Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Jazz fest No2: Quartet Jure Pukl feat. Teja Pribac

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Offline
Admin
Avatar

Ukupno postova: 4121
Lokacija: space
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.02.2006. 9:49 
Naslov:  Jazz fest No2: Quartet Jure Pukl feat. Teja Pribac
08.02.2006. 9:39
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu 2. Međunarodnog jazz festivala, 8. veljače 2006. u Hotelu Central nastupaju Quartet Jure Pukl feat. Teja Pribac.

Jure Pukl rođen je 1977. godine u Slovenj Gradecu. Studirao je saksofon na Glazbenoj visokoj školi u Mariboru. 1996. godine počeo je studirati klasični saksofon na Sveučilištu za glazbu i primijenjenu umjetnost u Beču u Austriji zajedno s Otom Vrhovnikom. U to je vrijeme svirao s različitim sastavima, orkestrima i solistima kao što su Oto Vrhovnik, Bečki saksofonski kvartet Gustav Mahler Jugend, orchester Claudio Abbado, orkestrom ORF-a iz Beča, 4 Saksa...

Studij završava 2000. te počinje svirati jazz. U Beču je studirao s Martinom Fussom, a u Den Haagu na Kraljevskom Konzervatoriju s Johnom Ruoccom. 2002. godine dodijeljena mu je stipendija na Berklee Glazbenom koledžu u Bostonu, gdje je studirao s Joe Lovanom, George Garzoneom, Dave Samuelsom, Dave Santorom, Georgom Hopkinsom, Lellom Moniariem i Edom Tomassijem. Sada je pri kraju magisterija na Sveučilištu za glazbu u Grazu, Austrija. Svirao je s mnogim glazbenicima kao što su Jonathan Blake, Jeremy Pelt, Jamire Williams, Massimo Biolcati, Boško Petrović, Primož Grašić, Leo Genovese, Miles Griffith, Lee Harper, Michael Erian i drugi.

Kritičari ga opisuju kao «protagonista slovenskog jazza», mladog nadarenog saksofonistu, a njegovu grupu kao «dobro balansiranim i sočnim», «prethodnicima novog vala mladih europskih glazbenika».

Članovi quarteta:
Jure Pukl – saksofon
Erik Marenče – glasovir
Nikols Matošić – Kontrabas
Klemens Marktl – bubnjevi
Teja Pribac – vokal

_________________
--
Leon Linde
portal Osijek031.com
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: