Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



5.12. prosvjed u hrvatskim gradovima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
evil monkey
Offline
Avatar

Ukupno postova: 923
Lokacija: ormar
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.11.2008. 12:50 
Naslov:  5.12. prosvjed u hrvatskim gradovima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ne znam da li postoji posebna web stranica preko koje ce se koordinirati prosvjed, trenutno se sve radi preko grupe na facebooku -

Stegnite vi svoj remen bando lopovska - ORGANIZIRAJMO VELIKI PROSVJED

pokazimo vlastodrscima da nismo budale...

EDIT 4.12. : text ispod je stari text poziva na prosvjed, njegova zavrsna verzija je malo bolje srocena - namjerno necu brisati ovaj stari text jer se neki donji postovi na njega pozivaju - ali ako vas zanima, procitajte azurirani PROGLAS na prosvjed
osijek031.com smile



**************************************************************************
Skriveno: 
evo sto stoji napisano na facebooku kao poziv na prosvjed:

Najavljujemo prosvjed 5.12 vladajućim strukturama i prvorazrednim pljačkaškim organizacijama, koje ćemo još naknadno obavijestiti, na mjestu ili mjestima za koja ćemo se dogovoriti )!

POZIVAMO SVE MLADE I STARE, SIROMAŠNE I BOGATE, GRAĐANE/KE I SELJAKE, INTELEKTUALCE I RADNIKE, STUDENTE I SREDNJOŠKOLCE! SVE VAS KOJIMA JE DOSTA!

Dođite sa državnim obilježjima i transparentima,
Dođite trijezni i sa žarom i htjenjem u srcu,
ponesite zviždaljke i bubnjeve (ako ste u mogućnosti)!
Budite glasni i jasni!

Ograđujemo se od bilo kakvog nasilja, uništavanja javne i privatne imovine, od ustaških znakovlja i od komunističkih znakovlja, i bilo kakvih konotacija bilo kojeg totalitarnog režima, i bilo kakvog reklamiranja stranaka bilo koje stranke, bilo vladajućih, bilo onih gladnih vlasti! Na prosvjedu ne želimo nikakve predstavnike iti jedne od navedenih stranaka (prepoznati će se), ALI ako ste stranački pripadnik ili simpatizer bilo koje političke opcije slobodni ste doći kao i ostali građani koji se slažu sa stajalištima i razlozima ovoga/ovih prosvjeda. Budite samosvjestni građani koji su spremna izraziti vlastito nezadovoljstvo spram trenutne situacije u voljenoj nam Hrvatskoj! Molimo i ujedno apeliramo naše pripadnike navijačkih skupina koji će nam se pridružiti da dođu u namjeri zajedništva i međusobne solidarnosti i da se suzdrže od mogućega sukobljavanja (ne generaliziramo već samo napominjemo). Održimo prosvjed-e dostojanstveno i u miru!

Budimo jedinstveni kao što smo bili '91 kada je neprijatelj bio višestruko jači i sada kada uživamo mir a živimo svakim danom sve težeg tereta na našim plećima, i zato uz još veću borbu i prkos hrvatskim Judama i domaćemu neprijatelju ostvarimo i pružimo boljitak svima nama! Samo zajedno možemo sve!


Zadnja promjena: evil monkey; 04.12.2008. 19:57; ukupno mijenjano 2 put/a.

_________________
“Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.11.2008. 13:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

IMHO, nejasna poruka. Protiv cega se prosvjeduje? Za sto se prosvjeduje? Koji je konkretan cilj prosvjeda? Tko ce predstavljati masu?

Sanaderov cin uskracivanja nepotrbnih domjenaka i bozicnog rasipanja smatram simbolicnom i jasnom porukom koju ocito vecina gradjana ne zeli shvatiti.

Jos uvijek svi zive u svojim ruzicastim oblacima i misle da ce stanje vjecnog meda i mlijeka trajati i trajati...

Sanaderu istovremeno zamjeram rastrosnost na pojedine javne megainvesticije, kojima je ocito cilj bogacenje nekolicine i mutljagljenje na veliko. Tu su prije svega autocesta do Siska i most Peljesac. Jednako tako, zamjeran mu i nedostatak solidarnosti s onima koje poziva na stezanje remena, a tu prije svega mislim na sve povlastene skupine iz politicke jame. Saborske place, privilegije, mirovine. Nisu to neki troskovi za prroacun, ali salju snaznu i jasnu poruku onima koji ce morati busiti jos novih rupa na remenu.

Valjalo bi provjeriti zemljisne knjige i vidjeti koliko je ljigavaca iz HDZ-a (i njihove uze i sire obitelji) uknjizeno na sada "bezvrijednu" zemlju na Peljescu i oko njega.

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
evil monkey
Offline
Avatar

Ukupno postova: 923
Lokacija: ormar
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.11.2008. 13:08 
Naslov:  Re: 5.12. prosvjed u hrvatskim gradovima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

zahtjevi su fazi formuliranja - citava akcija je pokrenuta prije 24 sata i radi se kolektivno pa nije bas jednostavno odmah sve definirati Smile ovo sto sam ja prenijela nisu zahtjevi nego samo poziv na prosvjed...

mislim da bi trebalo poduprijeti ovaj pokusaj - sto je netko na index.hr napisao "Pekinski_pastir bi da se ugledamo na neke narode koji "nisu pičke": "Neće biti prosvjeda jer smo kao narod poznati kao PIČKE. Da smo Francuzi, Englezi, Slovenci, Srbi bilo šta odavno bi se bunili, ali neeee, mi smo PIČKETINE koje se boje vlastite sjene. Francuzima uzmu male povlastice studentima, svi na ulicama, sve se vraća. Srbi zapale grad kada ih prevare na izborima, a nas boli patka, možeš nas krasti, ubiti, jebati, karati, sve nam uništiti i dalje glasamo za iste."

oni koji su zainteresirani neka prate facebook, mislim da ce za par dana sve biti puno jasnije i organiziranije Smile

_________________
“Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ingo
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3470
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 18.11.2008. 13:40 
Naslov:  Re: 5.12. prosvjed u hrvatskim gradovima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

evil monkey je napisao/la (Pogledaj post): ›
Budimo jedinstveni kao što smo bili '91 kada je neprijatelj bio višestruko jači i sada kada uživamo mir a živimo svakim danom sve težeg tereta na našim plećima, i zato uz još veću borbu i prkos hrvatskim Judama i domaćemu neprijatelju ostvarimo i pružimo boljitak svima nama! Samo zajedno možemo sve![/font][/size]


onaj neprijatelj od 91. je bio puo jasniji ... ovaj danasnji je brojcano manji ... ali svakako podrzan od vecine gradjana hrvatske koji su na zadnjim izborima tom osvjedocenom lopovu dali ponovo svoj glas.

A iako teskim srcem i kroz zube moram priznati da ono sto je Sanader napravio je pozitivno. Mediji su napuhali stvar i prosirli 'vijest' ... kako je Sanader ukrao Bozic ? sto je notorna glupost. Sanader je zabranio drzavnim sluzbenicima trosenje drzavnog novca na kojekakve domjenke i poklone.

Kako su svi zupani, dozupani, gradonacelnici i predsjednici mjesnih odbora tradicionalno organizirali bozicne domjenke za NOVINARE ... bojim se da u ovoj halabuki i hajki na sanadera imaju nekog interesa, jer se ove godine nece prezderavati kod svog zupana.

Prosvjed bi podrzao kada bi mi bio jasan cilj, pa makar i sasvim opcenit.

Ovako, prosvjed je samo rezultat medijske manipulacije na koju ne zelim pristati.


Zdravstvena reforma i smjena onog monstruma milinovica bi bila dobar razlog za prosvjed ... da parafraziram Tomica ... 'Imas rak, prodaj stan .... ne mozes imati oboje' Smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
evil monkey
Offline
Avatar

Ukupno postova: 923
Lokacija: ormar
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.11.2008. 14:01 
Naslov:  Re: 5.12. prosvjed u hrvatskim gradovima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

uf, sad cu ispasti neki glasnogovornik tog prosvjeda na forumu, a nemam veze s organizatorima Wink

@ingo: slazem se donekle s onim sto si napisao, ali se ne slazem sa sljedecim stvarima:
1) mislim da mediji nisu nista napuhali, nego su napokon dobili neki konkretan povod da mogu sanaderu javno nesto prigovoriti - mislim, pise se mjesecima i o brodogradilistima i o sumnivim gradjevinskim i inim investicijama i o zdravstvu i o mutnim ministrima i njihovim dodvoricama, samo sto kad pisu o tome narod u pravilu ne cita jer ih "ne zanima" politika i ekonomija (iako se tu radi o svima nama, a ne samo o upletenim pojedincima).

2) sanader najavljivanim mjerama stednje nije "stegnuo remen" samo po pitanju domjenaka - on govori o zamrzavanju placa, prije svega u drzavnoj upravi i javnom sektoru koji moze kontrolirati: e pa buduci da ja radim u drzavnoj instituciji NE ZELIM da mi se zamrzava placa, i da inflacija (koja je u tom slucaju neminovna) jos vise smanji moju ionako slabu kupovnu moc (ne govorim o kupovini luksuza, nego o svakodnevnim zivotnim potrebama). ovo "kradenje bozica" ironicno je misljeno, kao karikatura sanaderovog karaktera i njegovog nacina razmisljanja. ako je toliki postenjacina neka ukine kojekakve bezobrazne povlastice sebi i zastupnicima u saboru.

sto se tice zahtjeva prosvjeda: opet ponavljam, zahtjevi su U IZRADI - koga zanimaju prijedlozi koji su do sada dani neka pogleda na facebooku:

http://www.facebook.com/topic.php?uid=48786829344&topic=5948

osobno mislim da je ovaj prosvjed zamisljen kao izrazavanje opceg nezadovoljstva stanjem u drzavi, a da je "remen" samo povod, a ne uzrok.
hocemo li mirno cekati (i docekati) i ostala poskupljenja i ogranicenja i lazi koje ce nam nastaviti servirati nasi najmiliji vlastodrsci?

_________________
“Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Heroina9
Offline
Avatar

Ukupno postova: 468
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.11.2008. 14:08 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svaka čast da se napokon netko i trudi nešto pokrenuti, jer bitno da svi seru kako je stanje u državi katastrofa i kako se nešto treba poduzeti, a kad netko nešto stvarno pokušava poduzeti, onda više odjednom ni traga ni glasa nezadovoljnim građanima, pa tako će kontam biti i sada...uvijek će se nać neko pametan koji će reći kako ovaj prosvjed nema svrhe, a bitno da kao svi želimo bolju državu. Kad treba doć trenutak da to i pokažemo, ona se svi prave blesavi.

_________________
Juuupiii
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Svebor
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1672
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.11.2008. 14:12 
Naslov:  Re: 5.12. prosvjed u hrvatskim gradovima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ingo je napisao/la (Pogledaj post): › Kako su svi zupani, dozupani, gradonacelnici i predsjednici mjesnih odbora tradicionalno organizirali bozicne domjenke za NOVINARE ... bojim se da u ovoj halabuki i hajki na sanadera imaju nekog interesa, jer se ove godine nece prezderavati kod svog zupana.

haha... da, da, naklonost medija se dobiva parizer sendvičem jednom godišnje na račun poreznih obveznika. nadam se kako nisi ovo mislio ozbiljno. Very Happy koja pretjer sprdnja!

ne bih se složio da je ta simbolična Sanaderova odluka ispravna nego je LICEMJERNA i promašena. smrzavanje plaća neće jednako osjetiti onaj koji mjesečno radi za 2 some kuna ili premjer koji dobiva 20 soma.... osijek031.com smile

a da su lopine - jesu... ali nisu ovi prosvjedi loši... možda će upravo takve akcije potaknuti one pinky oblake koje je leteći mungos spominjao da se rasprše. očito je i sam poticaj na diskusiju u svezi spontatnog prosvjeda natjerao određen broj na razmišljanje... pa je tako i naš Ingo zaključio, unatoč tome što je to sve za njega tek "medijska manipulacija" kroz facebook grupu, kako je od naroda izabrana ekipa tek skupina pokvarenih lopina! ne mogu se složiti više i još bih dodao kako djela pokvarenih lopina graniče s veleizdajom!! eto.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
evil monkey
Offline
Avatar

Ukupno postova: 923
Lokacija: ormar
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.11.2008. 14:12 
Naslov:  Re: 5.12. prosvjed u hrvatskim gradovima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

evo copy-paste samo nekih od predlozenih zahtjeva:

dat zastupnicima u saboru prosječnu hrvatsku plaću pa nek se onda trgaju za vlast...
revizija (al poštena ne ko ove do sada) svih privatizacija
smanjenje cijena ossnovnih potrepština
ukidanje pdv-a za potrepštine i hranu za djecu,
privremeno stopiranje nepotrebne izgradnje (bez pelješkog mosta i autoceste smo fini živjeli i do sada)
revizija rada svih ministarstava
smjenjivanje podobnih i nesposobnih
maknuti svete guske s trona nedodirljivosti
strože kažnjavati korupciju i nepotizam
konfiscirat sve što su pokrali
razdvojiti grane vlasti
posvetit se bitnim problemima - kako pravnu državu pretvorit u nešto više od mrtvog slova na papiru,
okrenut se mladima a ne puštat da ih odgaja ulica, tv i internet dok roditelji crnče za minimalac

_________________
“Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ingo
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3470
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 18.11.2008. 14:14 
Naslov:  Re: 5.12. prosvjed u hrvatskim gradovima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

@majmuncice ... mi uglavnom mislimo isto ... samo sam ja vrlo osjetljiv na medijske manipulacije pa odmah reagiram otporom. A, smranaderovu odluku da zabrani drzavnim institucijama bozicno cascenje, poklone i domjenke ... ipak podrzavam.

mi smo odavno trebali izaci na ulice i odavno smo trebali pokazati svog gradjanski neposluh. od verone, kojekakvih supljih akcija maestro, dijagnoza ..., preko vozanja macaka u sluzbenim automobilima, kojekakvih privatizacijskih malverzacija, brodogradnje, satova, kirina, zdravstvenih reformi, preskupog skolovanja, ostalih poskupljenja ....itd itd itd itd.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
evil monkey
Offline
Avatar

Ukupno postova: 923
Lokacija: ormar
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.11.2008. 14:30 
Naslov:  Re: 5.12. prosvjed u hrvatskim gradovima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

@ingo:
i opet se slazem s tobom: domjenke, slavlja i ostalu rasipnost neka slobodno prestanu finacirati, sto se mene tice zauvijek, ali neka poduzmu i nesto konkretno: drzavu nam nece spasiti to sto oni u saboru nece ove godine potrositi 100 000kn za bozicna cascenja. a nece drzavu bome spasiti ni zamrzavanje placa, ali cemo mi to zamrzavanje osjetiti (kao sto rekoh, u kombinaciji s inflacijom). drzavu mogu spasiti ozbiljni rezovi, kao sto tamo rekose: revizije rada ministarstava, radikalno smanjenje mamutskog drzavnog administrativnog aparata (mislim, svi znamo da po ministarstvima i raznim uredima sjedi GOMILA podobnih, a nesposobnih, koji lade jaja, kradu bogu dane, prodaju zjake i za to su dobro placeni drzavnim novcem...), neka konfisciraju imovinu onima koji su tu istu imovinu stekli lopovlukom na racun svih nas, neka se ukinu saborske benificije, njihove povlastene saborske mirovine, neka zaustave korupciju, neka stave na led sve nepotrebne gradjevinske i ine projekte - itd itd itd - sve mi ovo jako dobro znamo...

i zato trebamo malo napraviti buku na ulicama - ako smo do sada sutjeli, ne moramo i od sada osijek031.com smile

_________________
“Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mali_ivica
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2703
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.11.2008. 17:42 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteci mungos je napisao/la: ›
IMHO, nejasna poruka. Protiv cega se prosvjeduje? Za sto se prosvjeduje? Koji je konkretan cilj prosvjeda? Tko ce predstavljati masu?
Potpisujem. Zove se a ne zna se na što se zove? Šta da dođem pa da mi tamo drže propovjedi ljudi sa propalim političkim karijerama koji su što se tiče svog znanja i upravljanja jednaki ako ne i gori od ovih koji nama danas vladaju. Pretpostavljam da će jedan od barjaktara kako to obično i biva biti GROF PLEMENITI F!
evil monkey je napisao/la (Pogledaj post): ›
Budimo jedinstveni kao što smo bili '91 kada je neprijatelj bio višestruko jači i sada kada uživamo mir a živimo svakim danom sve težeg tereta na našim plećima, i zato uz još veću borbu i prkos hrvatskim Judama i domaćemu neprijatelju ostvarimo i pružimo boljitak svima nama! Samo zajedno možemo sve!
Usudio bi se reči da je ovaj rečenični sklop jači i od onoh poznatog kad ga več moram vaditi iz anala: BORBA PROTIV UNUTARNJEG NEPRIJATELJA!

Sve u svemu ovo je strašno idemo prosvjedovati, neznamo protiv čega, ali idemo to ionako nije bitno bitno je samo da se prosvjeduje! Laughing
PS:Hoće biti kobasica kao i na predizbornim skupovima? Very Happy

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tyler_durden
Offline
Avatar

Ukupno postova: 295
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.11.2008. 17:53 
Naslov:  Re: 5.12. prosvjed u hrvatskim gradovima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

evil monkey je napisao/la (Pogledaj post): › zahtjevi su fazi formuliranja - citava akcija je pokrenuta prije 24 sata i radi se kolektivno pa nije bas jednostavno odmah sve definirati


Presmiješno...postotak uspješnosti akcije 2-3% (ako se budu dijelile kobasice i kuhano vino 7-8%). Laughing Laughing

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
zlatko031
Offline
Ukupno postova: 19
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.11.2008. 10:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Budimo Jedinstveni kao što smo bili '91 kada je neprijatelj bio višestruko jači i sada kada uživamo mir a živimo svakim danom sve težeg tereta na našim plećima, i zato uz još veću borbu i prkos !HRVATSKIM JUDAMA! i domaćemu neprijatelju ostvarimo i pružimo boljitak svima nama! Samo zajedno možemo sve![/font][/size]
[/quote]
Možda je glupo što se vraćam 17 godina unazad al eto:



Nikad zajedno, uvijek razjedinjeni.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
obyzouth
Offline
Avatar

Ukupno postova: 139
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 22.11.2008. 15:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Citirat ću Einsteina:

"Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego zbog onih koji u vezi toga ništa ne poduzimaju."

_________________
I do it because I can. I can because I want to. I want to because...Anonymous said I couldn't!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
exHOP3on
Offline
Avatar

Ukupno postova: 4356
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.11.2008. 17:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Smrt sanaderu, božić narodu!
Kak cete smjenit vladu? Ko ce bolji doc na to mjesto?

_________________
Ovdje može biti VAŠA reklama!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: