Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



discomgoogolation

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
anakonda
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6288
Lokacija: ...tu sam....
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 03.09.2008. 10:22 
Naslov:  discomgoogolation
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovisnost o internetu dobila je ime - 'discomgoogolation'

...patite li od ovog?

Citat: › Jednostavno morate biti priključeni na internet i ako to niste u mogućnosti hvata vas panika, pod stresom ste i srce vam brže tuče? Ne, niste ludi, samo vjerojatno patite od onog što je definirano kao discomgoogolation.

Od ovog novodefiniranog poremećaja koji se javlja kod nemogućnosti pristupanja internetu "boluje" prema anketi gotovo 44 posto Britanaca, dok njih 27 posto priznaje da su pod daleko većim stresom kad se ne mogu priključiti na internet.

- Sve pristupačniji širokopojasni pristup internetu doveo je do toga da smo prvi put u povijesti zakoračili u kulturu "instant odgovora" - kaže Dr. David Lewis, koji je poremećaj definirao mjereći otkucaje srca i aktivnost mozga.

Inače, naziv discomgoogolation dolazi od engleske riječi discombobulate, što znači zbuniti, frustrirati, te svima poznatog Googlea, koji gotovo da "utjelovljuje" internet.

- Čitav svemir različitih informacija nalazi se tek nekoliko klikova dalje, a postali smo ovisni o internetu - dodaje Lewis.
- Kad ne možemo pristupiti internetu, nastupa discomgoogolation.
Naime, ako su predugo odvojeni od interneta, kod onih koji pate od ovog poremećaja dolazi do rasta krvnog tlaka i povećane moždane aktivnosti.

Ova anketa također je otkrila da 76 posto Britanaca ne može živjeti bez interneta i da više od polovice Britanaca koristi internet između jednog i četiri sata dnevno, a 19 posto ljudi provodi tjedno više sati na internetu nego sa svojim obiteljima.

Čak 47 posto ispitanih Britanaca vjeruje da je internet važniji u ljudskom životu od religije, a čak svaki peti ispitanik poklanja više pažnje internetu nego svom partneru.

U ovoj anketi koju je proveo YouGov sudjelovalo je 2100 Britanaca. (NaM)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MissTake
Offline
Avatar

Ukupno postova: 8773
Lokacija: Somewhere over the Rainbow
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.09.2008. 11:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ne patim od toga
kad sam kod kuće visim na netu, ali čim se maknem negdje dalje uopće mi ne nedostaje
sad sam preko tjedana dana bila bez neta na godišnjem odmoru, a imala sam pristup u sobi, te nedaleko i internet caffe...
nije mi ni palo napamet da se spojim i prgledavam što ima novoga

_________________
► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll

SVI SMO MI VUCO
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: