Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pitt bull- rođeni ili istrenirani ubojica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
fairy
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1955
Lokacija: Ššššššume
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.09.2008. 9:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zanimljiva tema. U principu bih se složila sa svime gore navedenim. Moj Mikonja je mješanac svega, a između ostalog i terijera. Obožavam terijere zbog njihovog karaktera i energije koju posjeduju. Obzirom da sam sama po prirodi mazna i obožavam nježnosti, toplinu i tepanja to sam prenjela na svog psa do te granice da je pas postao gay. Zapravo moj prijatelj Franjo me uvjerio da sam to ja napravila od njega. Dakle, hoću reći da moj terijer skače u krilo i voli se maziti i gnjaviti i nevjerojatno nježan i pažljiv. Osjeti kada je mama bolesna i doslovce se šulja do njezinog kreveta i liže ju po glavi. Mala susjeda je odrasla uz njega. Gnjavila ga je do te granice da je meni već išla na živce, ali njegovo strpljenje je bilo na zavidnoj razini.

Međutim, jednog dana, zapravo Uskrsa, moja mala susjeda je dobila zekana zvekana koji je veselo skakutao po dvorištu. Mikonja je nekoliko sati sjedio sa naše strane ograde i mirno promatrao. Onog trena kada se zekan približio ogradi samo se čulo KVRC, ode kralježnica, nema zekana zvekana.

Ne sjećam se kada sam vidjela miša ili štakora u dvorištu. Krtice su mu posebna poslastica jer ih čeka satima, ja ga zezam da je ninja.

Ježevi ga izluđuju jer ih ne može ubiti. Ponekad si zna raskrvariti njuškicu dok ga gnjavi.

I tako je moj gay Mikonja preko noći posato ubica, fucking ninja...ja mu to nisam rekla i od mene je dobio samo pažnju, ljubav i nježnosti. Taj pas manipulira sa mnom. Uvijek kažem da ja nemam psa nego moj pas ima mene čovjeka.

Hoću reći da neke osobine ili karakteristike pasa jednostavno izađu na vidjelo bez obzira na odgoj ili pažnju koja im je poklanjanja. On ima u sebi nagon za ubijanjem glodavaca i to je to...kao što mu ja nisam rekla da jede travu da bi isprovocirao povraćanje ili da zavija ili zakopava kosti, tako ga nisam naučila ni da ubija uljeze u dvorištu. To mu je jednostavno u krvi.

Terijeri su strašni (pod ovim milsim odlični) psi, ali s njima treba znati. Ne bih se usudila imati recimo staforda koji mi je prekrasan pas...

_________________
Riding high, when I was king
Played it hard and fast, cause I had everything
Walked away, won me then
But easy come and easy go
And it would end
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Moira
Offline
Avatar

Ukupno postova: 344
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 11.09.2008. 12:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

@fairy: Nisi ti napravila od njega gay-psa, terijeri su takvi. Imam Njemačku lovnu terijerku i ista priča - kod kuće nam ne silazi s glave, ali iste sekunde kad prođe kroz vrata postaje lovac-ubojica. Ne možeš ju uhvatiti ni za glavu ni za rep, a koliko god pazili da se to ne dogodi, u trenucima nepažnje je koknula već 2 mačke. Sad

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
fairy
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1955
Lokacija: Ššššššume
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.09.2008. 15:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Moira je napisao/la (Pogledaj post): › @fairy: Nisi ti napravila od njega gay-psa, terijeri su takvi. Imam Njemačku lovnu terijerku i ista priča - kod kuće nam ne silazi s glave, ali iste sekunde kad prođe kroz vrata postaje lovac-ubojica. Ne možeš ju uhvatiti ni za glavu ni za rep, a koliko god pazili da se to ne dogodi, u trenucima nepažnje je koknula već 2 mačke. Sad


Laughing ..znam da nisam...to je samo zezanje mog prijatelja...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pumpkin
Offline
Avatar

Ukupno postova: 978
Lokacija: od ćoška na pol puta
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 11.09.2008. 16:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Frost je napisao/la (Pogledaj post): › **bemu, sad sve okrećete tako da ispada da je genetika presudna i da je ključ svemu

to je kao da ja kažem da potječem iz duge loze vojnika, pa ću prvom prilikom uzet pušku i počet ubijat Nijemce


Stvar je u tome da su ti psi stoljećima "mutirani" u ciljanom uzgoju da bi bili ovo što jesu. On ne može od toga pobjeći, on je stvoren za tu svrhu, i takav je.

