Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaSvakog proljeća u Osijeku se okupi mnoštvo darovitih učenika. Ovog proljeća 130 učenika u pratnji svojih učitelja pristiglo je iz raznih dijelova Slavonije kako bi obilježili završetak još jednog projekta “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” čiji je nositelj poznata osječka organizacija Klikeraj.

Klikeraj je udruga koja se posljednjih devet godina bavi radom s darovitim učenicima. U ovogodišnjem projektu stručnjaci iz Klikeraja udružili su se s praktičarima i učenicima OŠ “Ivana Brlić - Mažuranić” Strizivojna, OŠ Drenje, OŠ Nikole Andrića Vukovar, OŠ Đakovački Selci, OŠ “Vjekoslav Klaić” Garčin, OŠ “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac, OŠ “Ivan Goran Kovačić” Slavonski Brod, OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” Levanjska Varoš, OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja, OŠ kralja Tomislava Našice, OŠ Ivana Martinovića Štitar te dvije osječke škole - OŠ “Ivan Filipović” i OŠ Antuna Mihanovića.

Završni skup Proljetna škola kreativnosti uključivao je dva dijela: kreativni kamp na kojemu su učenici, prema vlastitom odabiru, imali priliku učiti i družiti se u edukativnim radionicama iz područja drame, likovnosti, psihologije, povijesti te STEM i orijentacijskim radionicama, a u drugom dijelu sudjelovali su na konferenciji na kojoj su prezentirali svoje projekte nastale tijekom ove školske godine. Na konferenciji prikazani su kratki dokumentarni filmovi, uradci školskih timova, koji su prikazivali proces i rezultate projektnog učenja svake škole. Glasovanjem školskih timova proglašeni su najuspješniji učenički dokumentarci. Filmovi su to učenika i učitelja iz Strizivojne, Drenja, Garčina i Našica.

Projekt “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” provodi se od 2016. godine zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja. Usmjeren je razvoju kreativnosti kod darovitih učenika osnovnih škola. Osim programa za darovite učenike od 4. do 8. razreda projekt uključuje i razvoj kompetencija učitelja i stručnih suradnika kroz edukacije i treninge koji su ove godine organizirani u suradnji s Centrom za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta u Osijeku. Najveći je to projekt ove vrste na području Istočne Hrvatske i do sada je okupio desetke škole s područja Slavonije i Baranje. U udruzi Klikeraj iznimno su zadovoljni suradnjom i realizacijom ovog događaja i raduju se novim poznanstvima, iskustvima i suradnjama iduće godine i još jednom proljetnom kampu.


Tekst i foto: Udruga Klikeraj


 Stranica prilagođena ispisu
Štenci patuljastog šna...
Na prodaju kučići pudl...
Dostupni prelepi štenc...
Odgaivačnica bosto...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:458

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Advent u Osijeku

Propustili ste? Pogledajte!