s Novim znanjem do novih ciljeva
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kako bi podigle kompetencije mladih koji nemaju stalna primanja i spriječili depopulaciju područja, općine Vuka i Čepin pokrenule su zajedno, u suradnji s Udrugom Rame uz Rame, hvalevrijedan projekt pod nazivom "Novim znanjem do novih ciljeva".

Cilj projekta je stvoriti nove gospodarske mogućnosti za sve stanovnike ovih mjesta, poboljšati im životne uvjete i kvalitetu života koja će se postići kao rezultat školovanije i konkurentnije mlađe generacije i ono najvažnije - stvoriti nezaposlenima dobru podlogu za pronalaženjem posla ili pokretanja vlastitog. Projekt je namijenjen pripadnicima ranjivih skupina, odnosno mladim osobama do 25 godina i dugotrajno nezaposlenima.

Potraga za poslom nikad nije jednostavna, a kako bi nezaposleni dobili novu priliku za boljim životom, projekt će im kroz četiri radionice pružiti kvalitetnu podlogu za ulazak na tržište rada.

Ukupno 60 polaznika će imati obuku iz jedne od četiri radionice:
- Izrada i provedba projekata financiranih iz fondova EU (15 polaznika)
- Osnovno knjigovodstvo (15 polaznika)
- Osnove rada na računalu (15 polaznika)
- Strani jezik (15 polaznika)

Cilj radionica je naučiti polaznike vještinama koje su danas neophodne za pronalazak posla, ali i pružiti im osnove iz novih područja koje će ih učiniti konkurentnijim na tržištu rada. Steći će znanja i kompetencije koje će im uvelike promijeniti život i s kojim mogu krenuti u novi poduzetnički pothvat. Na predavanjima iz Osnovnog knjigovodstva polaznici će steći osnovne potrebe za pokretanje vlastitog biznisa ili pronalaska posla, na radionici Osnove rada na računalu usvojit će sve osnovne potrebe za informatičku pismenost, a imaju i mogućnost naučiti engleski jezik ili obnoviti znanje koje su stekli tijekom obrazovanja. Po završetku Projekta, svi polaznici steći će certifikat, odnosno javnu ispravu.

U tijeku je uređenje i opremanje prostorija na području Vuke i Čepina u kojima će se održavati radionice i zajednički susreti svih sudionika. Važno je napomenuti da će adaptirani i opremljeni prostor ostati u vlasništvu partnera u ovom projektu i u budućnosti će se moći koristiti za slične potrebe i različite susrete mjesnog stanovništva.

Projekt "Novim znanjem do novih ciljeva" nastao je iz potrebe za pokretanjem jačanja konkurentnosti i zapošljivosti mladih i nezaposlenih na tržištu rada i to uz pomoć edukacija. Izbor radionica su iz sektora koji omogućava i rad od kuće, a samim time je stvorena prilika za ostankom mladih na području općina koje sudjeluju u projektu.

Projekt je vrijedan 1.882.382,25 kuna, a bespovratna sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Sve informacije i novosti o Projektu možete pratiti na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.


Tekst: Općina Vuka
Foto: Canva


 Stranica prilagođena ispisu
09-30-2021 04:58:28 pm :: akoide
Ili, učiti, učiti i samo učiti, kako je svojevremeno rekao V.I. Lenjin Wink.
"Predavanje engleskog ...
U ponudi stenci Americ...
Iznajmljujem garsonjer...
Prodajem gradevinsko z...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:209

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Fontana

Propustili ste? Pogledajte!