Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odličan početak ljetne lige u biljaru

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.07.2008. 15:21 
Naslov:  Odličan početak ljetne lige u biljaru
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

BK Plan B bio je ovog vikenda domaćin prvog turnira „Ljetne Plan B lige“, koja će se u ovom osječkom klubu igrati tijekom srpnja i kolovoza. Na prvom od četiri turnira nastupilo je 30 igrača koji su se natjecali za naslov najboljeg u disciplini koja se po prvi puta igrala na ovim prostorima. Organizatori su željeli biljar približiti svim ljubiteljima biljara koji posjeduju različito biljarsko umijeće, tako da je za disciplinu koja se igra na turniru odabrana tzv. „petica-devetka“ koja je inače jako popularna u Skandinaviji. Igra je vrlo slična natjecateljskoj devetci s tom razlikom da se ovdje kugla broj pet boduje s jednim bodom, dok devetka nosi dva boda. Pobjednik je onaj koji prvi dođe do 20 bodova.

U želji da se turnirski način igre približi i igračima koji nisu nikad igrali na turniru ili ih je strah igrati s najboljim biljaristima regije, svaki igrač je, ovisno o svom umijeću, dobio tzv. hendikep bodove. Tako su najbolji na rang listi Regionalne lige kretali s -6 (minus šest) bodova, dok su novi igrači ili igračice kretali s +10 ili +14. U ovakvom postavljenom sustavu svatko je na dobitku. Ovi koji su malo bolji moraju se dobro potruditi da stignu ovoliku prednost, a novopečeni igrači trebaju usmjeriti svoju koncentraciju na manji broj udaraca, jer njima treba šest bodova za pobjedu, dok ovome koji kreće s -6 treba 26 bodova. Svakako da je ovakav način doveo do toga da je turnir obilovao iznenađenjima, jer se nikoga nije smjelo podcijeniti.

Veseli činjenica da od 30 igrača prijavljenih na turniru, za njih 20 je ovo bio prvi turnir u životu te da je na turniru nastupilo i šest žena. Turnir je protekao u izvrsnoj atmosferi u kojoj se slavila svaka ubačena kugla, ali i partija. Različito rangiranje igrača i na osnovu toga dodjeljivanje bodova izjednačilo je potpuno razliku u kvaliteti tako da je većina mečeva završavala s 20:17 ili čak 20:19.


Martina i Sara Mikrut

Titulu najboljeg novaka u biljarskom svijetu definitivno je odnijela Martina Mikrut, koja je na svom prvom turniru odmah ušla među osam najboljih. Na svom putu do četvrtfinala tri puta je prisilila svoje protivnike da joj čestitaju na odličnoj igri i pobjedi. U četvrtfinalu je ipak naišla na pretvrd orah u liku i djelu Ivana Čuljata, koji je pri rezultatu 18:17 za Martinu ipak našao snage u zadnjoj partiji uzeti tri boda i ući u polufinale.

Titulu najboljeg povratnika odnosi Dinko Šokčević, koji je nakon poraza u prvom kolu od Sare Mikrut došao do samog finala. U četvrt finalu Šokčević je svladao favoriziranog Tomislava Cvitanušića te u polufinalu nailazi na Ivana Čuljata. U iznimno neizvjesnom susretu pobjeđuje Šokčević na sveopće oduševljenje domaće publike.

U finalu se našao i Ronald Matošević, koji je odličnom igrom nizao svoje protivnike. U polufinalu je Ronald ostvario vrijednu psihološku pobjedu nad Zoranom Špoljarićem.

Samo finale na početku donosi nervoznu igru Matoševića i Šokčevića, gdje Šokčević ne koristi par promašenih kugli Matoševića. Nakon toga Matošević gotovo anulira prednost u bodovima koju je Šokčević imao na početku susreta. Ključni trenutak finala se dogodio pri rezultatu 17:15 kada Matošević propušta priliku za izjednačenje. Šokčević s par maestralnih poteza dolazi do pojede od 20:16.

Poredak na turniru:
1. Dinko Šokčević
2. Ronald Matošević
3. Ivan Čuljat i Zoran Špoljarić
5. Tomislav Cvitanušić, Martina Mikrut, Damir Sabo i Josip Kompanović

Sljedeći turnir je na rasporedu 3. kolovoza 2008., a do tada uživajte u ljetu i trenirajte do sljedećeg turnira.

Plan B – Gundulićeva 5a (bivša Obnova – kraj Iskona)

_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: