Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



izdavač? kako...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
the_someone
Offline
Avatar

Ukupno postova: 27
Lokacija: osijek!!
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.02.2008. 23:18 
Naslov:  izdavač? kako...
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

možda nešto saznam...možda ima trunka ozbiljnosti amo!
zna li itko - kako uopće početi potragu za izdavačem knjige? recimo, ako pišemo neš i hoćemo vidjet jel to valja... i tako? onda? itko, ili niko?
nemam pojma... Shocked

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
1step2far
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3262
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 16.02.2008. 19:03 
Naslov:  Re: izdavač? kako...
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izvoli popis svih izdavačkih kuća u RH. Možda sam neku profulala, ali pogledaj na straniciizdavačke kuće



Gospodarstvo: Izdavaštvo: Izdavačke kuće (80)

Profil
http://www.profil.hr/
Internet knjižara

Školska knjiga d.d.
http://www.skolskaknjiga.hr
Izdavački program Školske knjige obuhvaća udžbenike od predškolskoga do visokoškolskog obrazovanja, priručnike, lektiru, rječnike, gramatike, znanstvenu, stručnu i popularnu literaturu, dječje listove, stručne časopise, slikovnice i druga izdanja.

V.B.Z.
http://www.vbz.hr/
V.B.Z. nakladnička je i knjižarsko-distribucijska kuća iz Zagreba s podružnicama u Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Slično velikim europskim nakladnicima V.B.Z. se afirmirao objavljujući najširi spektar izdanja. U nakladi V.B.Z.-a izlaze najrecentniji i najkvalitetniji svjetski naslovi iz područja beletristike, stručne i stručno-popularne literature, duhovne literature, priručnici, esejistika i poezija. Od osnutka kuće 1991. godine V.B.Z. je objavio više od 400 naslova, među kojima i djela najcjenjenijih domaćih i stranih pisaca današnjice. Uz izdavačku djelatnost VBZ je razvio i intenzivnu aktivnost distribucije domaćih i stranih knjiga stručnog i popularnog karaktera. Ekskluzivni je zastupnik svjetski poznatih izdavačkih kuća Taschen i Langenscheidt te Longmana, jedne od najvećih svjetskih izdavačkih kuća s područja literature za učenje stranih jezika.

Algoritam
http://www.algoritam.hr/
Knjige i izdavaštvo, računala i multimedija. Najveći hrvatski Web shop.

Nakladni zavod Globus d.o.o.
http://www.globus.hr/
Nakladni zavod Globus izdavačka je kuća sa sjedištem u Zagrebu, u Vlaškoj ulici 109, osnovana 1969. godine. Do danas smo objavili više od 2.500 naslova u nakladi preko pedeset milijuna primjeraka, čime se svrstavamo među najuspješnije europske izdavače.

Izvori - sveučilišna knjižara
http://www.izvori.com/
Specijalnost su nam vrhunska svjetska beletristika, popularna znanstvena publicistika, znanstvena fantastika, humor i satira... Surađujemo s istaknutim stranim nakladničkim kućama, poput Oxford University Press, BBC Worldwide (V. Britanija), Diogenes Verlag (Švicarska), Bompiani (Italija), Markt & Technik Verlag (Njemačka), Dargaud, Les editions Albin Miche, (Francuska), Warner Books (USA) i s mnogim drugima.
{
Naklada Ljevak d.o.o., Naklada Naprijed d.d.
http://www.naklada-ljevak.hr
Izdavačko i knjižarsko poduzeće s pedesetogodišnjom tradicijom.

ALT F4 d.o.o. - Bulaja naklada
http://www.bulaja.com
"Klasici hrvatske književnosti", naziv je izdavačkog pothvata koji se sastoji od nekoliko CD-ROM-ova posvećenih hrvatskoj književnosti. Do sad su objavljeni CD-ROMovi "Klasici hrvatske književnosti I - epika, romani, novele", koji sadrži 67 kompletnih djela, i "Klasici hrvatske književnosti II - pjesništvo", koji sadrži preko 5000 pjesama, neke i u audio zapisu. Zastupljeni su autori od Marulića do Krleže (Gundulić, Mažuranić, Šenoa, Gjalski, Matoš, Nazor, Kamov, Šimić, Ujević i dr.).
{posjeta: 4918 - dodano: 10.11.2000 - rating: 1.86}
Dušević & Krsovnik online knjižara
http://www.dusevic-krsovnik.hr
Knjižara izdavača i nakladnićko-trgovačkog društva Dušević & Kršovnik d.o.o, veliki izbor knjiga te veliki popusti. Naručite vašu omiljenu knjigu online!

Veble commerce
http://www.veble.hr/
Izdavačka kuća Veble commerce osnovana je 1990. godine u Zagrebu. Od početka svog djelovanja bavila se isključivo distribucijom knjiga, a od 1993. godine kreće sa vlastitom nakladom. Danas Veble commerce broji osamdesetak naslova, uz mnoge naslove u pripremi, u suradnji sa francuskom izdavačkom kućom Larousse, čiji je ekskluzivni nositelj prava za izdavanje na hrvatskom tržištu.

Andrijići d.o.o.
http://www.andrijici.hr
"Andrijići" su osnovani 1992. godine i zamišljeni kao obiteljski posao. Tako se i dalje ponašaju. U komercijalizaciji knjige to je ponekad otežavajuća okolnost, ali sve smo sigurniji u vlastiti put izdavaštvom: praviti knjige koje bismo sami kupovali. Ove ćemo stranice obogaćivati raznim sadržajima, ali knjige ostaju ono najvažnije. Stoga je ovo prilika da izuzetno povoljno (posebnom ponudom, ali i znatno sniženim online cijenama) dođete u posjed većine naših knjiga. I ujedno njihovom kupnjom podupirete daljnje objavljivanje sličnih naslova, na čemu vam iskreno zahvaljujemo.

Matica Hrvatska
http://www.matica.hr/
Matica hrvatska djeluje od 1842. godine, a najvažniji je i najveći nakladnik knjiga i časopisa u Hrvatskoj. U Središnjici i ograncima objavljuje više od stotinu knjiga svake godine, koje redovito odnose najvažnije hrvatske književne nagrade. Uz dvadesetak redovnih biblioteka značenjem se ističe biblioteka Stoljeća hrvatske književnosti, u kojoj je objavljeno već sedamdesetak naslova. Središnjica objavljuje dvotjednik Vijenac, novine za književnost, umjetnost i znanost te književni časopis Kolo i Hrvatsku reviju.

Mikro knjiga d.o.o.
http://www.mikroknjiga.hr
Mikro knjiga je specijalizovani izdavač računarske literature. Osnovana je 1984. godine u Beogradu i do sada je objavila preko 150 knjiga iz područja računarstva i informatičkih tehnologija, kao i knjige sa općim i obrazovnim temama. Redovita suradnja se ostvaruje sa više renomiranih stranih izdavačkih kuća kao što su : Hungry Minds (IDG Books, Sybex i Osborne/McGraww-Hill. Mikro knjiga - Hrvatska osnovana je 2001. godine, sa sjedištem u Zagrebu.

Kršćanska sadašnjost d.o.o.
http://www.ks.hr/
poduzeće za nakladničku i tiskarsku djelatnost

Profectus d.o.o.
http://www.profectus.hr/

Hrvatske knjige
http://www.skorpion.hr
Hrvatske knjige možete kupiti uz veliki popust i povoljne uvjete plaćanja. Škorpion je nakladnik hrvatske knjige sa preko 400 izdanja, što vlastitih što drugih nakladnika. Zastupljene su knjige iz svih područja kao krimići, romani, kuharice, rječnici, priručnici itd.

Naklada Pavičić
http://www.naklada-pavicic.hr
Naklada je registrirana 1993. u Zagrebu kao poduzeće za izdavanje knjiga i knjižarstvo. Zaštitni je znak Naklade Pavičić troslov P. I. P. Potječe od Ivana Gundulića koji je tim znakom završavao posvete mecenama na početku svojih knjiga, a znači: Pozdrav I Poklon (naklon).

Stari grad
http://www.stari-grad.com/
Nakladnička kuća "Stari grad" navršava 2002. deset godina postojanja, i u njoj, kao i na samome početku, rade samo dva djelatnika. Baveći se u prvim godinama tek trgovinom, s izdavaštvom smo aktivno krenuli 1995. godine i otada smo objavili 33 naslova, koje smo svrstali u četiri biblioteke: Saturn, Čuvari blaga, Čuvari psihe i Hiram.

AD Media d.o.o.
http://www.admedia.hr/
AD Media je mlada izdavačka kuća sa sjedištem u Zagrebu, osnovana 2004. godine. Naš cilj je da čitaocu ponudimo uvijek aktualna, trajna i vrijedna djela iz pera eminentnih domaćih i stranih autora.

C.A.S.H. izdavaštvo i grafika
http://www.cash.hr
Nakladnik, studio za dizajn i grafičke usluge.

Meandar d.o.o.
http://www.meandar.hr/
Izdavačka kuća iz Zagreba.

Naklada Breza
http://www.naklada-breza.hr
Ovdje možete pronaći popis svih naših izdanja, suradnika, obavijesti o najnovijim aktivnostima, a jednako tako i najave izdanja u pripremi.

Školska knjiga d.d.
http://www.skolska.com.hr/
Školska knjiga najveća je i najuglednija kuća koja više od 50 godina predstavlja najbolje u hrvatskom nakladništvu. Pokretač je i nositelj brojnih nacionalnih projekata, od udžbeničkih, stručnih, znanstvenih, leksikografskih i kulturoloških knjiga i priručnika, do lijepe književnosti, dječje knjige, časopisa i drugih vrijednih izdanja.

Naklada Slap
http://www.nakladaslap.com/
Naklada Slap je profilirani izdavač znanstvene i stručne literature, osnovan 1992. godine, koji pored psiholoških i medicinskih izdanja proširuje svoju djelatnost i na ostala znanstvena područja.

Ex Libris d.o.o. za nakladništvo i usluge
http://www.exlibris.hr/
Nakladnička kuća koja objavljuje vrijedne knjige iz jezične, kulturne, spomeničke, likovne baštine te odabrane knjige poezije, knjige autora koje do sada nikada nisu bile objavljene.

AGM
http://www.agm.hr/
AGM je, prije svega, nakladnička kuća. S obzirom da naša djelatnost već tradicionalno uključuje galerijskoizlagačku i glazbenoscensku djelatnost, možemo reći da je riječ o izrazito multikulturalnoj firmi koja njeguje izrazit interes za stvaralaštvo mladih naraštaja.

Kruzak
http://www.kruzak.hr/
Izdavačka kuča koja izdaje znastvenu literaturu iz područja filozofije, sociologije, humanističkih disciplina te znastveni časopis Croatian Journal of Philosophy.
{posjeta: 1384 - dodano: 14.03.2002 - rating: 0.64}
Vuković & Runjić
http://www.dzepna.com/
Džepna izdanja.

Fabula Nova
http://www.fabula-nova.hr/
Izdavačka kuća iz Zagreba.

Alinea
http://www.alinea.hr
Alinea - Literatura iz područja: pedagogija, psihologija, management, politologija, psihologija, ekonomija, komunikologija, pedijatrija...