_________________
Always remember you're unique, just like everyone else.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Frost
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6403
Lokacija: EU
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 11.09.2008. 21:39 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

pumpkin je napisao/la: › Stvar je u tome da su ti psi stoljećima "mutirani" u ciljanom uzgoju da bi bili ovo što jesu. On ne može od toga pobjeći, on je stvoren za tu svrhu, i takav je.

znači genetika je kraj svemu?

_________________
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ruana
Offline
Ukupno postova: 1374
Spol: Nebitno Nebitno
Zabranjen pristup
Post Postano: 11.09.2008. 23:35 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

moj je stari uzgajao pitt bullove neki su ludi, neki ne, to je do psa, a ne vlasnika.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Margo
Offline
Ukupno postova: 2
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.01.2009. 11:37 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Imam dva staforda, odraslg muzijaka i stene zenku. Imam i maltesku pudlu koju smo pronasli napustenu na ulici i udomili. Totalno psihicki poremecenu, trebalo mi je 7 meseci da ga dovedem u neku normalu.I dan danas rezi na malu decu ni batine ne pomazu. A stafordima oci kopaju, oni nista, obozavaju ljude i decu. Da im nesto pukne odjednom nije istina, gazdi promakne. Sta vam je cudno sto je zaklao svinju? Pa to su terijeri, lovacki psi. Njima je u genima da love.Opste je poznato da su opasni za druge zivotinje usled nedovoljne socijalizacije, a da obozavaju ljude. Sto takodje nije pravilo usled izdegenerisanih gazda. Stafordi i pitovi nisu za svakoga i to je cinjenica. Njih neiteresuje teritorija na kojoj zive, oni nisu srecni i zadovolji ako ih ostavite i odete na posao itd... Oni samo zele vas pored njih. Moj decko je imao sarplaninca kojeg je odveo na selo malo kod babe, odmah je zaklao svinju, slomivsi joj kicmu.
Imamo dvoriste, zivimo u velikom gradu, ali smo na izolovanijem mestu.. Medjutim videla sam par puta napucane tipove koji setaju pitove, iz straha da se i meni ne desi, pustanje od strane budale na mog psa, da bi svog istestirali, nemam obicaj da ih setam daleko od kuce. Kako bih mu ja pozvala policiju, zapamtio bi dan kad mu je to palo na pamet. Sve bih ja to pohapsila...samo psi ispastaju pored budala.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
wendy
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1104
Lokacija: suicide machine
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 16.01.2009. 18:32 
Naslov:  Re: Pitt bull- rođeni ili istrenirani ubojica
Citirajte i odgovorite[Vrh] 



Iz ovoga gore je već kristalno jasno što u rukama debila znači snažan pas. Glupača naziva krvoločnom malca od osam mjeseci i nije ga u stanju odgojiti tako da ne dira barem njezine životinje, za početak. Prva opcija je uspavljivanje, druga ukidanje hrane na jedan dan ( Shocked ) ili doživotni lanac.

U rukama takvoga vlasnika, svaki će pas postati nemoguć, a vjerojatnost da će se dogoditi kakva tragedija postat će veća.

Mi smo zaljubljeni u njemačke ovčare. Govorili su nam da je to "opasna" pasmina, da nisu prikladni za djecu, da su militantni... Naše je iskustvo s njima bilo upravo suprotno.

Imali smo problem s jednom curom koja nije podnosila mačke. Inače, bezuvjetno je slušala, druge pse je prihvaćala super, a prema ljudima bila divna. Ipak, ni jedna mačka nije mogla ući u naše dvorište, a izaći živa. Osim bakine, a nikad nam nije bilo jasno zašto prasica nju nikad nije dirala. Najčudnije je bilo što ih u šetnji, s povodcem ili bez, uopće nije primjećivala. Isto tako, ptice su pored nje mogle bezbrižno skakutati, jesi hranu iz njezine posude... ali mačke je u dvorištu tamanila svakodnevno. Pokušali smo valjda sve moguće da prestane s tim, svaki put joj je bilo jasno zašto je kažnjena, ali nije vrijedilo.

Znam da sad riskiram salve uvreda, ali smatram da je svatko odgovoran za svoga ljubimca. Naš pas je bio u svome dvorištu iz kojega nije izlazio bez nas. Susjede smo upozorili da ne puštaju mačke van jer dolaze jesti njezinu hranu, a mi ne možemo cijele dane provoditi vani čuvajući tuđe ljubimce. Naravno, vlasnici svih mačaka koje nikom ponikoše u našem dvorištu, našeg su psa nazivali krvoločnim. Bilo je dovoljno što je njemački ovčar i što ne podnosi mačke. Bez obzira na to što ona nikada, ali nikada nije lajala, osim u igri. Jedino je zavijala na mjesec tu i tamo Wink Nikada ni na koga nije zarežala, naše je zvono bilo U dvorištu i svi su bez ikakvog straha ulazili. Ograda je bila potpuno neprilagođena njezinoj veličini i snazi, a nikada nije izašla iz dvorišta bez nas. Nije bilo potrebe ni za kakvim boksom ili vezanjem, morali smo ju zatvarati jedino kad bi se tjerala, zbog frajera koji su joj uskakali preko ograde.

Druga naša cura se godinama borila s teškim artritisom i displazijom kukova. Često ju je boljelo, bilo je dana kad je jedva hodala pod voltarenima. A svejedno nikada nije pokazala ni trunku agresije prema djeci koja su se pokušavala igrati s njom, samo je imala pogled kojim kao da je molila da ju svi puste na miru.

Zato sam protiv generalizacija. Ako je jedna pasmina najčešće korištena u policiji i vojsci, to ne znači da je sama po sebi militantna. Isto vrijedi i za pasmine koje su najčešće korištene za borbe.

Pas nije za svakoga, a osobito ako se radi o velikoj i snažnoj pasmini, o kojoj god se radilo.

Moji susjedi imaju patuljastog pincha koji je toliko frustriran i agresivan da je to za ne povjerovati. Na svu sreću, toliko je malen da ne može ni ugristi odraslog čovjeka kako spada. Ne želim zamisliti što bi bilo da je veći. Kad se vraćam doma, molim se da nije negdje vani jer mi je već dosadilo stresati ga s nogavice svaki put. Mislim da generalizacije stvarno nemaju smisla.

_________________
“Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live”
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pumpkin
Offline
Avatar

Ukupno postova: 978
Lokacija: od ćoška na pol puta
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.01.2009. 8:58 
Naslov:  Re: Pitt bull- rođeni ili istrenirani ubojica
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

...

Below, our personal injury attorneys in Texas have compiled information on aggressive breeds of dogs for your benefit.
Any dog, regardless of breed, can and will bite someone given different circumstances such as mistreatment, the behavior of the dog bite victim, or the perceived threat a victim poses to the dog or the dog's family. There is, however, no question that certain breeds of dogs have a genetic predisposition towards aggressive behavior. While you may never know when or why a dog becomes aggressive, you should always keep a watchful eye on the following breeds:
• Pit Bulls
• Rottweilers
• German Shepherds
• Huskies
• Doberman Pinchers
• Chows
Studies have shown that the increased population of large dogs in America has resulted in an increased severity of dog bite injuries. 44 percent of all reported dog bite cases involved German Shepherds yet the breed accounted for only 22 percent of license registrations. Less than 20 percent of dog bites involved small purebred dogs, but those breeds accounted for more than 40 percent of registrations. The pit bull has historically been a major offender of dog bite injuries to children. These dogs can be unstable, with 94 percent of pit bull attacks reported as unprovoked.

...

_________________
Always remember you're unique, just like everyone else.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
kudjaokomtiskokom
Offline
Avatar

Ukupno postova: 252
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.01.2009. 10:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

kad prilazim psu ne gledam njega nego vlasnika.
i tu se pokaze uspjesnom formula: normalan gazda=normalan pas.

ne vjerujem da je jedna pasmina opasnija od druge zbog svog "psiholoskog profila" nego zbog svoje anatomije koja navodi debila koji je htio imati psa-ubojicu da kupi bas tog.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Margo
Offline
Ukupno postova: 2
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.01.2009. 12:22 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mene je pudlica napadala u dvd klubu, a gazdarica je nije ni privukla sebi nego govorila , jao pa ne znam sta joj je, ona je mica itd... A ja se pribila uz zid, znoj me obliva ova hoce da me ujede. Doslo mi da napucam gazdaricu. Ond jedan kreten ovde seta rota bez povoca. Iako sam vlasnik dva staforda, za koje glavu dajem da su maze, i da nisu agresivni...nema teorije da se izadje bez povoca ili da ga ne kontrolisem u dvoristu ako se neko plasi. Verujem da bi napao prase ili neku drugu zivotinju, zato sto mu je u krvi da lovi, ali naravno do mene je i moja odgovornost da se to nedogodi. Doduse posto sam u gradu nemam priliku da dozivim slicnu neprijatnost. Ali takodje bih mogla da garantujem da ja gajim prasice, krave sta god, da sam mogla da ga socijalizujem sa nekoliko vrsta zivotinja ne bi ih napadao. 99% je do gazde za sve, bas za sve.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: