Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Idućeg tjedna 14 stupnjeva!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.11.2007. 10:50 
Naslov:  Idućeg tjedna 14 stupnjeva!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Snijeg koji je počeo padati u subotnju večer te tijekom noći, a nije prestajao u nedjeljno prijepodne, stvorio je velike probleme vozačima, ali i pješacima po cijelom gradu. Najveći problem zimskim službama bilo je neprekidno padanje snijega zbog čega su prioritetne ceste morale biti čišćene svakih nekoliko sati, dok su ulice manje važnosti duže čekale na ralice. Djelatnici Cestinga i Unikoma tako su cijele noći bili na terenu, a ceste su održavane samo prohodnima jer je sav snijeg bilo nemoguće očistiti.

No, iako prekrivene snijegom, na gradskim prometnicama ozbiljnijih problema nije bilo. Kako saznajemo iz Prometne policije, od 22 sata u subotu do 6 sati nedjeljnog jutra u Osijeku se nije dogodila ni jedna prometna kvrcavica, a veće probleme djelatnicima Policije stvarale su grane koje su pod teretom snijega pucale i oštetile više automobila na parkiralištima, a prijetile su i pješacima.

- Hodala sam Gajevim trgom kada se pred mene srušila grana! Bila sam samo nekoliko koraka od mjesta gdje je pala i prava je sreća da mi nije završila na glavi, žali se sugrađanka Marija M.

Iz Unikoma doznajemo kako su njihovi radnici uklanjali polomljene grane u svim dijelovima grada. Jučer prijepodne nitko od Osječana nije prijavio štete prouzročene slomljenim granama tako da u tom gradskom poduzeću očekuju pozive građana danas.
Uobičajeni problemi bili su i na autobusnim stajalištima koja su, nakon prolaska ralice, ostala zatrpana snijegom, a putnici su morali preskakati hrpe snijega pri ulasku u autobuse.

- Nevjerojatno je da se svake godine ponavlja ista priča! Zar se zimske službe ne mogu uskladiti, zar je nemoguće raditi tako da autobusne stanice ne ostaju zatrpane? S obzirom na to da je većina nogostupa neočišćena, već do stanice sam bio mokrih nogu, na pješačkim prijelazima je bljuzga do koljena, a onda još ne mogu ući u autobus bez preskakanja hrpetine snijega. Doista sramota, na dežurni telefon Glasa Slavonije požalio se sugrađanin Martin H.

- Unikom je zadužen za čišćenje nerazvrstanih prometnica i nogostupa koji se ne nalaze neposredno uz ulaz u neku zgradu. Za čišćenje prometnica imamo četiri ralice s posipačima soli, a nogostupe čistimo s dvije manje ralice. Strojevi su u pogonu od ponoći, a velike probleme imamo jer snijeg ne prestaje pa prioritetnim ulicama moramo više puta prolaziti. Svjesni smo pritužbi građana na zatrpana autobusna stajališta, ali to je neizbježno jer je prioritet ceste održati prohodnima, rekao je Stevo Anetić, rukovoditelj Unikomove radne jedinice "Čistoća".

Iz Cestinga saznajemo kako je blag promet nedjeljnog prijepodneva dodatno otežao djelovanje zimskih službi jer kotači automobila posipanu sol dodatno raspršuju i snijeg se brže topi na kolnicima. Zbog rijetkih prolazaka vozila, snijeg se zadržavao na cestama i stvarao dodatne teškoće.

- Ceste u Osijeku, ali i okolici su u redu, svih 40 ralica na području naše županije je na terenu, a ceste koje održavamo bolje su očišćene od pojedinih dionica autoceste prema Zagrebu, rekao je Marko Bagarić, direktor Cestinga.

Nešto više intervencija, zbog snijega, imali su i djelatnici Hitne pomoći, ali prema riječima dežurne liječnice, dr. Miroslave Kralj, većih problema nije bilo. “Imali smo nekoliko intervencija koje možemo povezati sa snijegom, a radi se o padovima uglavnom starijih sugrađana”, rekla je.

Slična je situacija i na Traumatolgogiji, gdje je bilo nekoliko lomova prouzročenih padom starijih sugrađana. Stanje se ne smatra alarmantnim, ali su tijekom nedjelje na traumi bili spremni na pojačan rad.

Idućeg tjedna 14 stupnjeva!

Čini se da snijeg ipak neće dugo trajati. Od ponedjeljka se u većini Hrvatske predviđa oblačno vrijeme, a u Slavoniji bi moglo biti i sunčano, dok će snijega biti samo u sjeverozapadnim krajevima i Gorskom kotaru. Vjetar će većinom biti slab, jutarnja temperatura kretat će se između - 2 i 0, a najviša dnevna od 0 do 4 stupnja. Toplije vrijeme očekuje se idućeg vikenda kada bi se temperatura u Osijeku mogla popeti i do 14 stupnjeva!

Autori: Ivan Sekol/Mia Biberović/Glas-Slavonije.hr
Foto: cacan

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
toni

Ukupno postova: 2180
Post Postano: 20.11.2007. 10:54 
Naslov:  

Gle mačku što se ubundala !!! Wink meni izgleda kodaćeda bude -14 ! Smile

DanicaV

Ukupno postova: 4765
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 20.11.2007. 11:27 
Naslov:  

Biometeorološka prognoza bit će......... zanimljiva. Sad

Ukupno postova: 3515
Post Postano: 20.11.2007. 16:17 
Naslov:  

a ova ženska na slici prestavlja .....što....
...glasnika nadolazežeg toplotnog udara....ili je slucajno uletila u kadar....Cool

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
DanicaV

Ukupno postova: 4765
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 20.11.2007. 19:43 
Naslov:  

... da i to Cacanu.... Rolling Eyes

Ukupno postova: 3237
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.11.2007. 15:52 
Naslov:  

tamna strana je napisao/la:
a ova ženska na slici prestavlja .....što....

Glasnika snijega... Kata, naime... ;-)

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan

Skoči u forum: