Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009, Skupina A, Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Poll :: Na utakmicama u Osijeku navijat ću za

Argentinu
8%
 8%  [ 11 ]
Australiju
12%
 12%  [ 17 ]
Francusku
18%
 18%  [ 25 ]
Mađarsku
18%
 18%  [ 24 ]
Rumunjsku
4%
 4%  [ 6 ]
Slovačku
6%
 6%  [ 8 ]
Ne znam/ne zanima me
31%
 31%  [ 41 ]
Ukupno glasova : 132


Autor Poruka
M.K.
Offline
Ukupno postova: 46
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2009. 11:00 
Naslov:  Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009, Skupina A, Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se ove godine održava u Hrvatskoj, je pred vratima. Rade se završne pripreme i Osijek, jedan od gradova domaćina, će po svemu sudeći 17. siječnja biti spreman. Spreman ugostiti šest nacija s tri kontinenta! Sve redom zemlje bogate povijesti, tradicije i nacionalne prepoznatljivosti. Show je zajamčen; dvorana Gradski vrt je prošla test, Osječani su pokazali da su prava sportska publika, prodaja karata ide odlično...

Jedino što baca mrlju na događaj koji nam predstoji je gotovo nikakva promidžba ovako velikog natjecanja, a samim time i branda grada Osijeka. U gradu se na svega dva mjesta najavljuje prvenstvo, trgovine nemaju posebnu ponudu, zastavica gostujućih momčadi, iako su obećane, nema na vidiku.

Najveći nonsens predstavlja činjenica da maskote prvenstva Ruksija nema u prodaji!? Pitam se što je svakom od nas najbolji podsjetnik na minula velika sportska događanja na ovim prostorima? Zagi i Vučko, naravno! Stoga se odgovorne osobe trebaju zapitati je li dolazak šest rukometnih reprezentacija, njihovog pratećeg osoblja i horde navijača, poglavito iz susjedne nam Mađarske, dovoljan razlog da svima njima grad Osijek ostane u ikakvom sjećanju?

Mislim da bi odgovor gotovo svih građana našeg grada bio jedinstven. I zato ponavljam, dvorana je predivna, tribine će biti pune, rukometašima neće ničega nedostajati, ali ima li smisla odvojiti toliko novaca za organizaciju natjecanja koje neće donijeti dugoročni boljitak i korist gradu Osijeku?! Vremena je sve manje... Da iz tog kuta gledanja ne bi sve bilo tako crno pobrinuli su se ugostitelji u Tvrđi, gdje će kafići biti obojeni u boje gostujućih zemalja i samim time biti Meka njihovih pristalica i navijača. Osječka gastronomija i dijelić kulture bit će predstavljeni na Trgu sv. Trojstva, a u planu je i nekoliko koncerata u Tvrđi i oko dvorane Gradski vrt.

Predstavljamo vam Skupinu A Osijek Svjetskog prvenstva u rukometu Croatia 2009...


Argentina


Popularni Gaučosi u rukometnom smislu ipak nisu toliko dobri kao njihovi nogometni kolege. Ipak će nama ostati zauvijek u sjećanju, jer je baš protiv njih započeo sjajni niz naših rukometaša u Portugalu 2003. I to porazom! Utakmica u kojoj smo dobrim dijelom vodili i po šest golova razlike na kraju je izgubljena. Srećom smo se nakon te kobne Argentine prošetali do svjetskog naslova. To je samo upozorenje da će Argentina biti u svojim mogućnostima tvrd suparnik svakome i opuštanje neće biti dozvoljeno. Vodi ih Mauricio Torres, a daleko najveću opasnost za protivnike predstavlja Barcin Eric Gull (na slici), koji godinama uspješno nastupa u španjolskoj ligi i jedan je od najboljih strijelaca. Da rukomet u Argentini znatno napreduje predstavlja činjenica da su kadeti četvrti na svijetu! Predviđanje moje malenkosti: 5. mjesto u skupini.
Kafić gdje će Argenticima i svima koji se tako osjećaju biti ludo: St. Patrick´s Pub.

Australija


Australija je vjerojatno najveći autsajder, ne samo naše skupine, nego i cijelog prvenstva. Na četiri prvenstva na koja su dosad nastupili nisu zabilježili niti jednu pobjedu! Vjerojatno će tako biti i ovaj put. Ali to nije spriječilo vesele goste da u Hrvatsku stignu prije svih reprezentacija. Smjestili su se u Belom Manastiru, gdje su odigrali pripremnu utakmicu s lokalnim trećeligašem i jedva pobjedili! Nemaju apsolutno nikakvih rezultatskih imperativa i ovaj posjet će iskoristiti za skupljanje iskustava i igranje protiv najvećih svjetskih rukometaša. Predviđeno je i razgledavanje Kopačkog rita, što je upitno zbog vremenskih prilika. Iz tog je razloga i bitno turistički predstaviti grad Osijek i ostaviti što bolji dojam na sve naše goste. Jer, siguran sam da će baš Australci pokupiti najveće simpatije neutralne osječke publike. Vodi ih Danac Morten Fjelstad, a dosta reprezentativaca potječe s naših prostora. Predviđanje moje malenkosti: 6. mjesto u skupini.
Kafić gdje će Australcima i svima koji se tako osjećaju biti ludo: Big Ben.

Francuska


Francusku ne treba previše predstavljati. Činjenica da su na zadnjih sedam od osam svjetskih prvenstava bili u polufinalu i čak šest puta osvojili medalju dovoljno govori sama za sebe. Stoga Osijek ima tu čast da ugosti vjerojatno najbolju i najkonstantniju reprezentaciju s kraja 20. i početka 21. stoljeća. Hrvatska reprezentacija često se susretala upravo s Francuzima i redovito su to bile nervozne „biti ili ne biti“ utakmice koje su jednima rušile snove, a drugima otvarale put prema odličju. Predvođeni su sjajnim strategom na klupi Claudeom Onestom. Poznati su po svojoj snažnoj obrani na čelu s hobotnicom na golu Thierryem Omeyerom koji je uvijek baš protiv naše vrste pružao nezaboravne partije. Granitnost obrani pridodaju Fernandez i Digart. U napadu je najubojiti Nikola Karabatić (na slici), naše gore list, koji je na prošlom europskom prvenstvu u Norveškoj nakon dugo godina našem Ivanu Baliću preoteo titulu najboljeg razigravača. Na poziciji lijevog vanjskog dominira Daniel Narcisse, topnik čiji je najveći problem nestalnost forme. Po desnom krilu operira vrlo brzi i neugodni Luc Abalo. Nema sumnje da su Francuzi favoriti, kako osječke skupine, tako i u borbi za medalju. U skupini im, po mom skromnom mišljenju, mogu parirati jedino Mađari uz dosta sreće i gromoglasnu podršku s tribina. Predviđanje moje malenkosti: 1. mjesto u skupini.
Kafić gdje će Francuzima i svima koji se tako osjećaju biti ludo: Carpe Diem.

Mađarska


Mađarska reprezentacija nikad nije došla do medalje na svjetskom prvenstvu, ali dobro kotira u rukometnim krugovima, jer uvijek predstavlja tvrd orah svakom protivniku. Ipak, uvijek im je nedostajalo kvalitete za konkretniji iskorak. Možda ovo prvenstvo bude ta prekretnica, jer je stasala jedna nova mlada generacija predvođena Puticsem i Gulyasom iz Vesprema te braćom Ivanczik: Gergom, Tamasem i Csarsarom. Njih će voditi Laszlo Skalitzky s klupe, a njegova desna ruka na terenu biti će nesumnjivo najbolji, najiskusniji i najpoznatiji mađarski igrač, gorostas na golu, Puljezević (na slici), koji je u stanju biti velika prekretnica na svakoj utakmici. Najveću opasnost za protivnička vrata predstavljat će ljevak iz Barcelone Nagy. Njihov osmi igrač će zasigurno biti horda navijača koja će okupirati tribine dvorane Gradski vrt i voditi svoju momčad do drugog kruga. Predviđanje moje malenkosti: 2. mjesto u skupini.
Kafić gdje će Mađarima i svima koji se tako osjećaju biti ludo: Beckers.

Rumunjska


Rumunjski rukomet svoje najsvjetlije trenutke doživio je 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća, kad su se čak četiri puta popeli na svjetski tron! Današnja reprezentacija je ipak daleko od tih zvjezdanih trenutaka i njihov veliki uspjeh bi bilo pojavljivanje u drugom krugu. Nisu se pojavljivali na svjetskim prvenstvima zadnjih 14 godina od Islanda 1995. Ipak, da se radi o opasnoj ekipi govori činjenica da su u dodatnim kvalifikacijama izbacili reprezentaciju Crne Gore koja je relativno uspješno nastupala prošle godine na Europskom prvenstvu u Norveškoj. S klupe ih vodi Omer Aihan. Najbolji igrači su golman Stanescu te eksplozivni pucači Valentin Gionea i Alin Sania (na slici). Predviđanje moje malenkosti: 4. mjesto u skupini.
Kafić gdje će Rumunjima i svima koji se tako osjećaju biti ludo: Matrix.

Slovačka


Iako je raspadom Čehoslovačke Češka izrasla u puno kvalitetniju i priznatiju rukometnu reprezentaciju, stvari se polako mijenjaju i sve više na sebe pažnju skreće Slovačka. Način na koji su se našli na svjetskom prvenstvu predstavlja jedno od najvećih rukometnih iznenađenja u posljednje vrijeme. Naime, u dodatnim kvalifikacijama za prvenstvo su izbacili naše favorizirane susjede Slovence! S klupe ih vodi Zoltan Heister. Sve više Slovaka igra u jakoj Bundesligi, a reprezentacija je podjednako dobro pokrivena na svim pozicijama. Na vratima je velika nada Šejbal (na slici), vanjsku liniju čine ŠulcKukuckaValo, na crti je Petro, krila su Antl i Stranovsky. Dosad nisu nastupali na svjetskim prvenstvima, a na ovom premijernom bi mogli čak i do drugog kruga. Odlučujuća utakmica za njih bi mogla biti posljednjeg dana protiv Rumunjske. Predviđanje moje malenkosti: 3. mjesto u skupini.
Kafić gdje će Slovacima i svima koji se tako osjećaju biti ludo: Parfe.

Raspored igranja utakmica...

17. siječanj 2009. (subota) - Skupina A Osijek
16:30 sati - Slovačka : Argentina 27:25
18:30 sati - Mađarska : Australija 47:17
20:30 sati - Francuska : Rumunjska 31:21

[18.01.2009.] Prvi dan slavili Slovaci, Mađari i Francuzi

18. siječanj 2009. (nedjelja) - Skupina A Osijek
15:00 sati - Australija : Slovačka 12:47
17:00 sati - Rumunjska : Mađarska 27:30
19:00 sati - Argentina : Francuska 26:33

[18.01.2009.] Drugi dan 'osječke' skupine A

19. siječanj 2009. (ponedjeljak) - Skupina A Osijek
15:30 sati - Francuska : Australija
17:30 sati - Mađarska : Slovačka
19:30 sati - Rumunjska : Argentina

[19.01.2009.] Dan treći...

21. siječanj 2009. (srijeda) - Skupina A Osijek
15:00 sati - Australija : Rumunjska
17:00 sati - Mađarska : Argentina
19:00 sati - Slovačka : Francuska

22. siječanj 2009. (četvrtak) - Skupina A Osijek
15:00 sati - Argentina : Australija
17:00 sati - Slovačka : Rumunjska
19:00 sati - Francuska : Mađarska


Najave uz SP Croatia 2009.
[17.01.2009.] SP Croatia 2009. - prigodni program: Francuska, Jorge Luis Borge & plesnjak u Radnjaku - Lavine
[18.01.2009.] SP Croatia 2009. - prigodni program: KUD Željezničar & Passage band
[19.01.2009.] SP Croatia 2009. - prigodni program: Australija, francuski strip & slovački KUD-ovi
[20.01.2009.] SP Croatia 2009. - prigodni program: Rumunjska, Pélmonostor & Prva liga, Dado Topić i Zvučni zid
[21.01.2009.] SP Croatia 2009. - prigodni program: Slovačka, DVD o ljepotama Australije & TŠ Batorek
[22.01.2009.] SP Croatia 2009. - prigodni program: Mađarska & Fender Mega Muzika


Galerija 031: Svjetsko rukometno prvenstvo i navijači
[Foto: Daniel Antunović, Mladen Kovačević][17.01.2009. Dvorana: Gradski vrt, Tvrdja]

Objektiv031: SP 2009 - drugi i treći dan
[Foto: Mladen Kovačević][04.12.2008. Dvorana: Gradski vrt]


Servisne informacije...

Navijači imaju besplatan prijevoz svim linijama gradskog javnog prijevoza uz predočenje putovnice (stranci), odnosno karte za utakmice toga dana (domaći).

KARTE
Info telefoni i mailovi za narudžbe karata:

- Info ticketing centar CRO: tel: 060 57 57 57 (2,97+PDV), fax: +385 1 6399 898
- Info ticketing centar INOZEMSTVO: +385 1 333 0 350
- Info ticketing mail: [email protected] i [email protected]
Cjenik za preliminarne grupe:
Redovna cijena ulaznica: 150,00 kn / prodajna mjesta - TISAK: Trg slobode 1, Ribarska bb, Esseker centar
Ulaznice s posebnom pažnjom: 300,00 kn / prodajna mjesta - TISAK: Trg slobode 1, Ribarska bb, Esseker centar & Internet prodaja
HRK



Pročitajte i...
[19.01.2009.] Dan treći...
[18.01.2009.] Drugi dan 'osječke' skupine A
[18.01.2009.] Nakon neugodnosti, za navijače besplatna vožnja javnim gradskim prijevozom
[18.01.2009.] Prvi dan slavili Slovaci, Mađari i Francuzi
[06.01.2009.] Rukometne navijače dočekat će kokoši, hrpe smeća i blato
[29.12.2008.] 'Pakleni' pobjedom uljepšali otvaranje dvorane Gradski vrt
[28.12.2008.] Svečano otvorenje dvorane Gradski vrt
[27.12.2008.] Sramota: rukometaši će u Osijeku jesti isključivo hranu iz Zagreba!
[16.12.2008.] U siječnju Osijek u bojama Mađarske, Francuske, Slovačke, Rumunjske, Argentine i Australije
[08.12.2008.] Osijek troši četiri milijuna kuna za SP!
[28.11.2008.] Gdje se i po kojoj cijeni mogu kupiti karte za SP u rukometu?
[28.11.2008.] Grad Osijek ne želi uplatiti 3,5 milijuna kuna Hrvatskom rukometnom savezu za SP
[20.11.2008.] Rukometni savez od Osijeka traži 3,5 milijuna kuna!
[11.11.2008.] Dvorana Gradski vrt zaključana nakon Svjetskog rukometnog prvenstva?!
[06.11.2008.] Dvorana Gradski vrt prošla test krovne organizacije IHF
[04.11.2008.] Do konca studenog bit će završena dvorana Gradski vrt u Osijeku [Vijesti OSTV]
[29.06.2008.] Dvorana “Gradski vrt” za 30 dana pod krovom

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
necujni
Offline
Ukupno postova: 17
Lokacija: osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.01.2009. 11:25 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

radujmo se dolasku navijačica....

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
redhead
Offline
Ukupno postova: 131
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.01.2009. 11:43 
Naslov:  Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009, Skupina A, Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

kome sada predbaciti da ne zna iskoristiti priliku? turističkoj zajednici? eto šta su ti nezainteresirani ljudi. ili nesposobni, ne znam šta bolje odgovara

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
redhead
Offline
Ukupno postova: 131
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.01.2009. 11:45 
Naslov:  Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009, Skupina A, Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ali svaka čast kafićima u tvrđi - tako se to radi, valjda će i proći po planu, držim fige Smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ury
Offline
Ukupno postova: 10
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.01.2009. 12:35 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

bit će brija da. Ali valjalo bi otići pogledat i jednu tekmu, samo da karte nisu tako skupe.
Ako ima tko kartu za prodat do 200kn nek se javi. 300 je ipak puno,.

_________________
Popoij Pivo ury Popoij Pivo
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
sale car
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1305
Lokacija: Grad na Dravi
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.01.2009. 12:39 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

jedva čekam i taj spejtakl... biti će predobro... hrpetina stranaca... stalno dreka... navijanje... ma predobro... jedino me zanima hoće li se u osijeku igrati i koja četvrtfinalna/polufinalna tekma???

ovdje piše samo za tekme u skupinama...

_________________
"... napokon mirni, napokon slobodni, napokon u svojoj državi, a sad smo siromašni..."
---Elemental - iz dana u dan---
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ja_splinter
Offline
Ukupno postova: 2
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2009. 13:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

nema u osijeku drugih utakmica osim skupine.. jbg...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Callistemon
Offline
Ukupno postova: 572
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2009. 17:13 
Naslov:  Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009, Skupina A, Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izgleda da me nitko ne shvaca ozbiljno - Zeli li netko mozda 150-kunske ulaznice prodati (za ne bas isto toliko vise novaca)??? Zelja je zadnji dan (Francuska - Majda), ali nije uvjet? Javite na PM!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
fairy
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1955
Lokacija: Ššššššume
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2009. 18:13 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

tjooooj..jedva čekam Smile)))))

_________________
Riding high, when I was king
Played it hard and fast, cause I had everything
Walked away, won me then
But easy come and easy go
And it would end
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
josephine01
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2125
Lokacija: ispred ogledala
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.01.2009. 19:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

koliko čujem mađari i neće baš spavat po osijeku i okolici. bravo za organizatora što je odlučio da će mađari igrati u osijeku!
onu nebulozu o dostavi hrane iz zagreba ne želim komentirat.

_________________
Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
sale car
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1305
Lokacija: Grad na Dravi
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.01.2009. 20:16 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ja_splinter je napisao/la: ›
nema u osijeku drugih utakmica osim skupine.. jbg...


kako jadno... a jbg... šta je bilo i za očekivati... i tako smo mi ipak samo slijepo crijevo države... ko će nama dati četvrtfinalnu tekmuu rukometu...

_________________
"... napokon mirni, napokon slobodni, napokon u svojoj državi, a sad smo siromašni..."
---Elemental - iz dana u dan---
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lufus
Offline
Ukupno postova: 2044
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.01.2009. 20:30 
Naslov:  Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009, Skupina A, Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ne znam po kojem sistemu su odlučivali jer Poreč ima najmanju dvoranu(veličinu grada da ni ne spominjem) pa će se i kod njih igrat utakmice drugog kruga.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Tiger
Offline
Ukupno postova: 52
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2009. 21:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Porečka dvorana je 200 mjesta veća od naše, a o izgledu dvorane da ni ne govorim. To je naša sramota što imamo najmanju dvoranu od svih gradova pa i od Poreča koji ima 12 000 stanovnika. "Al bitno da se nešto gradi".

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
the DOT!
Offline
Ukupno postova: 16
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.01.2009. 10:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

18. siječanj 2009. (nedjelja) - Skupina A Osijek
15:00 sati - Australija : Slovačka
17:00 sati - Rumunjska : Mađarska
19:00 sati - Argentina : Argentina

Argentina igra sama protiv sebe ???? :O

_________________
Indestructible
Determination that is incorruptible
From the other side
A terror to behold
Annihilation will be unavoidable
Every broken enemy will know
That their opponent had to be invincible
Take a last look around while you're alive
I'm an indestructible master of war
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
grana
Offline
Ukupno postova: 12
Lokacija: españa
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.01.2009. 11:57 
Naslov:  Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009, Skupina A, Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uvjek smo bili majstori promidzbe,naravno u ovom slucaju nemamo more, nit smo naviknuti na turizam i turiste. Jedna prilika koju imamo da ljudi iz svjeta vide tko smo neznamo iskoristiti. I nase gradske vlasti misle da se ulice dekoriraju samo na Bozic.Imamo priliku pokazati ljudima da nismo balkanci i da znamo organizirati nesto tako veliko.Problem je sto imamo jako malo vremena, zato gradski oci pozurite.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: