Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Drava preplavila opasne kemikalije u podrumu Kožare

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Circa
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3149
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 15.04.2006. 18:08 
Naslov: Bad ! Drava preplavila opasne kemikalije u podrumu Kožare
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Visoki vodostaj Drave preplavio je podrume obiteljskih kuća, ali i podrum davno napuštene Kožare, iz koje sada izlazi voda crvene boje. Preplašeni susjedi govore o bačvama opasnog otpada koje stoje u Kožari još od vremena kada se tamo proizvodilo te crvenilo boje povezuju s opasnim kemikalijama iz bačvi.

Djelatnici ekolaboratorija osječkog Vodovoda izašli su na teren uzeti uzorke zagađene vode, a kada su ušli u podrum Kožare, ostali su iznenađeni prizorom nalik Černobilu. Naime, u podrumu su zatekli desetak natrulih bačvi s oznakama za opasni otpad. Rezultati analize znat će se u utorak, a do tada se preplavljeni podrum Kožare neće ispumpavati.



Kako se, za sada, ne zna radi li se o opasnim kemikalijama (koje su česte u kožarskoj industriji) trenutno povlačenje Drave može dovesti do pravog ekocida. Naime, isitim podzemnim kanalima kojima je voda ušla u Kožaru pri povlačenju će se i vratiti u Dravu te sa sobom povući tisuće litara vode zagađene nepoznatim kemikalijama.

Tekst & Photo: Circa031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: