Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Država ignorira probleme u osječkoj Zračnoj luci!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
zeros
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2887
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.11.2007. 19:17 
Naslov:  Država ignorira probleme u osječkoj Zračnoj luci!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

RADNICI ZRAČNE LUKE OSIJEK JUČER PROSVJEDOVALI ISPRED POGLAVARSTAVA GRADA I ŽUPANIJE, A IDUĆI TJEDAN NAJAVLJUJU ODLAZAK PRED ZGRADU VLADE U ZAGREB

OSIJEK - Predvođeni Sindikatom “Klas” i uz podršku Hrvatske udruge sindikata (HUS), radnici Zračne luke Osijek jučer prijepodne su mirno prosvjedovali ispred zgrade Gradskog, a potom i Županijskog poglavarstva u Osijeku. Razlozi prosvjeda su dugotrajna loša financijska situacija u tome poduzeću i neisplata dvije zaostale plaće za 43 djelatnika. Iako su obje institucije zajedno, Grad (25 posto) i Županija (20 posto), vlasnici tek 45 posto udjela u Zračnoj luci, a država preostalih 55 posto, radnici su prosvjedom pred ovim institucijama samo započeli svoju potragu za pravdom i plaćama. Već za utorak, a najkasnije u četvrtak, najavljeni su prosvjedi na Markovu trgu u Zagrebu ispred zgrade Vlade RH i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete.

Nakon što su u osječkom Gradskom poglavarstvu naišli na loš prijam, s obzirom na to da povjerenica Danijela Lovoković, koja vodi poslovanje Grada, nema nikakve ovlasti ili mogućnost odlučivanja, zaputili su se županu Krešimiru Bubalu. Zviždeći središnjim osječkim trgom prije ulaska na sastanak sa županom, prosvjednici i njihovi vapaji za neisplatom osobnih dohodaka, jedva su se čuli nadjačani s nekoliko razglasa na obližnjim predizbornim stranačkim štandovima na kojima su kandidati na izborima nudili bolju budućnost, veće plaće, bolji standard...

Na sastanku kod župana radnici Zračne luke Osijek zahvalili su na razumijevanju regionalne vlasti za njihove probleme i izrazili svijest da će se njihovi problemi morati rješavati u Zagrebu.
- Morate zviždati jače da vas se čuje do Zagreba. Županija je pomogla koliko je mogla ove godine i do siječnja sljedeće godine i novih proračunskih sredstava ne možemo ništa. No, možemo pomoći programima koje bi vaša uprava trebala osmisliti, a koji bi povećali prihode. Vaše direktorice ovdje nema, ali moram je spomenuti. Već dugo vremena u vašem poduzeću nema nikakve pozitivne energije, nikakve menadžerske kreativnosti, nikakvih pokušaja tržišne borbe. Sve što vaša uprava zna reći svodi se na “pomozite nam, nemamo za plaće”, a to više tako ne ide - zaključio je Bubalo, ponudivši da Županija snosi troškove autobusa za odlazak na prosvjede pred zgradu Vlade.

Predsjednik županijskog HUS-a Anto Bošnjak ustvrdio je kako je maćehinski odnos države i državne kompanije Croatia Airlines prema Zračnoj luci Osijek neodrživ.
- Vremena nema jer se zračne luke u regiji, poput one u Pečuhu, Beogradu ili Tuzli, ubrzano razvijaju i ne postane li naša osječka zračna luka podjednaka u razini poslovanja s njima, tržišna utakmica će se izgubiti. Sve to događa se zbog vrlo lošeg odnosa države i Croatia Airlinesa prema Osijeku. Na posljednji sastanak stigao je Kalmetin zamjenik, koji je sam priznao kako je ministra dvaput vidio u zgradi. Jasno je da su nam poslali igrača iz “pete lige” i kako nemaju ozbiljnih namjera za rješavanje problema u poduzeću u kojem su većinski vlasnici - zaključio je Bošnjak.

Do sada, Zračna luka Osijek bilježi “dubiozu” od 6,5 milijuna kuna, a na sastanku sa županom govorilo se i o sekundarnim djelatnostima aerodroma poput gradnje kamionskog terminala, skladišta, prijevoza roba..., a koje bi trebalo razvijati radi izlaska iz krize.

Autor: Danijel ĐUROVIĆ


Zadnja promjena: zeros; 09.04.2008. 20:42; ukupno mijenjano 1 put.

_________________
----------Daniel Antunović----------

U Bibinim raljama | Legiranje |Triki&TV
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
_Jimmy_
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1375
Lokacija: Legagrad
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 18.11.2007. 19:23 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

takav potencijal ima ta zračna luka a njima to ništa ne znači

_________________
Lock 'n' Load Baby Cool
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tamna strana
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3515
Lokacija: Čepin
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.11.2007. 19:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

kad se sjetim da sam ja tamo trebao raditi.....e to se zove sreca što nisam otišao....Cool

_________________
najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep osijek031.com smile

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: