Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



UFO: Počelo odbrojavanje do početka osječkog festivala

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Ana
Offline
Avatar

Ukupno postova: 113
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 05.06.2005. 10:14 
Naslov:  UFO: Počelo odbrojavanje do početka osječkog festivala
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Drugi po redu Urban Fest Osijek ili UFO održava se od 16. do 19 lipnja na dvije lokacije – livadi ispred tvrđave Bastion te u dvorištu nekadašnjeg kluba Vega. Ispred Bastiona nalazit će se veliki stage ili Stage 1 na kojemu će se predstaviti 30 demo bendova zajedno sa posebnim gostima - Rambo Amadeus, Vatra, Darkwood Dub, Fali V, Elemental i Dogma. Svirka na glavnoj pozornici trajat će od 20 do 2 sata iza ponoći. Druga pozornica ili electro stage (Stage 2) postavljena u dvorištu kluba Vega rezervirana je za nastupe mladih Dj-a, a na njoj će svoja glazbena umijeća pokazati i poznata priznata imena svjetske electro scene. Veliki party u dvorištu Vege bit će održan 17. lipnja s početkom u ponoć.

Sadržajniji i kvalitetniji međunarodni glazbeni festival, sada već tradicionalni UFO, ove godine ima veliko iznenađenje za sve one koje put namjeri u Osijek. Uveden je Special event u sklopu kojega će u nedjelju, 19. lipnja, UFO zatvoriti Laibach.

Koncert, kakav grad na Dravi ne pamti u svojoj glazbenoj povijesti, bit će održan u dvorištu kluba Vega. Laibach će svirati na velikoj pozornici koja će specijalno za njihov koncert biti prebačena s livade ispred Bastiona i upotpunjena s tri velika videozida kako bi se dobio pravi svjetski spektakl.

Ulaz na UFO je besplatan, osim na događanja u dvorištu Vege. Cijena ulaznice za party je simbličnih 20 kuna, a koncert Laibacha stoji 45 kuna u pretprodaji te 60 kuna na ulazu.

Pretprodajna mjesta su u svim poslovnicama Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza u Hrvatskoj (HFIHS – u Osijeku u Pejačevićevoj 2), CD Shopu Glazba (pothodnik) i Croatia Recordsu (iza Supera).

Organizatori UFO-a 2005. agencije Noktua, Koncert i Firma zajedno s Hrvatskom glazbenom unijom napravili su izbor bendova koji će se predstaviti javnosti. Njih je manje u odnosu na prvi UFO iz kvalitativnoga razloga jer se dobrim hrvatskim i stranim demo bendovima željela omogućiti duža svirka na na pravom stageu.

Kako je namjera organizatora da Osijek i Tvrđa četriri dana žive festivalskim životom, iznad Vodenih vrata za mix pultom svirat će Dj-i lagani house, te će se posjetitelji odmarati i okrepljivati uz postavljeni bar.

U HDLU održavat će se slikarska kolonija o temi UFO, a na nekoliko lokacija u ponudi će biti bodypainting, kratkotrajni tatoo te friziranje.

U petak, 17. lipnja u 20 sati u galeriji Kazamat (Dom HDLU-a) bit će otvorena izložba Igora Hofbauera koji će se predstaviti plakatima i skicama koji su rađeni za poznati zagrebački klub Močvara. U sklopu izložbe svirat će bend Tigrova Mast.

Urban Fest Osijek je prvi put održan u Osijeku od 17. do 19. lipnja 2004. ispod Vodenih vrata u Tvrđi. Riječ je o glazbenom događaju koji okuplja neafirmirane, demo bandove i DJ-e iz cijele Hrvatske, pa i šire te najboljima omogućuje nastup na velikoj bini s jakim koncertnim razglasom i mnoštvom publike, novinara i predstavnika izdavačkih kuća.

A drugi UFO prekoračio je granične okvire tako da ove godine na veliku binu izlaze glazbenici iz svih hrvatskih susjednih zemalja, pa i šire.

Prostor ispred velike pozornice na livadi bit će ograđen tršćanom ogradom – kako bi se stvorio svojevrsni festivalski glazbeni grad u malom. U sklopu prostora bit će postavljena terasa sa stotinjak klupa i stolova za odmor uz Staro češko i Coca Colu koji su ujedno i glavni sponzori projekta UFO.

Za novinare je organiziran Press centar te šator Novocomerca u kojem će se nalaziti backstage za izvođače. Bendovi koji dolaze svirati na UFO i ove godine imaju organizirano spavanje u sportskoj dvorani OŠ «Franjo Krežma», a svi ostali će besplatno moći koristiti UFO kamp na lijevoj obali Drave u koji će biti dovedena voda i postavljeni kemijski toaleti.

Pokrovitelji drugoga UFO-a su Ministarstvo kluture, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Hrvatska glazbena unija, Staro češko i Coca Cola.

Informacije o UFO-u možete potražiti na službenoj web adresi www.ufo.com.hr na kojoj se nalazi line-up, gosti, sve o projektu Urban Fest Osijek, galerija slika s prošlogodišnjeg UFO-a...

Ana Kiefer

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: