Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Klub United: koncert SNFU + Fat Prezident

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Fast
Offline
Ukupno postova: 95
Lokacija: osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 30.03.2009. 1:00 
Naslov:  Klub United: koncert SNFU + Fat Prezident
07.04.2009. 22:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Klubu United, Vrbaska 1c, u utorak 7. travnja 2009. nastupit će kanadski punk bend SNFU (Vancouver) + Fat Prezident aka Debeli Precjednik. Cijena je 45 kn u pretprodaji i 60 kn na dan koncerta.

SNFU su jedan od najdugovječnijih i najpopularnijih kanadskih punk bendova, osnovani 1982. u Edmontonu (Alberta). Njihovo ime je zapravo skraćenica za Society's No Fucking Use. Iako se ritam sekcija benda mijenjala od albuma do albuma i od turneje do turneje (više od 20 ljudi je prošlo kroz različite postave benda), Mr. Chi Pig i braća Belke su oduvijek bili dio standardne postave SNFU-a. Zanimljivost vezana uz bend jest da im svi albumi u naslovu sadrže sedam riječi (?), osim jednog koji sadrži sedam slova (skraćenice za sedam riječi).

Prvi album "…And No One Else Wanted To Play" izdali su 1985. za BYO Records. Fanzine Flipside ih je 1987. proglasio najboljim live bendom te godine u žestokoj konkureciji bendova kao što su Red Hot Chili Peppers ili Fugazi što samo svjedoči o kvaliteti njihovih nastupa uživo. "If You Swear Youll Catch No Fish" također izdaju za BYO Records, a slijedeći "Better Than A Stick In The Eye" za veću nezavisnu etiketu Cargo Records. Godine 1992. izdaju live album pod nazivom "The Last Of The Big Time Suspenders" koji im je ujedno trebao biti i posljednji.

Baš kada je izgledalo kako je gotovo sa SNFU-om, Epitaph (najuspješnija američka nezavisna etiketa 90.-ih) im je ponudio ugovor. SNFU se vratio s novim albumom 1993. nazvanim "Something Green And Leafy This Way Comes" u novoj postavi. Dvije godine kasnije izdaju odlični "The One Voted Most Likely To Succeed", a samo godinu kasnije ništa lošiji "FYULABA" čija kratica u prijevodu znači "Fucked You Up Like A Bad Accident".

Brent Belke napušta bend, te nastavljaju kao četvorka s novim bubnjarom Seanom Stubbsom. Snimaju live album "Let's Get It Right The First Time" koji je objavljen samo u Kanadi. Godine 2000. izdaju "The Ping Pong EP" za Alternative Tentacles Records. Nakon punih osam godina objavljuju svoj osmi album pod imenom "In The Meantime And In Between Time" za vlastiti Rake Records.

Krajem ljeta 2005., nakon 23 godine postojanja, 9 albuma, i brojnih svjetskih turneja, objavljuju kraj SNFU-a. Pjevač Mr. Chi Pig izjavio je kako SNFU ne umire dok ne umre on sam iako je on trenutno jedini član benda. Nakon nekoliko solo projekata i dvije godine pauze, Chi opet okuplja bend u šarolikoj postavi, te nastavlja s koncertnim aktivnostima punom snagom. U sklopu europske turneje 2009., kanađani će posjetiti i Osijek, što je jedinstvena prilika za sve koji žele vidjeti ovaj legendarni bend na djelu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
RKL
Offline
Avatar

Ukupno postova: 226
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.03.2009. 13:47 
Naslov:  Re: Klub United: koncert SNFU + Fat Prezident
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dva dana prije Osijeka su u Ljubljani:



a zatim Osijek:



Mr. Chi Pig na koncertu:


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: