Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nema se za darove, ali se ima za 42 nova oklopna vozila

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 22.11.2008. 10:57 
Naslov:  Nema se za darove, ali se ima za 42 nova oklopna vozila
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovo je pomalo nevjerovatno,naš vrhunski premijer steže na svim stranama proračun al se za oružje i slična sranja uvijek ima,čisti kretenizam...

PREMIJER Ivo Sanader već tjednima govori kako Hrvatskoj prijeti kriza i kako je vrijeme za štednju. Na ovotjednom sastanku sa sindikatima se navodno čak i vrlo slikovito izrazio: "U banani smo". Ipak, Vlada u tu najavljenu štednju uračunava samo darivanja u državnim institucijama i tvrtkama, dok se od skupocjenih projekata i investicija ne odustaje. U kakav su "rat protiv krize" krenuli, pokazuje i odluka o kupnji nova 42 oklopna vozila od finske tvrtke Patria.

O kupnji dodatna 42 oklopna vozila AMV 8x8, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) i Patria su, unatoč aferama koje su vezivale uz tu tvrtku, pregovarali proteklih nekoliko mjeseci. Pregovori o kupnji su okončani, a odluka je jučer potvrđena na sjednici Vladinog povjerenstva, kojom je predsjedao potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Navedenu odluku o kupnji treba još potvrditi i Vlada, nakon čega će biti potpisan ugovor sa Patriom.

Jutarnji list piše kako će novi oklopnjaci Vladu koštati oko 68 milijuna eura. S obzirom da je nova kupnja ugovorena u roku od godine dana nakon kupnje prva 84 oklopna vozila, Vlada je navodno uštedjela oko 30 posto sredstava. Za 126 oklopnih vozila, kojima će se "pojačati redovi" Oružanih snaga, tako će ukupno biti izdvojeno oko 180 milijuna eura.

Na jučerašnjoj je sjednici odlučeno i kako Vladina agencija Alan više neće biti jedini jedini dobavljač naoružanja i opreme za potrebe MUP-a i MORH-a, već će potrebno naoružanje i opremu moći nabavljati i druge pravne i fizičke osobe, koje su registrirane za obavljanje poslova uvoza i izvoza naoružanja.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: