Autor |
Poruka |
8
Ukupno postova: 1860 Spol:  Muško
|
Nisi u pravu, ja sam se rodio potpuno besplatno. |
|
_________________ Nekad davno bijah gej,
spasio me Horus Hej! |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Jel' se daje negdje tecaj izbjegavanja braka?! ;-)
Sto se ove teme tice - definitivno je fora da oni koji nikada nisu bili, niti ce (pod uvjetom da do kraja ostanu vjerni Kristu) ikada biti u braku - o njemu poducavaju.
No, to je ionako tekovina modernih vremena - bitno je imati papir... tako imamo bulumentu programera, racunovodja, managera, kung-fu majstora...
Btw. ne znam odakle ljudima uopce zelja vjencati se u crkvi... jedno sranje vise kad dodje do rastave braka... ;-) |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
--- Ukupno postova: 2910 Spol:  Nebitno
|
[quote="Leteci mungos";p="17156"]Jel' se daje negdje tecaj izbjegavanja braka?! ;-)
samo se javi profesionalcu... |
|
|
|
|
 |
ozana
Ukupno postova: 701 Spol:  Žensko
|
Danas pod misom je naš župnik, čitajući raspored događaja u župi za sljedeći tjedan, naglasio kako će od sad ponedjeljkom u 20 sati imati novi susret - Susret samaca i razvedenih!!!
Sve si nešto mislim da prošećem sutra u 20 sati do tamo...  |
|
_________________ Puno je tuge u svijetu....
Upravo sad, dok čitaš ovo, 7 milijuna ljudi se seksaju!
A ti si na kompjutoru...
To je tako tužno...
 |
|
|
 |
|
nemoj. to oni dolaze meni na tečaj... |
|
|
|
|
 |
8
Ukupno postova: 1860 Spol:  Muško
|
Mislio sam da bi baš ti mogao shvatiti. Što se tiče "svećenici uče o braku", pa čuj: ni svi tvoji šefovi ne rade ono što ti radiš pa ti ipak govore kako ćeš to raditi.
Što se samog kršćanskog braka tiče - to je stvar osobnog izbora.
Imam osjećaj da je ovdje kritična koncentracija onih koji bi zbog osobnih uvjerenja bili u stanju napasti tuđe.
A to nemere. |
|
_________________ Nekad davno bijah gej,
spasio me Horus Hej! |
|
|
 |
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
|
|
 |
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol:  Žensko
|
Ma ako pođemo od toga da svatko poučava ono što zna, ovdje su svećenici idealni učitelji.
Upravo toga se pokušavam čuvati: zamke da kao ne-vjernica (oću ovo u navodnike?) počnem testirati vjeru vjernika, osobnu stvar svakog. Ne moramo svi misliti jednako, naravno. |
|
|
|
|
 |
|
sve je dobro dok nitko ne misli poput mene... |
|
|
|
|
 |
nevia
Ukupno postova: 123 Lokacija: legograd Spol:  Žensko
|
Društvo jeste li znali da na tom tečaju za brak ne govore samo svećenici nego i drugi stručnjaci....dakle, svatko iz svog kuta gledanja iznese poneki savjet ili mišljenje. Tako recimo osim svećenika predavanja drže psiholog-liječnik, bračni par .....itd
Uostalom zašto razmišljate generalno...sudite prema pojedincima...
Btw vjera je izbor, nitko nije prisiljen vjerovati ili ići u crkvu ali tuđu vjeru treba poštivati,a ne se izrugivati... |
|
_________________ Beautiful memories hold many treasured days and those days turn into yaers, years into centuries till the eternity |
|
|
 |
steam
Ukupno postova: 811 Lokacija: Zagreb Spol:  Muško
|
Uostalom zašto razmišljate generalno...sudite prema pojedincima...
Btw vjera je izbor, nitko nije prisiljen vjerovati ili ići u crkvu ali tuđu vjeru treba poštivati,a ne se izrugivati...
|
Zasto ti razmisljas generalno o vjerama? Neke religije u nekim zemljama nisu izbor. I neke religije stvarno treba izrugivati.  |
|
_________________ --
Don't rub the lamp if you don't want the genie to come out. |
|
|
 |
paperje
Ukupno postova: 794 Spol:  Žensko
|
da da, nevia se dotakla multidisciplinarnosti ovoga tecaja i spomenula je bracni par. koji bracni par?? taj par odabere svecenik, kao ono zna ih i bas su u jednom cool braku. bas ono za pokazat! to uopce ne mora bit istina. ti ljudi mogu zivjeti u braku iz kakvoga bi netko htio pobjeci sto prije, a netko drugi ne.
ja bi da si parovi sami postave neke standarde braka ili kako vec zele zvati tu zajednicu. sve naravno rukovodeci se svojim i zeljama i zeljama svoga partnera.
i opet cu ponovit: kao i s romantikom, drzim da ne postoji univerzalno dobar brak
BRAK JE DOBAR AKO SE OBOJE U NJEMU OSJECAJU DOBRO!!! |
|
_________________ ne moras biti super-optimist, ali ako na sve gledas crno, za tebe sunce zalazi vec ujutro |
|
|
 |
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol:  Žensko
|
E malo morgen...
' ko se danas osjeca dobro??? Osjecas se dobro u vezi pa trajes, ak se ne osjecas dobro sutnes...ta tvoja teza vazi samo za vezu. Brak je nesto drugo.
Sa hrpom love svakom je dobro, priznali mi to ili ne, jer mnogi koji imaju love iskompenziraju si lovom "dobar osjecaj".
U braku se ipak radi prvo o kompromisu. Nema bas odmah sutanja ak ti nesto nije pravo, pa hajd dalje...
Nekad se i ne moras osjecati dobro pa hebiga - zrtvujes nesto (ponos, ego, naviku) ali znas za koga i za sto i da je ta osoba toga vrijedna. (Naravno interakcija je nuzna u "kompromisiranju" i naravno ovisi o zadanoj situaciji). |
|
_________________ Gemi031 |
|
|
 |
paperje
Ukupno postova: 794 Spol:  Žensko
|
ok ok, nisam ni ja mislila da cim ti nest nije po volji sutiras onog drugoga. daleko od toga!
htjela sam reci da je vazno da se uglavnom osjecas ugodno, vecinu vremena. naravno da su povremene manje trzavice neizbjezne. njih bismo eto, mogli dozivjeti kao zacin. slazem se s tobom oko ovoga sto se zrtvovanja tice: malo olabavi jedno, malo drugo pa ide i sve je ok.
jedino (jos uvijek) nekako ne vjerujem u ovo s hrpom love svakom je dobro...
mozda kad narastem i budem velika... |
|
_________________ ne moras biti super-optimist, ali ako na sve gledas crno, za tebe sunce zalazi vec ujutro |
|
|
 |
swamp
Ukupno postova: 396 Spol:  Muško
|
Izrugivanje je moja vjera, imaj postovanja. Mislim da je sprdanje drustveni korektiv, i jedno od temeljnih ljudskih prava. Bez sprdanja postajemo ko ovi sto rezu glave radi karikatura.. |
|
_________________ "Now remember, I do my best work when I'm being worshiped as a god."
-- Johnny Bravo |
|
|
 |
 |
|