s DOKKICA dovela u Osijek najboljeg hrvatskog stručnjaka za Design thinking
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Design thinking metodu podjednako koriste poznate svjetske organizacije, brojni start-upovi, ali i javni sektor. Ovo je jedna od svjetskih najpoznatijih metoda za razvoj proizvoda, usluga i inovacija. DOKKICA je odlučila osigurati Design Thinking članovima tima okupljenima na projektu “Kreativna STEM revolucija u Slavoniji” za osmišljavanje STEM budućeg osječkog STEM parka. U cjelodnevnoj radionici jučer (12.11) su sudjelovali predstavnici partnera Udruge za razvoj zajednice Kreaktiva, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinskog i arhitektonskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar te nositelja projekta – Dječjeg kreativnog centra DOKKICA.

Edukaciju je, uz asistenciju Filipa Miškovića, vodio najpoznatiji stručnjak u ovom području Vedran Antoljak, koji je i jedan od autora prve knjige o ovoj metodi na hrvatskom tržištu “Design thinking za nedizajnere – kako riješiti poslovne probleme i uspješno inovirati”. Vedran je suosnivač i partner u konzultantskoj kući Best Advisory, s primarnim područjem stručnosti na područjima management konzaltinga, (digitalne) transformacije poslovanja, Design Thinkinga, i strateške agilnosti organizacija. Ranije, Vedran je osnovao i 13 godina vodio Apsolon (ex Sense Consulting), najveću Hrvatsku tvrtku za poslovno savjetovanje. Tijekom karijere Vedran je primio niz domaćih i međunarodnih priznanja za konzultantske projekte na kojima je radio. Bio je savjetnik mnogih Vlada u implementaciji projekata regulatorne reforme, radio je kao viši savjetnik u međunarodnoj konzultantskoj kući; vodio je hrvatski ured Međunarodne financijske korporacije (IFC);te osam godina radio kao stručnjak Svjetske banke za razvoj privatnog sektora. Vedran je diplomirao vanjsku trgovinu na Ekonomskom Institutu u Grazu, a magistrirao poslovno upravljanje na sveučilištu Karl-Franzens u Grazu, te se kontinuirano usavršava (Harvard, Wharton, IMD). Predavač je na najboljim privatnim i državnim poslovnim školama u Hrvatskoj, Njemačkoj, Belgiji i SAD-u; te je suosnivač Hrvatskog instituta za izučavanje budućnosti (Foresight Institute). Vedran je član Hrvatske udruge poslovnih savjetnika i Harvard Alumni Club Croatia.

Filip Mišković, viši savjetnik za digitalnu transformaciju, Best Advisory d.o.o. ima šestogodišnje iskustvo u edukaciji i praktičnoj primjeni Design Thinkinga za korporacije, male i srednje tvrtke. Nakon fakulteta, svoju karijeru je započeo u vodećoj hrvatskoj konzultantskoj kući gdje se specijalizirao za područje digitalne transformacije, inovacija i edukacije. Sudjelovao je u razvoju digitalnih rješenja, od ideje do monetizacije, te uspješno primijenio Design Thinking metodologiju za razvoj inovativnih proizvoda i usluga u raznim industrijama.

Design thinking u svojem poslovanju primjenjuju neke od najvećih i najuspješnijih svjetskih tvrtki iz različitih poslovnih djelokruga, primjerice Google, Apple, Deutsche Telekom, IBM, Marriott, SAP Lego, General Electrics, Samsung itd.

Iskustva tvrtki s projektima / edukacijama design thinking:
- Design thinking dokazuje da svatko može biti kreativan.
- Odlično vođenje k samom sebi i otkrivanju vlastite kreativnosti. Hvala!
- Uvjerili ste me da ima inovativnosti u meni i dali mi konkretne alate za rad.


Ovu aktivnost DOKKICA je provela pod Elementom 1: Organizacija i provedba aktivnosti jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu programa popularizacije STEM-a). Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.679.432,62 kn. Udio bespovratnih sredstava osiguranih iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85 % odnosno 2.277.517,73 kn te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15 % odnosno 401.914,89 kn.


Tekst i foto: DKC Dokkica


 Stranica prilagođena ispisu
Prodajem stence FRANCU...
Na prodaju NAJLEPSE be...
Odgajivačnica DAM PRES...
ŠARPLANINCI, kvalitetn...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:178

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Božićno drvce