Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaU Ulici Brune Bjelinskog završili su radovi na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje, koji su obuhvatili i cjelovitu rekonstrukciju kolnika, kolnih prilaza i nogostupa.

Radove je obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić izvijestivši da su u realizaciji ove investicije, vrijedne oko 435 000 eura, sudjelovali Grad Osijek, Vodovod Osijek i Gradska četvrt Novi grad.

Gdje god idemo u rješavanje određenih problema, rješavamo i cjelovitu prometnicu. Ovdje smo osim vodoopskrbne mreže riješili i kolnik i nogostup i prilaze, a po reakcijama sugrađana koji žive ovdje vidimo da su izuzetno zadovoljni – rekao je gradonačelnik Radić.

Naglasio je da je u tijeku veliki projekt rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbne i kanalizacijske mreže Projekt Osijek 4 vrijedan 21,8 milijuna eura.

Govorimo o ulicama Gundulićevoj, Stepinčevoj, dijelu Višnjevca, Sljemenskoj i Kapelskoj ulici. Sedam i pol tisuća naših sugrađana dobit će daljinsko očitanje vodomjera, a gubitci vode smanjit će se za čak 25 posto – dodao je gradonačelnik.

Podsjetio je i da je u probnom radu najmoderniji pročistač otpadnih voda u Hrvatskoj koji će zbrinuti otpadne vode sa šireg područja Osijeka te zaštiti rijeku Dravu, a otvorenje je planirano za ožujak iduće godine.

To je ogroman projekt vrijedan 49 milijuna eura, od čega Europska unija iz Kohezijskog fonda sufinancira 73 posto iznosa, dok je 10 posto financirano iz državnoga proračuna te 10 posto sredstvima Hrvatskih voda. Preostalih sedam posto osiguravaju Grad Osijek i Općina Čepin – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Dodao je i kako su u Gradskoj četvrti Novi grad realizirani brojni drugi projekti, poput sanacije nogostupa u Divaltovoj ulici te obnove igrališta na Sjenjaku, a od velikih projekata u najavi izdvojio je izgradnju vrtića na Uskim njivama te dogradnju vrtića na Sjenjaku. Oba se projekta sufinanciraju kroz NPOO iz kojeg je odobreno oko 1,8 milijuna eura.

– U proračunu za 2024. godinu osigurali smo 15 posto više sredstava u odnosu na 2023. Također, u ovoj gradskoj četvrti se kroz ITU mehanizam planira revitalizacija kompleksa Gradski vrt, stadiona na kojem od ove godine igra naš ŽNK Osijek, te perivoja uz Gradski vrt na području sadašnjeg pomoćnog igrališta, odnosno na području speedwaya, tako da uistinu imamo velike planove. Od kapitalnih projekata u tijeku je i izrada idejnog rješenja za Osnovnu školu Frana Krste Frankopana, gdje ćemo ići u nadogradnju učionica kako bi škola bila spremna za cjelodnevnu nastavu – kazao je gradonačelnik Radić.

Marko Eljuga, direktor tvrtke Vodovod Osijek, objasnio je kako je dužina zahvata na sustavu odvodnje iznosila 210 metara, na sustavu vodoopskrbe 230 metara, a radovi su u iznosu od 80 posto financirale Hrvatske vode, dok je 20 posto financirano sredstvima naknade za razvoj. Nakon što je Vodovod završio svoj dio radova, Unikom je izveo rekonstrukciju ceste proširivši ju s četiri na pet do 5,60 metara, izvijestio je direktor Igor Pandžić, dodavši da je vrijednost radova 135 000 eura, a trajali su oko mjesec dana.

Zadovoljstvo izvedenim radovima izrazili su i predsjednik ove gradske četvrti Robert Seligman te stanarka ulice Blanka Vlainić zahvalivši pritom osječkom gradonačelniku na prepoznavanju jednog od najznačajnijih projekata za ovu gradsku četvrt.

Ovo je prekrasno, vrlo lijep poklon u vrijeme blagdana. Ovdje je problem bilo blato kada padne kiša, a usto je bilo i preusko, a promet vrlo frekventan – kazala je Vlainić zaključivši kako Osijek ponovno postaje grad po mjeri čovjeka.Tekst i foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Prodaja kukuruza kokic...
Francuski buldog štenc...
U ponudi Labrador retr...
Nemacki ovcari stari 2...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:347

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Advent u Osijeku