Masmedia d.o.o., Zagreb
http://www.masmedia.hr/
Web stranice izdavačke kuće Masmedia iz Zagreba sadrže informacije o svim izdanjima tvrtke - knjigama, časopisima, CD-ROM-ovima, kao i o stručnim skupovima održanim u organizaciji Masmedie. Putem stranica mogu se naručiti svi proizvodi iz kataloga.

Novi informator
http://www.novi-informator.net/
Web stranica sadrži opće informacije o Novom informatoru d.o.o., popis urednika-savjetnika s e-mail adresama, ažurirano Internet izdanje lista «Informator» s preglednim kazalom objavljenih članaka, informacije o pretplati na list, nove propise, pregled izdanja Novog informatora d.o.o. (Zakon o komunalnom gospodarstvu, Zakon o izvlaštenju, Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi itd.) s informacijama o narudžbi, te korisne linkove

Naklada MD
http://www.nakladamd.hr/
Izdavač Naklada MD postoji od 1991. godine i objavljuje knjige s područja književnosti, književne teorije, teatrologije, likovnosti, plesa i drugih bitnih fenomena umjetničkih praksi potkraj 20. i 21. stoljeća. Nastojimo biti mjesto ukrštanja različitih kreativnih autorskih interesa: izniman je broj suradnica i suradnika koji nas podržavaju i sudjeluju u našim izdanjima: pjesnici, prozaisti, dramatičari, teoretičari, esejisti, prevoditelji, slikari, dizajneri, fotografi... Posebnost je Naklade MD kao izdavača da objavljuje časopis Quorum, koji je kultno mjesto časopisne produkcije.

Durieux
http://www.durieux.hr/
Tvrtka Durieux registrirana je 1990. godine. Poduzeće se bavi izdavaštvom i grafičkim uslugama. Na području grafike i tiska surađuje s uglednim časopisima i izdavačima, kao što su Matica hrvatska Dubrovnik, Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatsko društvo pisaca, Institut za javne financije, Inter-Univerzitetski centar u Dubrovniku i mnogi drugi. Do sada je za druge nakladnike grafički pripremljeno i opremljeno preko 1.500 knjiga, časopisa i drugih publikacija.

Izdavačka kuća Adamić
http://www.adamic.hr
Izdavačka kuća Adamić, knjižara na internetu, katalog i kupovina knjiga na internetu

Neobična naklada - izdavačka kuća
http://www.neobicnanaklada.hr
NA svojim stranicama online najavljuje svoja nova izdanja i nudi mogućnost povoljnije kupovine knjiga izravno kod izdavača. Objavljujemo knjige iz Star Wars serijala i ratne kronike.

Slovo M, izdavačka kuća
http://www.slovo-m.hr/
Slovo M je nakladničko poduzeće osnovano 1993. godine u Zagrebu. Od 2004. godine nakladnik je hrvatskog izdanja jednog od najuglednijih svjetskih frizerskih časopisa "Hair Styles" (Peluquerias). Također je organizator manifestacije "IMAGO - Svečanost kose, lica i tijela".

Pergamena d.o.o
http://www.pergamena.hr/
Izdavačka kuća iz Zagreba. U svojim popularnim bibliotekama Croaticum, Bioetika, Iz hrvatske revije te Posebna izdanja nudimo knjige kulturne, obrazovne i zabavne vrijednosti.

Izdavačka kuća Altagama
http://www.altagama.hr
Izdajemo zbirke pjesama, znanstvenu literaturu iz kroatistike, romane i dr.

Izdavačka kuća Srednja Europa
http://www.srednja-europa.hr/
Izdavačka kuća Srednja Europa, Zagreb.

Naša Djeca - nakladnička djelatnost
http://www.nasa-djeca.hr/
Tvrtka je navršila 55 godina postojanja. Od samog početka djeluje kao nakladnik kojemu su glavna djelatnost izdanja za djecu predškolske, a u novije vrijeme i školske dobi.

Fraktura
http://www.fraktura.hr/
Nakladnička kuća, novosti o knjigama i autorima.

Nakladnik Edicije Božičević- najbolje štivo svjetske literature
http://edicije-bozicevic.elitech.hr
Edicije Božićević su izdavačka kuća koja u sve jačoj konkurenciji izdavača na našem tržištu, želi biti prepoznata po profiliranom izboru naslova koje objavljuje. Uvjereni smo da će samo izbor onih najvrednijih zadovoljiti naše čitatelje koji svakako prepoznaju i zaslužuju najbolje od najboljeg!

Izdavačko poduzeće Maveda
http://www.maveda.hr
Izdavačko poduzeće Maveda u svojem programu ima izdanja s temama iz hrvatske povijesti, književnosti, jezika i sl.

Hena com
http://www.hena-com.hr/
Izdavačka kuća - beletristika, priručnici, teorija, publicistika...

Naklada Nika
http://www.nakladanika.hr/
Naklada dječjih knjiga.

Šareni dućan
http://www.sareni-ducan.hr
Koprivnički izdavač, rock knjige.

Nakladna kuća Verbum
http://www.verbum.hr/
Na ovim stranicama možete pronaći informacije o svim našim izdanjima, našim knjižarama, klubu Verbum, kao i izvršiti narudžbu knjiga. Osim toga možete saznati koja su izdanja u pripremi, kao i koji su najprodavaniji naslovi.

Nova knjiga Rast
http://www.novaknjiga-rast.hr/
Privatna nakladnička kuća koja je osnovana 1998. godine u Zagrebu. U svom se nakladničkom programu orijentirala uglavnom na izdanja poznatih svjetskih bestselera, beletristike uglavnom stranih autora ali se u našoj ponudi nalazi nekolicina domaćih autora, raznih priručnika, djećje knjige i kuharice.

Cid-nova d.o.o. za izdavaštvo i usluge
http://www.cid-nova.hr/
Cid-Nova je izdavačka kuća koja objavljuje naslove s flozofskom, povijesnom, religijskom, mitološkom i alternativnom tematikom.

Dječji klub knjige Nika
http://www.djecjiklubnika.com/
Nika je izdavač knjiga za djecu i roditelje. Kroz svoja izdanja potičemo roditelje da djeci više čitaju i da se s njima više i kvalitetnije druže. Uz pomoć knjiga želimo na zabavan i prihvatljiv način pomaći roditeljima u odgoju kroz igru i zabavu.

Element d.o.o.
http://www.element.hr/
Nakladničko poduzeće Element specijalizirano je za područje matematike, a dijelom svog izdavačkog programa pokriva srodna područja informatike i fizike.

Naklada Oceanmore
http://www.oceanmore.hr/

Ceres
http://www.ceres.hr/
Od samog početka svoga postojanja, 1992. godine, nakladnička kuća Ceres ustrajno radi na promicanju značajnijih suvremenih i klasičnih djela hrvatske i svjetske književne baštine, te je tako u relativno kratkom razdoblju stekla ugled i zahvalnu čitalačku publiku.

MB izdavaštvo
http://www.mbi.hr
Zahvaljujući marljivom radu, stručnosti i entuzijazmu zaposlenika tijekom godina, osim što smo povećali broj naših specijaliziranih izdanja, iste smo doveli na vrlo visok nivo čitanosti i kvalitete. Mladi, ali stručan i ambiciozan tim naših suradnika srce je naše tvrtke. Bez maksimalnog zalaganja svakog od njih, naši čitatelji ne bi bili u prilici uživati čitajući i listajući naših 6 izdanja: Hausbau, T3, Digital Foto, Kuhinje i kupaonice, Bazeni & saune i Satovi i nakit.

Lmn biblioteka, Zagreb
http://www.lmn.hr/
Lmn biblioteka specijalizirana je za izdavanje visoko kvalitetnih knjiga o investiranju, burzi i ekonomiji općentio.

Zagrebačka naklada
http://www.zg-naklada.hr
Nakladnička kuća poznata po izdavanju probranih knjiga iz područja znanstvene fantastike, kriminalističkih romana, klasika svijetske književnosti.
{posjeta: 568 - dodano: 15.03.2004 - rating: 0.40}
Nova Arka On-line
http://www.novaarka.hr
Sve što ste htjeli znati o kristalima, radiesteziji, veliki izbor glazbe za meditaciju, reiki, tai-chi...

Mosta - nakladničko poduzeće
http://www.naklada-mosta.hr/
Nakladnička kuća Mosta utemeljena je 1991. godine, U potpunosti je privatna i bavi se isključivio nakladništvom i prodajom knjiga. U proteklom periodu Mosta je svojim izdanjima za cijelu obitelj postigla značajan ugled među čitateljima, knjižarima i knjižničarima, tako da će u naših 10 biblioteka svatko pronaći nešto za sebe.
{posjeta: 624 - dodano: 27.08.2003 - rating: 0.39}
Verlag Dashofer d.o.o.
http://www.dashofer.hr/?wa=W0551KWH03
Profesionalna izdavačka kuća za ekonomsku, pravnu, građevinsku i tehničku literaturu.

Faber & Zgombić Plus d.o.o.
http://www.fzplus.hr
Izdavačka kuća koja se bavi izdavanjem knjiga i software s područja ekonomije, financija, poreza i prava. On-line trgovina.
{posjeta: 616 - dodano: 28.07.2003 - rating: 0.37}
Graphis d.o.o.
http://www.graphis.hr/
Graphis je hrvatska nakladnička kuća i jedan od najuglednijih nakladnika u Hrvatskoj na području visokoškolskih udžbenika, posebice iz tehnike i medicine. Osnovana je 1994. godine.

Školske novine
http://www.skolskenovine.hr
Web stranica školskih novina i izdanja
{posjeta: 365 - dodano: 28.04.2005 - rating: 0.36}
Gandalf d.o.o. Home Page
http://www.gandalf.hr
Nakladništvo, DTP & Web design studio
Vizura
http://www.vizura.com
Izdavačka kuća koja se bavi izdavaštvom pravne, ekonomske i povijesne literature. Posjedujemo svoju tiskaru, grafički i web studio i razvijenu mrežu distribucije. Ukoliko imate autorski tekst ili objavljenu knjigu koja je zanimljivog sadržaja, javite nam se i zadovoljstvo će biti obostrano.
{posjeta: 937 - dodano: 29.08.2000 - rating: 0.35}
Zigo Rijeka - obrt za nakladništvo i trgovinu
http://www.zigo.hr/
Izdavanje knjiga za potrebe hrvatskih sveučilišta i knjiga koje donose priče iz naroda te opisuju stare običaje. Prvenstveno orijentirani na male naklade i digitalni tisak.

Epifanija d.o.o. - izdavačko poduzeće
http://www.epifanija.hr
Epifanija d.o.o. za izdavaštvo, nakladničko poduzeće, internet knjižara, publicistika, naslovi: John Pilger - Novi vladari svijeta, Geof Harvey - Uspješno nogometno klađenje, Robert D. Kaplan - Ratnička politika.

Spiritus movens d.o.o.
http://www.spiritusmovens.hr
Spiritus movens d.o.o. Kutina jedina je nakladnička kuća u kutinskom kraju. Od 2003. godine javnosti je ponudila više naslova istraživačkog i publicističkog sadržaja. Posebno se specijalizirala za objavljivanje povijesnih sadržaja, te monografija o gradovima, općinama, tvrtkama i udrugama iz Moslavine
MEP Conslut

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
the_someone
Offline
Avatar

Ukupno postova: 27
Lokacija: osijek!!
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.02.2008. 19:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

opa!!! hvala! .... hm!

_________________
potpis je kratak..30 znakova!?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: