s [VIDEO] PROJEKT ADOBE – Pristupačni turizam se razvija na području Osječko-baranjske županije
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osobe s invaliditetom predstavljaju značajnu skupinu turista na međunarodnom tržištu, stoga se na istoku Hrvatske radi na stvaranju preduvjeta za razvoj pristupačnog turizma. Zaključak je to prvog videa u sklopu prekograničnog projekta Adobe, u kojemu su Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije, i njezina zamjenica Mirela Kalazić, predstavile stanje pristupačnog turizma i sve alate kojima će se potencijalni problemi nastojati riješiti.

Studija pristupačnosti

- Da bismo uopće mogli razvijati pristupačni turizam, odlučili smo prvo vidjeti kakvo je stanje na terenu. Kroz projekt Adobe smo tako izradili studiju pristupačnosti gdje smo obišli 100 turističkih lokaliteta, objekata i ostalih zanimljivosti, kako bismo utvrdili razinu njihove prilagođenosti osobama s invaliditetom. Ustanovili smo da na području Osječko-baranjske županije postoje određene prilagodbe osobama s invaliditetom, ali također je uočeno da postoji dosta mjesta za napredak – ističe Mirela Kalazić, otkrivajući kako će se zbog toga kroz projekt Adobe nabaviti oprema koja će biti na raspolaganju osobama s invaliditetom koje budu u turističkom obilasku Osječko-baranjske županije.

Prvi koraci u dobrom smjeru

Isto tako, tijekom razdoblja provedbe projekta, izradit će se web stranica i mobilna aplikacija putem kojih će osobe s invaliditetom moći pronaći informacije o pristupačnosti i definirati najbolju rutu za obilazak, ovisno o željenom stupnju pristupačnosti pojedinih lokacija ili atrakcija, ali i na jednostavan način rezervirati i posuditi raspoloživu opremu.

- Do potpuno pristupačnih lokacija još je dug put, ali ovo su prvi koraci, pa u budućnosti namjeravamo aplicirati slične projekte, aktivno raditi na promociji važnosti osiguranja pristupačnosti, čak i kroz eventualne potpore poduzetnicima koji će prilagođavati svoje objekte i usluge – zaključila je pročelnica Tatjana Roth, zadovoljna sa smjerom u kojem se razvija pristupačnost turizma u Osječko-baranjskoj županiji.

Projekt vrijedan 195 tisuća eura

Projekt ADOBE – Pristupačne turističke destinacije i usluge u graničnim područjima (eng. Accessible Tourism Destinations and Services in Border Areas) sufinanciran je sredstvima iz Interreg Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta je 195.000,00 eura, dok EU sufinanciranje iznosi 165.700,00 eura. Trajanje projekta je 20 mjeseci (od 1.5.2020. do 31.12.2021.). Korisnik projekta je Osječko-baranjska županija, projektni partner je Županija Baranya, a pridruženi partneri su Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske i Ministarstvo za ljudske potencijale Republike Mađarske.
Ovaj članak kreiran je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Osječko-baranjske županije i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

[klik za uvećanje][Sponzorirani članak]


 Stranica prilagođena ispisu
Saznajte sve o ovom di...
Odgajivačnica BLACK PE...
Prodaja kuca Zlatibor ...
Na prodaju stenci patu...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:141

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Božićno drvce