „Put oko svijeta za 80 dana“, Udruga mladih KRIK Slatina organizira koncert Jelene Radan. Ulaz je besplatan.

Portugalski fado je, prema nekim izvorima, najstarija etno glazba na svijetu, poznata po izričaju iznimno snažnih osjećaja i posebnoj atmosferi. Fado na portugalskom znači sudbina. Dostojanstveno prihvaćanje sudbine kao više sile i jest tema tekstova pjesama u stilu fado, ali to je i gruba životna stvarnost – stvarnost života uz more i čestih oproštaja od onih koji na more odlaze. Fado je portugalski ponos, kao i nacionalno glazbeno bogatstvo.

Jelena izvodi fado jer osjeća da je pred njom veliki izazov u želji da postane dostojna izvedbi poznatih fadista. Mnogi kažu - ako vam suze ne poteknu, fadist ga ne izvodi kako treba jer je fado izraz duboke nostalgije, čežnje i melankolije. Jelena tijekom koncerta, koliko god glazba bila sama za sebe razumljiv jezik, daje opis, kratko tumačenje pjesme koju pjeva. Najviše zbog činjenice da u fadu poema nosi najveću težinu.

Dvije akustične gitare i Jelena kao fadist donose fado triju vrsnih glazbenica: Amalie Rodrigues, Misie i Marize. Sve tri imaju svoje načine, finoću i grubost, suptilnost i strah.

Organizacijski tim
Udruge mladih Krik, Slatina



_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: