Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište: 'Vesela avlija'

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 05.12.2008. 9:10 
Naslov:  Dječje kazalište: 'Vesela avlija'
06.12.2008. 16:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku u subotu 6. prosinca 2008. održat će se predstava "Vesela avlija" autora Branka Mihaljevića. Redatelj je Ivan Balog, a za obnovu predstave je zaslužna Lidija Helajz. Ulaznice za predstavu su u slobodnoj prodaji za dva termina: u 16:00 i 18:00 sati.

Mihaljević je najmlađim Osječanima ponudio izvorni (i obrađeni) slavonski folklor, melodije u duhu slavonske narodne glazbe i kolaž pričicu o događajima u „veseloj avliji“, koje su i stanovnici i sudionici - domaće životinje. Priču Vesele avlije, punu doskočica, pošalica, narodnih umotvorina, redatelj Ivan Balog dinamično je postavio zajedno s odličnim suradnicima: koreografkinjom Ksenijom Čorić i uspješnom lektoricom za slavonsku ikavicu Marijom Škrlec. Stojakovićeva je scenografija Balogu omogućila razradu igre na čak četiri plana, što je omogućilo živi ritam predstave. Dakako, za njezinu kvalitetu ipak su najzaslužniji glumci s nimalo lakim zadacima igre, animiranja lutaka, pjevanja i plesa gdje se već poslovična zajednička radost umjetničkih djelatnika toga kazališta i u Veseloj avliji iskazala ujednačenim rezultatom. (Ljubomir Stanojević)

_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: