Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Za cigaretu zapaljenu u kafiću kazna 1.000 kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
mikka
Ukupno postova: 95
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.09.2008. 17:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

bazooka_joe je napisao/la:
dund0 je napisao/la:
pa koliko su se dugo ti ljudi na trošak države liječili od nečega što su si 100% sami izazvali??? hmmm...

Toliko dugo otkad ista ta država zaračunava 50% trošarine na maloprodajne cijene cigareta.
Pa si računaj ovako: u 'boljim' sam danima pušio 2 kutije Walter Wolfa 100's. To je 30 kn.
Spremao sam dakle državi u džep dnevno cca 15 kn, samo na cigaretama. Pomnožimo sa 365 dana i dobijemo sumu od 5475 kn. Pušio sam neke četiri godine po 2 kutije dnevno, dakle - 21900 kn.
Kod doktorice sam bio u te četiri godine - nijednom.
Naravno, obračun sam napravio prema sadašnjim cijenama cigareta...
A koliki je TVOJ udio u državnoj blagajni?

Sorry, ali kog boli k**** koliko si ti potrošio love na cigare?!? Nemoj pušit pa nećeš plaćat državi porez na to, a bit ćeš zdraviji i ti i ljudi oko tebe! Ako već pušiš očito je da si možeš priuštiti lovu za to. Da se mene pita kutija cigara bi došla 150 kuna! Da vidim kako onda ljudi "ne mogu prestati pušiti jer je to jače od njih" !

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pankerica666
Ukupno postova: 66
Post Postano: 13.09.2008. 18:17 
Naslov:  

što pričate vi?
čovjek je samo usporedio koliko on doprinosi za državni račun preko cigareta naspram ne pušaća
i onda neka budala spomene kako pušaćima treba ograničiti zdravstvenu pomoć

i istina, kafići će imati puno manje zarade
prva sam koja neće sjediti u kafiću ako ne mogu zapaliti cigaretu uz kavu
i žalosno je kakve će sve bizarne zakone donositi samo da pokažu da smo "dostoji" ući u eu Mad

mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.09.2008. 18:19 
Naslov:  

Toliko dugo otkad ista ta država zaračunava 50% trošarine na maloprodajne cijene cigareta.
Pa si računaj ovako: u 'boljim' sam danima pušio 2 kutije Walter Wolfa 100's. To je 30 kn.
Spremao sam dakle državi u džep dnevno cca 15 kn, samo na cigaretama. Pomnožimo sa 365 dana i dobijemo sumu od 5475 kn. Pušio sam neke četiri godine po 2 kutije dnevno, dakle - 21900 kn.
Evo ovako ja sam pušač.
Nas nitko osim ajmo reči ovisnosti ne tjera da kupujemo cigarete i da plaćamo državi danak.
Ali je istina da zdravstvo na račun pušenja izdvaja dosta novaca iz proračuna za kemoterapije i sl.
Mi kao pušači nemožemo zabranjivati drugima istu onu priliku koju imamo i mi, a to je da udišemo svjež zrak!

mikka
Post Postano: 13.09.2008. 18:21 
Naslov:  

Wow, plakat ćemo ako te ne vidimo u kafiću... Samo zbog tebe će odustat od zakona... osijek031.com smile

mali_ivica

Post Postano: 13.09.2008. 18:22 
Naslov:  

pankerica666 je napisao/la:
i žalosno je kakve će sve bizarne zakone donositi samo da pokažu da smo "dostoji" ući u eu Mad
Žalosno je čime se sve čovjek može prijetiti ako mu se uskrati jedna cigareta ili ajmo reči nikotinska doza.

Dušo ja sam pušač i kao takav ti moram reči da nisi u pravu!

mikka
Post Postano: 13.09.2008. 18:22 
Naslov:  

mali_ivica je napisao/la:
Evo ovako ja sam pušač.
Nas nitko osim ajmo reči ovisnosti ne tjera da kupujemo cigarete i da plaćamo državi danak.
Ali je istina da zdravstvo na račun pušenja izdvaja dosta novaca iz proračuna za kemoterapije i sl.
Mi kao pušači nemožemo zabranjivati drugima istu onu priliku koju imamo i mi, a to je da udišemo svjež zrak!

Evo razumnog pušača. Bravo! ;-)

goose

Ukupno postova: 1245
Post Postano: 13.09.2008. 18:31 
Naslov:  

Najbolje da nas sve pušače otjeraju u neki logor ko gubavce pa ćemo tamo čmarit koliko ocemo. Presmiješno. Nisam za potpunu zabranu,ovako će nas izolirat ko posljenju đubrad zato jer pušimo. A jebote.
Nasekirala sam se postovima

Ukupno postova: 6541
Post Postano: 13.09.2008. 18:33 
Naslov:  

ja sam presto pušit nja nja nja

WalterWolf
Ukupno postova: 157
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.09.2008. 19:07 
Naslov:  

Ja sam pušač i nemam ništa protiv što se sad stavlja taj zakon. al ono što me smeta je činjenica da se u sklopu tog zakona stavlja na snagu zabrana i iznos kazne, i tu je priči kraj. Nema nekog rješenja na postojeći problem nego se jednostavno uvede još jedna kazna u skladu sa pripadajućim zakonom.
Pitam se pitam, hoće li nam uskoro zabraniti da jedemo "kobasice i šunke" jer ima puno masnoće, pa ono srčani, kolesterol bla bla. Hoćemo li uskoro svi redom preći u vegetarijance zato što naš dragi ministar, odnosno usrana EU misli da je to cool.
Najveći apsurd u ovoj priči što se većina ovdje slaže sa ovim bedastoćama. Kažanjavanje nikad nije ničemu vodilo, osim naravno revoltu.Najlakše je "zločesto dijete" opaliti par puta po guzici nego saslušati u čemu je problem i riješiti to kao čovjek.

mali_ivica

Post Postano: 13.09.2008. 19:32 
Naslov:  

WalterWolf je napisao/la:
Pitam se pitam, hoće li nam uskoro zabraniti da jedemo "kobasice i šunke" jer ima puno masnoće, pa ono srčani, kolesterol bla bla.
Ako ja uzmem kobasicu i krenem je jest, onda masnoću iz nje dobivam samo ja.
Ako ja zapalim cigaretu, onda i još 5-6 ljudi koji sjede oko mene također udišu dim.

Glede kazni pa da nema kazni i da ostaje sve samo na ugodnom razgovoru onda bi svi unatoč zabrani pušili po lokalima tog si valjda svjestan.?

Fifa

Ukupno postova: 243
Post Postano: 13.09.2008. 19:39 
Naslov:  

ma bit će sve isto ko i prije., nismo mi sposobni za provedbu takvog zakona.
u najmanju ruku će to završit kao i 0,0 promila, nakon godinu dana će se pobunit neko kom to ne odgovara i promjenit će ga.Very Happy Cool

WalterWolf
Ukupno postova: 157
Post Postano: 13.09.2008. 19:52 
Naslov:  

Gle Ivice, sve je meni tu jasno. i u pravu si sto kazes za kazne. sve ima svoju svrhu, no meni je to glupavo. Zabrana kao zabrana uopce nije problem. Sad se vise nesmije i ok, sve pet. nije nikakav bed, al to i dalje ne rijesava problem, a problem ces skontat kada se prestane pusit u lokalima, nocnim klubovima i slicno. kada nebude dima od cigareta, koji btw supresira brdo toga da to ne osjetis. Problem je nedostatak dobre ventilacije koja osigurava svjež zrak unutar zatvorenog prostora gdje boravi veći broj osoba, bilo to na kavi il u nocnom klubu.

av8or

Ukupno postova: 189
Post Postano: 13.09.2008. 21:54 
Naslov:  

Mene samo zanima reakcija ceha ugostitelja? Njih ce izvedba ovog zakona najvise i pogoditi....
A isto tako bit ce veoma zanimljivo vidjeti i rekacije "Zelenih", kada se stotine onih "plinskih gljiva" poinstalira po terasama i zimskim vrtovima diljem ljepe naše, jer drugacije nece imati prometa. Govorim iz iskustva, jer zimus bijah u Laibachu, i ekološki gledano čisti ekocid i kod velikih europejaca naših dragih susjeda Sljovenaca. Kafici polu, ma zapravo full prazni, ali zato terase nacickane plinskim/strujnim grijalicama i sve puno.

Ukupno postova: 2460
Post Postano: 14.09.2008. 8:34 
Naslov:  

Ja ipak mislim da ovo nije krajnji nacrt zakona i da će se još tu štošta promijeniti.
Čak i u EU postoji zakon koji omugućava lokalima i clubovima da se opredijele da li su pušački ili nepušački. Ipak je TDR važan "punjač polica" u ovoj državi!

Ukupno postova: 208
Post Postano: 14.09.2008. 10:30 
Naslov:  

Moram naglasiti da podrzavam ovaj zakon u 100%-tnom obliku radi:
1. odlaska u kafic i vracanje kuci ne nedimljen,, znaci majicu mogu nosit na sutrasnju misu Smile)))
2. tako je svuda vani i meni je to kul, ionako na jednom mjestu se susrecu osobe koje su se nasle na jednom malom skucenom prostoru i koje imaju zajednicki interes. I naravno, ak si pusac-zicaros i nemas cigara mos lagano tamo uzicat.
3. Skontas kako je ribicama u akvariju, jer su takva odjeljena mjesta.....staklena povrsina.....ljudi iz vana gledaju tebe, a ti gledas njih i uvlacis dim i ispirujes....nesto kao ribica u akvariju Wink
..............................................................
Slazem se s gore navedenom tvrdnjom, da bi se trebala uvrstiti klauzula u medicinarski zakon i pravilnik da pusaci ipak trebaju snositi troskove svog ljecenja, a ne ostali porezni obveznici....kad vec moraju snositi troskove saborskih zastupnika....sad moras placat sve....e pa nemoze to tak....kuis....
No tu je svijet vrlo siv...naime vise od 80 prometnih nesreca kloje se dogode su pod utjecajem alkohola...znaci i njima bi trebalo staviti klauzulu i oni bi trebali snositi troskove....ak cemo ici u dubinu toga, onda ulazimo u veoma duboke svere naseg zdravstvenog sustava i cemu uopce placamo to sranje kad za bilo sta nam treba, opet otvaramo svoj novcanik.....
Misljenja sam da se nece ama bas nist promjeniti, treba vremena da se ljudi naviknu....terasice ce bit punije ili ce ljudi na zimi pusiti ispred kafica, tako da ce im prisjedat svaka cigara popusena na -10 stupnjeva + vjetar koji piri i skrati pljuganje cigareta sa 1 min na 0.5....i to je smisao oovog zakona...
E da jos jedna stvar....valjda ce kafovi uvesti neke ljude na vratima koji ce obavljat svoju funkciju i nece pustati unutra vise ljudi nego iz zapravo stane....
Isto tako se slazem, da ako je drzavi stalo do zdravlja neka zatvori TDR. Neka prestane davati poticaje za uzgoj duhana. Problem ce biti rjesen.
Cigarete su droga o kojoj su pusaci ovisni, ovisne ljude je lagano kontrolirati==drzava kontrolira...........................................ccccc

Skoči u forum: