Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zdravstvena reforma

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nena
Offline
Avatar

Ukupno postova: 114
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 27.01.2006. 8:40 
Naslov: Bad ! Zdravstvena reforma
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jeste li upoznati sa zdravstvenom reformom ministra Hebranga??
Za Vašu informaciju, po njemu bi hrvatski građani trebali kroz tri do pet godina sudjelovati u plaćanju 15 posto zdravstvenih usluga po uzoru na građane Europske unije koji zdravstveno osiguranje prosječno doplaćuju 20 posto.

Namjera je promijeniti sadašnju neodrživu situaciju u kojoj 99 posto sredstava za zdravstvo izdvaja država, dok građani (među kojima je njih 2,5 milijuna oslobođeno svih plaćanja), navodno izdvajaju svega 1 posto za zdravstvenu zaštitu.

Glede stopostotnog pokrića osnovnog osiguranja kao i do sada imat će samo primarna zaštita, zaštita djece i trudnica te liječenje malignih bolesti.

Dopunsko zdravstveno osiguranje izuzelo bi se iz osnovnog i prepustilo osiguravateljskim kućama, koje bi građanima nudile pakete dopunskog osiguranja, za razliku do pune cijene usluge te dodatno osiguranje za zdravstveni "nadstandard".

Od uvođenjadvije liste lijekova - osnovne na kojoj se nalaze najjeftiniji generici, i lista sa skupljim lijekovima za koje se plaća razlika u cijeni, očekuje se ušteda od 500 milijuna godišnje.

Podaci Svjetske banke govore da Hrvati za zdravstvo uplaćuju 350 eura godišnje, a prosječno navodno troše 450 eura, pa je radi toga ukupan dug zdravstva u 2005. rastao za 100 milijuna kuna mjesečno (!)
Treba li na ovo komentar??

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: